Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wróciłam ze Zdrapką ze Styefczyka, dostała drgawek, zaczęła dyszeć, wytrzeszczała oczka i dostała krwotoku z dróg rodnych.

Skacze jej krzepliwość, teraz jej praktycznie nie ma ....

I niespodzianka - informacja schroniska Krzesimów o jej sterylizacji była fałszywa - jestesmy po USG, jest macica.
Nie miała cieczek.

Mam być z nią o 12 znowu. I potem wieczorem.
I uważać jak na oczko w głowie bo jakiekolwiek skaleczenie, uraz i nastąpi krwotok, a zanim dojadę do kliniki pies mi się może wykrwawić.
Weterynarz uprzedził mnie, że po tej trutce i przy tak skaczącej krzepliwości krew jej może nagle zacząć płynąć z każdego otworu ciała.

Zdrapka będzie do ostrzyżenia po tym wszystkim jak przezyje - sierść jej się zrobiła straszna, widać nawet po sierści, że jest chora bardzo.

Jestem nieprzytomna. I już chyba bredzę.

Posted

o Matko:crazyeye::shake::shake: oby wyzdrowiała bidunia, co to za świństwo jest, że sie jeszcze odezwało, pewnie teraz odsypiacie straszną noc, trzymam mocno kciuki, niech Zdrapka wreszcie wydobrzeje

Posted

Zdrapkę nadal trzyma, drgawki, wytrzeszcz oczu, brak kontaktu, krew z dróg rodnych ... zaspałam, zbieram sie z nią do kliniki.

Posted

Zdrapciu, a już miało być dobrze...
Może to się z trawników roznosi na chodnik, może polizała więcej?
Ja bym chyba popadła w paranoję i zakładała psom pokrowce na łapki na czas spaceru.

A temu sku......owi co tą trutkę rozrzuca... jakbym dorwała... sama nie wiem co bym zrobiła, chyba bym tą trutką karmiła w mikroskopijnych dawkach codziennie

Posted

kiedyś też było coś że ktoś jakąś trutke rozkładał i go złapali,może tutaj będzie podobnie i zapłaci za krzywdy które wyrządził,oby tak było i oby Zdrapeczka wyszła z tego obronną łapką,ja jej prawie nie znam,to nie mój psiak a tak strasznie się o nią martwie

Posted

Bez zmian, zrobili kontrole badania i rozmazy krwi, znowu intoksykacja, kroplówki ... teraz jakby ociupek lepiej, ale czas ... niezbędny do oczyszczenia organizmu i oszacowania strat po trutce. Potwornie mi szkoda mojego kudłatego borsuczka kochanego, ona nie wie, co się z nią dzieje, ma takie przerażone oczka, telepie się cała, tylna część ciała - drgawki, boże, coż ten piesek idealny komu zrobił jaką krzywdę, że tak cierpi powiedzcie ... ja już nawet nie mam siły płakać.

Posted

Zdrapka wieczorem poczuła się lepiej - ale to o niczym nie świadczy, bo wczoraj było tak samo.
Była ze mną na wizycie przedadopcyjnej, bo bardzo chciała jechać, wzięłam ją, bo jest z charakteru bardziej podobna do Muszki niż ... Bugi :D
Spisała się kudłaczka na medal i zaliczyła spacer po bezpiecznym, lubelskim osiedlu.
Dostała łyżkę jogurtu naturalnego i żółtko z jajeczka, bo już na wizycie przedadopcyjnej rozpoczęła okupację lodówki a w domu całkiem świra z głodu dostała.
Zjadła i śpi mi teraz na stopach w ukochanej "budzie" pod biurkiem.
Bugiś ukradł z kredensu kubeczek z resztą jogurtu i właśnie trzeszcząc nim makabrycznie i wydając z siebie mordercze odgłosy morduje wylizany kubeczek.

Posted

Przyszłam w panice zobaczyć,jak Zdrapka ,ale po lekturze ostatnich postów myślę że -chociaż ciągle jest źle- jej apetyt dobrze chyba wróży...?
Kurczę,niech jutro będzie już wyraźna poprawa! Bardzo Wam -Tobie,Ewo i malutkiej- tego życzę.

Posted

E-S napisał(a):
Zdrapka wieczorem poczuła się lepiej - ale to o niczym nie świadczy, bo wczoraj było tak samo.
Była ze mną na wizycie przedadopcyjnej, bo bardzo chciała jechać, wzięłam ją, bo jest z charakteru bardziej podobna do Muszki niż ... Bugi :D
Spisała się kudłaczka na medal i zaliczyła spacer po bezpiecznym, lubelskim osiedlu.
Dostała łyżkę jogurtu naturalnego i żółtko z jajeczka, bo już na wizycie przedadopcyjnej rozpoczęła okupację lodówki a w domu całkiem świra z głodu dostała.
Zjadła i śpi mi teraz na stopach w ukochanej "budzie" pod biurkiem.
Bugiś ukradł z kredensu kubeczek z resztą jogurtu i właśnie trzeszcząc nim makabrycznie i wydając z siebie mordercze odgłosy morduje wylizany kubeczek.

u Bugiego widzę wszystko w normie :lol:

chociaż jeden czuje się świetnie :)