Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Madallena napisał(a):
No jak nie odda!? a co jest w tytule napisane! :D

Kto apisze tekst? :p

Wyciskacz lez czy zwykly? moze zwykly bo wyciskacze ostatnio nie dzialaja...z reszta temu lobuzowi trudno jest historie wymyslic :D

Jeśli wyciskacz łez to raczej litujący się nad E-S... ;) co ta biedna kobieta się ma z tym potworem... czytam i jestem pełna podziwu dla jej dobroci serca, cierpliwości i wyrozumiałości ;)

Posted

Malwi napisał(a):
najlepiej to " DT zmieniło się w DS! Bugi zostaje na stałe!"

Tak, tak i na drugi dzień po zmianie tytułu TŻ złoży pozew o rozwód z mojej wyłącznej winy .... bo nie pozwoli się dożywotnio przytłaczać żywiołowością Bugiego ... no przecież ...

EDIT: cofnęłam się stron kilka .... no wiecie co ??? Takie sobie jaja z ofiarnego DT robić ??? Bugiego od "gadów" ???
Wersja oficjalna jest taka - że poszukuję Bugiemu domu wśród moich znajomych z domem z ogrodem, żeby mógł się wyszaleć - wśród znajomych, bo jak go na początku nieopatrznie ogłosiłam, to poparani myśliwi się zgłosili.

Był chętny zaprzyjaxniony dom w Zamościu ale z jamnikiem samcem typ alfa no i wiadomo ...

Natomiast Bugi po pogryzieniu przez Czarka wymaga długiej socjalizacji, gdyż stał się histerycznie agresywny wobec psów :( więc potencjalna adopcja odsuwa się w czasie :cool3:

Teraz jak będę w szpitalu od poniedziałku Bugi na kilka dni, jeśli moja mama nie da sobie rady z nim, Zdrapką i swoimi psami w Lublinie - zamieszka u rodziców IVV z koleżanką ze schronu Zołzą teraz Zulką, póki nie wyjdę ze szpitala. Mateusz jutro leci do Chin, dlatego mi pomoc potrzebna, a wątpię, aby moja mama mimo deklaracji dała radę na spacerze w mieście z 5 psami, w tym jednym wścikiem, którego nie będzie mogła spuścić ze smyczy bo się jej nie będzie słuchać i poleci koty mordować.

Także bardzo dziękuję za ogłoszenia :) Buguś potrzebuje jeszcze dużo czasu, aby dojrzeć do adopcji "u obcych", socjalizacji po pogryzieniu, natomiast jak wyzdrowieję to pojadę z nim do innych znajomych na Roztocze i zobaczymy co z tego będzie no i zdanie psa też się liczy.

Posted

Madallena napisał(a):
Ale Bugi Cię odwiedzi w szpitalu!?
No musi, no...

Nie śmiejcie się ze mnie .... zawsze mi mama przywozi psy pod szpital ... jak mój tata przez rok leżał na onkologii, to suki Fruzia z ś.p. prawie 20 letnią Sunią co weekend były po kryjomu przekładane do niego na balkon bo miał salę na parterze ... teraz jeśli mnie zostawią na dłużej niż 3 dni (udało mi się wynegocjować obietnicę, że to będzie max, ale lekarze nie dotrzymują obietnic) to też mi mama przywiezie ciapoluki :)

mshume napisał(a):
Ewa, jak Ci pisałam moja propozycja pomocy jest aktualna.Jakby co, daj znaka ;)

Mshume - dzięki, mama nadzieję, że Zdrapka nie będzie mamie robić mamie problemów. Ale jakby co - to pamiętam i się uśmiechnę :)

A już poza wszystkim, to ja żadnym "obcym" nie oddam Bugiego, możecie mnie na czarne kwiatki za to .... tylko najwyżej komuś z moich przyjaciół :)
A jak wybuduję dom na pojezierzu łęczyńskim :) to Bugi zostanie już oficjalnie, 15 czerwca mam termin ostatecznej umowy notarialnej. Szwagier mówi, że jak mi się tak spieszy to ściągnie mi z Belgii taką ogromną przyczepę mieszkalną i mogę tam ze zwierzyńcem na razie mieszkać, póki chałup z bali nie przeniesiemy, bo chcemy stare takie dworki z bali kupić do rozbiórki i tam postawić i tak bedzie najtaniej i najszybciej. Z powodu choroby pochrzani mi się jednak i odwlecze umowa kredytowa bo na część muszę wziąć kredyt, a moja agentka miała wypadek pod Łodzią i ze wszystkimi dokumentami moimi do kredytu leży połamana w szpitalu w Łodzi ... w następnym tygodniu mają ją puścić, ale wtedy ja będę w szpitalu ...

Poradnik "jak nie wydać psa z DT" ... żebyście się nie zdziwiły :) ale po mnie pojechałyście, no wiecie ?

Bugi oszalał - to dorastający chłopiec, bardzo więc zainteresowany techniką - koszą trawę na osiedlu, kosiarkami i traktorami - on też chce kosić, nie sika, nie kupa, tylko zachwycony i drżący z rozkoszy ciągnie na traktor, żeby jechac i kosić, wiernie towarzyszy kosiarkom merdając, omal się szczurzy ogon nie urwie, teraz w domu piszczy pod oknem bo chce wracać do koszenia ... koniecznie i absolutnie. Doskonale i z pełnym zaangażowaniem akże odkurza. Pięknie też rozpakowuje paczki i wszelkie walizki oraz torby i siatki :) pakowac jeszcze nie umie ... ale to kwestia czasu.

Posted

taaa, od raz pojechałyście :D
My juz tytul chcemy zmienic :p

czy ktos wie co zrobic zeby te lachony z urzedy statystycznego telefon odebraly??? szlag mnie trafia! dzwonie od po godziny!

ps. kawał dostałam. hihihi

Putin wezwał Wielką Dumę Narodową i mówi:
- Tak dalej k***a nie może być!! Musimy zmienić strefy czasowe ziemi.
Dzwonię dziś do Pekinu złożyć życzenia urodzinowe, a on mi mówi, że
to było wczoraj.
Dzwonię dziś do Warszawy z kondolencjami, a oni mi mówią, że jeszcze nie wylecieli...

Posted

widzialam to :D dobre :p

odebrały...i kazały zadzwonić jak sprawdzę schemat klasyfikacji :D no nie mogę z tymi urzędasami :roll:

dobra. E-S. Ustalamy numer strony, na której napisze : proszę o zmianę tytułu.

Wybieraj numerek od 95 do ... 110 (myśle, że to jest max strona, kiedy już bedziesz miała wszystkie papiery podpisane ) :p

Posted

Madallena, a jak będzie ze mną źle i będę musiała szukać domu swoim psom ? Zdrapce też ?
Wiesz, ja nie wiem co to za guzy mam w tej wątrobie, nikt tego nie wie, jestem obciążona genetycznie nowotworem, poczekajmy na wyniki z histopatologii, dobra ? Mam niby mieć biopsję we wtorek, czeka się 2 tygodnie na wyniki.
Spokojnie. Zaczekajmy po prostu i będzie wiadomo co robić i na której stronie co napisać. Nie mogę teraz niczego deklarować po prostu, bo nie wiem co ze mną będzie i to już nie ode mnie zależy niestety, tzn. nie od mojej woli. Na wszelki wypadek wszystkie moje deklaracje opłaciłam na 2 miesiące z góry, tylko tyle miałam pieniędzy, bo znowu nie będę zarabiać na zwolnieniu, które nie wiadomo jak długo potrwa.
Tylko mnie nie pocieszajcie, ja się nie martwię, nie płaczę, tylko jestem wkur .. że akurat w takim momencie mojego życia to wylazło, jakby nie mogło kiedy indziej !

Mama z bratem mają tą sama grupę krwi, także nawet gdyby się okazało "to najgorsze" jak się idiotycznie określa ten temat tabu - czyli raka - i trzeba by było wywalić zrakowiałe wątróbsko to jest z kogo wycinać przeszczep :evil_lol: A jeśli nie od nich to 0 RH + jest najpopularniejszą grupą i ktoś się znajdzie.

Posted

ja ma zerówkę. Co prawda cholernie boje sie igly, ale jakby co... poswiece sie ;) tylko tu w Warszawie, bo nie dowioze do Lublina (będę zdychać po pobieraniu :roll:)

Przestań się martwić na zapas. Będzie dobrze!
I o jakim Ty szukaniu domów dla psów piszesz!
Wariatka! normalnie wariatka!

Posted

Prestidigitator:

szybszy niż światło lampy błyskowej :)

Madallena, dzięki za ofertę :) Kocham Cię normalnie :)
A ja się nie martwię, tylko wściekła jestem, o.

Posted

E-S napisał(a):
..
A jak wybuduję dom na pojezierzu łęczyńskim :) to Bugi zostanie już oficjalnie, 15 czerwca mam termin ostatecznej umowy notarialnej. Szwagier mówi, że jak mi się tak spieszy to ściągnie mi z Belgii taką ogromną przyczepę mieszkalną i mogę tam ze zwierzyńcem na razie mieszkać, póki chałup z bali nie przeniesiemy, bo chcemy stare takie dworki z bali kupić do rozbiórki i tam postawić i tak bedzie najtaniej i najszybciej. ...

oki - zmieniamy temat ;p Bugi zostaje ;p;p

ja mówiłam że E-S Bugiego nie wyda ;p

a co do grupy to ja nawet nie wiem jaką mam :| od 10 lat wybieram się na badania ....