Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to se poczytałam o Bugulcu. A myślałam że tylko moje psy są obrzydliwe :roll: ale muszę przyznać że odkąd daję im surowe mięso to się za ścierwa nie chwytają

Posted

a moje dwa nigdy się w niczym nie tarzały,jakieś czyściochy chyba mam,wogóle w całym życiu każdy z moich psów to był czyścioch,suńka moja najkochańsza która jest już za TM to nawet do kałuży nie weszła,to taka dama była,może kiedyś założe jej wątek w dziale TM ale mineły już 2 lata jak odeszła a dla mnie to jeszcze zbyt "świeże",takiego psa ma się tylko raz w życiu....

Posted

as_ko napisał(a):
A ja tak zrobiłam i zadziałało :)
Wejdź w profil E-S i tam naciśnij Add as friend...powinno być ok.

Musze sprobowac bo mam pare zaproszen, akceptuje i nic....az mi glupio, ze moze cioteczki pomysla, ze nie chce zaakceptowac...
Mam problemy z edytowaniem postow, zapisuje bez konca i musze anulowac...moze ktos cos poradzi, mam Explorera i Firefoxa...

Posted

Kochany pamiętniczku :D

Moja kochana koleżanka Efi, którą pachniała cudniej niż fiołki czy inne lilije pojechała sobie na drugi koniec miasta do domku stałego ... szkoda mi ... i trochę jej zazdroszczę, bo ona mieszka prawie nad zalewem ! Zostawiłem jej tam trochę żywych kaczek do polowania !
Została ta cała Tusia, ten kurdupel chudy co się z pieskami nie chce bawić i na mnie warczy jak ją proszę "pobaw się Tusia, no chodź, będzie fajnie !"
Mama mi mówi "zostaw Tusię w spokoju tumanie, chodź się ze mną pobawisz", ale ja bym chciał z Tusią ... a jak sobie coś postanowię, to MUSZĘ to zrealizować ! Nie ma, że nie ! Nie ma, że boli !

Postanowiłem pokazać Tusi jak się można fajnie bawić - ona nie wie jak się bawić zabawkami i boi się moich piłeczek piszczących tak pięknie, to wymyśliłem taką cichą zabawę, żeby się nie bała !

nie wiem dlaczego, ale mimo, że byłem cicho - mamie się jakoś moja zabawa nie spodobała ...dziwna kobieta ... piszczę jej na dobranoc piłeczką w ucho jak zasypia - źle :angryy:
A pobawię się cichutko jej ubraniami, pościelą, kocykami, dywanikami, moim i Zdrapki łóżeczkiem psim, poduszkami i ręcznikami co je z łazienki zwinąłem i zniosłem do sypialni - jeszcze gorzej ! :angryy:

Już po prostu nie wiem co robić ... chciałem dobrze, a wyszło jak zwykle :placz:
I w dodatku Tusia się mnie jeszcze bardziej boi :placz:

nakrzyczała mama na mnie .... :-(
Powiedziała "WON!!!" i "kto to teraz będzie sprzątał!!!" głupie pytanie ... :eviltong:

Plac zabaw mi popsuła ... :shake: będzie miała Tusię na sumieniu, jej socjalizację, jeszcze tylko z pół godzinki brakowała, żeby się dała namówić na rozrywanie tej poduszki ortopedycznej mamy :p i po cichutku, nikt by się jakimś piszczeniem nie denerwował, oj dobra, matka, dobra, nie wrzeszcz, już sobie idę k ..#!&!*!! co za życie ...

Baby się na dobrej zabawie nie znają :mad:

Ale może je w końcu nauczę ! :multi: na pewno mi się w końcu uda ! :multi: Wierzę w to gorąco !!!

Posted

majuska napisał(a):
Ty "kochany pamiętniczku":loveu: Jak dobrze , że jesteś:loveu::evil_lol: Od razu się fajna niedziela zrobiła :)

Jak dla kogo ...
Na spacerze do kompletu swego szczęścia pożarł jeszcze gów..no. :angryy::mad:
Szprotki mi się skończyły i śledzie, nie mam mu czego "woniejącego" dać w pysk, żeby przestał capić ... :angryy:

Posted

Andzike napisał(a):
E-S, Ty złota kobieta jesteś ;) uratowałaś jakiś nieświadomy dom przed takim potworem i wzięłaś na siebie trud jego "wychowywania" ... ;)

No raz, w zimie, niedługo po tym jak go zabrałam, "dom" przyszedł do mojej matki bo tam z nim byłam, się zapoznać .... jak zobaczyli co w tym krótkim czasie czasie gdy zeszłam na dół im drzwi otworzyć i weszłam z nimi na górę Bugiś zrobił z pokoikiem .... to wyszli ... przerażeni.

Posted

Andzike napisał(a):
A potem się Bugi rozchorował, a potem jeszcze coś i tak się jakoś zasiedział w tym DT ;)

Andzike ale tak szczerze - znasz go, nie ? spędziłaś tez nim trochę czasu w realu, co nie wiem, czy powinno się liczyć bo zaraz se te pachy odparzył i nie miał możliwości być sobą :D

odpowiedz mi na pytanie - ADOPTOWAŁABYŚ GO ?
Wiedząc to wszystko o nim, co już wiesz ?

Cała ta historia z jego potencjalnym DeeSem od początku była skazana na porażkę.
Nawet Mateusz mówił, że jak on pójdzie do jakiegoś domu to wróci jak bumerang tej samej doby najpóźniej o 4 nad ranem ...
Taka prawda.

Posted

a ja myślę że czas zmienić pierwszy post :P a przynajmniej zmienić "kontakt" :P bo jest na schronisko .. a oni o Bugim pewnie juz dawno zapomnieli :P

Posted

E-S napisał(a):
Andzike ale tak szczerze - znasz go, nie ? spędziłaś tez nim trochę czasu w realu, co nie wiem, czy powinno się liczyć bo zaraz se te pachy odparzył i nie miał możliwości być sobą :D

odpowiedz mi na pytanie - ADOPTOWAŁABYŚ GO ?
Wiedząc to wszystko o nim, co już wiesz ?

Zdecydowanie nie :) Poprzestanę na wirtualnym uwielbieniu połączonym z realnymi wypadami na działkę Madalleny ;)

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
cio tam nowego? a jak ten Bugi już u Ciebie E-S tak długo to może by tak DS??,ostatnio jest pare takich wątków niespodzianek :)

Nie ma mowy - mąż się nie zgadza. To jest DT. A że wieczny, to już insza inszość :D
Sytuacja równie zwariowana jak sam pies :D

Posted

aha,a czy męża trzeba o wszystko pytać? mój nie chciał psa,popłakałam pogroziłam,dostałam kwiaty i do schroniska po mojego wybrańca pojechał,przywiózł z nową czerwoną obrożą,ze smakołykami,wykąpał i jest u nas do dziś czyli półtorej roku,my kobiety mamy przecież swoje sztuczki co nie

Posted

Skorpionicha są inne.
Poza tym - ja bardzo dużo pracuję i bywa, że mnie tydzień nie ma bo słuzbowo jeżdżę po Polsce, jak mi kręgosłup siada to bywa, że półtora miesiąca spędzam w szpitalu - wtedy wszystko jest na jego głowie. Więc owszem, ma coś do powiedzenia. I jak powie, że mi nie pomoże to słowa dotrzyma. I wtedy leżę i kwiczę i ja i pewien pies ;)

Posted

moja córcia jest też skorpionem,ma niecałe 4 lata i też uparta jak osioł i jak powie że nie to nie i nie ma bata,mój chłop jest z pod znaku ryb i w sumie teraz tylko on wychodzi w tej chwili z psami od około 1,5miesiąca bo ja jestem chora i mam problemy z oddychaniem czasem,też mi ciągle grozi że z psami nie pójdzie ale wychodzi,no chyba że zaśpi do pracy to wtedy wyjątkowo ja z nimi chodze ale to też nie dwójka na raz tylko po koleji

Posted

Zajrzałam do Bugiego - ale upiorny pies! Zapisuję wątek i będę poczytywać ku pokrzepieniu serca. Jak mi moje stado da w kość to sobie tu wpadnę i podle pocieszę się myślą, że inni mają gorzej ;) .

Posted

Florentynka napisał(a):
Zajrzałam do Bugiego - ale upiorny pies! Zapisuję wątek i będę poczytywać ku pokrzepieniu serca. Jak mi moje stado da w kość to sobie tu wpadnę i podle pocieszę się myślą, że inni mają gorzej ;) .

Dobiłaś mnie ....
Ej, niech ktoś założy wątek swojemu wściekłemu, z ADHD, niewyuczalnemu psu, żebym i ja się mogła pocieszać ! pliiiizzzz .... :(
Nawet "Marley i ja" przy Bugim wysiadają ...

Posted

[quote name='E-S']Dobiłaś mnie ....
Ej, niech ktoś założy wątek swojemu wściekłemu, z ADHD, niewyuczalnemu psu, żebym i ja się mogła pocieszać ! pliiiizzzz .... :(
Nawet "Marley i ja" przy Bugim wysiadają ...
Możesz wpadać po pocieszenie do Łucji - co prawda nie mamy ADHD, ale dużo nas, a to też ma swoje zalety, hmmm, niepowtarzalne...
http://www.dogomania.pl/threads/131791-Lucia-8-letnia-ma%C5%82a-sunia-z-wielkim-sercem.-MA-DOM-!!!/page53
od tej strony wątku zaczyna się nasza i Łucji wspólna historia.