leni356 Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Bugi jak jamnior potrafi powiedzieć co chce :) Quote
E-S Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Nie znam psa, który by życia za naleśniczka nie oddał :) Bugi po spacerku, właśnie morduje kolejną butelkę po mineralce a jakie odgłosy wydaje, mruki, warki, histeryczne wrzaski jak butelka ucieka :lol: Muszę od kogoś kamerę pożyczyć. Jadę dzisiaj na wizytę poadopcyjną do Zołzy - Malwi pamiętasz nietoperka z tego samego schroniska co Bugi? Porobię jej zdjęć, wstawię na jej wątek bo tam się domagali info i fotek :) Ewa Quote
E-S Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='leni356']Bugi jak jamnior potrafi powiedzieć co chce :)[/QUOTE] No nie? Zdrapka przy nim z tym swoim pyszczkiem taka ciapkowata :) Quote
leni356 Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='E-S']No nie? Zdrapka przy nim z tym swoim pyszczkiem taka ciapkowata :)[/QUOTE] Ze wszystkich moich psów tylko jamnik mówił :) nawet TZ-owi dokładnie potrafił wyjaśnić o co psu chodzi. Nie wiem jak one to robią :) Quote
Madallena Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ewa, a Ty jesz cos innego oprocz nalesnikow? Caly czas tylko nalesniki i nalesniki :) Moje ie jedza nalesnikow bo kompletnie gotowac nie umiem. Nie zebym nie probowala zrobic nalesnikow...dla moich psow oczywiscie :) ale... uwierzcie, ze nie wychodza :P Kto mnie na nalesniki zaprosi razem z moja gromadka? :) Quote
Malwi Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Bugi widzę że za butelkami tak samo jak moja ... Ogólnie zachowaniem bardzo mi ja przypomina :( Ewo - no oczywiście że Zołzę pamiętam ... obszczekała mnie tak że trudno ja zapomnieć ;p czekam na fotki Zołzencji ;) Quote
E-S Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dla wszystkich pamiętających Zołzę, teraz Zulkę - ona też gada, wszystko wytłumaczy co chce :): http://www.dogomania.pl/threads/175660-ZoA-zi-mix-Jamnika-i-DUMBO-juA-w-DS-akcja-ekspresowa-DziAE-kujAE-Dziewczyny?p=14254763#post14254763 I Bugumił: Quote
E-S Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Madallena']Ewa, a Ty jesz cos innego oprocz nalesnikow? Caly czas tylko nalesniki i nalesniki :) Moje ie jedza nalesnikow bo kompletnie gotowac nie umiem. Nie zebym nie probowala zrobic nalesnikow...dla moich psow oczywiscie :) ale... uwierzcie, ze nie wychodza :P Kto mnie na nalesniki zaprosi razem z moja gromadka? :)[/QUOTE] Ja zapraszam zawsze, przecież wiesz :) Jem także inne rzeczy niż naleśniki :), ale psy nie są czym innym aż tak zainteresowane, to i nie ma co pisać, że olewają ruskie pierogi czy fasolkę po bretońsku albo ryby. Bugumił kocha mojego brata, właśnie Maciejo wyszedł z gościny u nas a ten całą wizytę się z nim miział i przytulał, dziubki mu chciał dawać (Maciej wzgardził, z facetami się nie całuje powiedział) i nawet swą butelkę po mineralce mu przyniósł i rozpaczał jak młody sobie poszedł bez niego :) Bugi nie szczeka jak ktoś do nas idzie - kiedy słyszy domofon albo pukanie pędzi pod drzwi i piszczy i się cieszy i domaga, żeby prędzej otwierać tym nowym rękom do głaskania psa - będzie się coś nowego działo :) Ewa Quote
IVV Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Bugumil jest strasznie przystojny Ewuniu!!!!!!!!!!! Quote
E-S Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 IVV napisał(a):Bugumil jest strasznie przystojny Ewuniu!!!!!!!!!!! AAAaaaa!!! chyba się domyślam któż to się wreszcie przebił przez opory dogomanii i sieci i się zalogował, hello Ivv, welcam :) Ogromną niespodziankę zrobiłaś mnie i Bugusiowi. Niedawno wróciłam z pracy, więc nie popiszę o Bugim, do pracy ze mną chodzi. Nudzi mu się tam, ale w robocie też są dywaniki .... Ewa Quote
E-S Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Napiszę tyle, że Bugi jest paskudny zazdrośnik. Więcej kiedy indziej bop teraz już nie mam czasu. Quote
IVV Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Nie paskudny tylko zakochany po same swoje przystojne uszka i nie bedzie dzielil sie mamusia z nikim :))))) Quote
leni356 Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 On biedak tyle czasu nie miał nikogo :( Quote
E-S Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 IVV napisał(a):Nie paskudny tylko zakochany po same swoje przystojne uszka i nie bedzie dzielil sie mamusia z nikim :))))) Jaja sobie robisz :) Odwrócenie ról - drugi zazdrośnik mnie teraz pilnuje czy innego pieska nie pogłaszczę - Zuzanka, która jest u mnie - mam nadzieję, że na krótkim tymczasie bo się wykończyć z tym zestawem można. Bugi się obraził, Zdrapka w najwyższym stopniu wyraża zażenowanie reakcjami zazdrośników i ostentacyjnie - POGARDZA dwoma pozostałymi przedstawicielami jej gatunku ... Jezu ... ratunku ... Ewa Quote
E-S Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 leni356 napisał(a):On biedak tyle czasu nie miał nikogo :( Tak, no i jak mnie w końcu dostrzegł, zauważył, uznał za bossa - to teraz mnie ma. Dokładnie tak to wygląda - on mnie ma, nie ja jego - pilnuje mnie w kiblu, pod prysznicem, w kuchni, żeby spał nieprzytomny i wstanę w nocy po coś - wędruje mi przy nodze zataczając się ze snu jeszcze, głaskać mogę tylko jego i Zdrapkę, śpi bezpośrednio przy moim łóżku, przywlókł tam sobie błam z owczej wełny, inny piesek nie może do mnie podejść się głaskać, śpi z moimi rajstopami - oczywiście tymi, w których chodziłam, uprane nie stanowią przedmiotu pożądania, słucha się tylko mnie, potrafi czekać na mnie godzinami - cierpliwie i bez ryków, najwyżej się zdrzemnie, nie zwraca uwagi na innych ludzi - ktoś go chce np. pogłaskać, mówi do niego, a ten go mija jak powietrze, nawet nie spojrzy i powieka mu nie drgnie, zero kontaktu. No, taki się zrobił Bugumił. Z jednej strony - jest mi łatwiej z takim Bugim. Z drugiej - szanse na inny dom równe chyba 0 - bo zaczął na obcych ludziach robić wrażenie psa autystycznego. Wszystkim każę go głaskać, przytulać, wydawać polecenia siad i daj łapę, dawać chrupki, zobaczymy, czy ten etap zafiksowania na moim punkcie mu minie choć trochę. Quote
Malwi Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 a mnie się zdaje ze Wy po prostu jesteście dla siebie stworzeni :D i to przeznaczenie jest :D ja to wiem już od kiedy E-S zobaczyła Bugiego razem z Amorką na jamnikowatym wątku! :D Quote
E-S Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Malwi napisał(a):a mnie się zdaje ze Wy po prostu jesteście dla siebie stworzeni :D i to przeznaczenie jest :D ja to wiem już od kiedy E-S zobaczyła Bugiego razem z Amorką na jamnikowatym wątku! :D Wiesz, aż się boję tak myśleć ... I mężowi też nic nie powiem ... ani Zdrapce :) Będę szukać mu dobrego domu wśród znajomych. I zobaczymy. Ewa Quote
E-S Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Przykładowa akcja "nie zbliżaj się do mojej pani" - wersja light bo hard przebiega tak gwałtownie że trzeba raczej psa ratować a nie zdjęcia pstrykać: Quote
E-S Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Błoga drzemka po spacerku /na moim bucie/ Przystojniak (no niech ktoś spróbuje powiedzieć, że nie !) Quote
leni356 Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Bugiś wypiękniał jeszcze bardziej. Co to miłość robi z psa.. :) Quote
E-S Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Bugi stoi na 2 łapach przed lustrem w przedpokoju i wyje i piszczy, żeby mu dać sztucznego, wielkanocnego kurczaczka wiszącego nad lustrem - i tak od rana, ocipiał po prostu ... chyba pozdejmuję wiosenno-wielkanocne ozdóbki bo mi się pies wykończy a my z nim, już aż ochrypł biedulek. Ewa Quote
mshume Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Mądrze chłopak piszczy, wie, że na wielkanocne ozdóbki o wiele za wcześnie ;) Quote
E-S Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 [quote name='mshume']Mądrze chłopak piszczy, wie, że na wielkanocne ozdóbki o wiele za wcześnie ;) ZAKLINAM WIOSNĘ !!! Ja już po prostu nie mogę, nienawidzę zimy, zimna, mokrych butów, codziennego odśnieżania samochodu, wszystko zajmuje mi 5 razy więcej czasu przez ubieranie, rozbieranie, tudzież ogólnie przez rozpieprzenie zimowe, zawsze przez całą zimę jestem non stop chora i z gorączką, teraz - zapalenie zatok (3-ci miesiąc mnie maltretują), jestem ciągle półprzytomna, zmęczona, spać mogę 24/24, nie mam siły. Więc zaklinam wiosnę. Udaję w domu, że ona już jest :( Nawet z psami na działkę na Roztocze nie pojadę w takie coś bo za zimno :( A tam by się Buguś wylatał. W ubiegłych latach sezon roztoczański inaugurowałam z psami tak koło 3 marca ... Kiedy wreszcie tak będzie ???!!! Te pierwsze zdjęcia są z kwietnia 2007 r. No, w tym roku przyroda tak nie nadgoni stwierdzam po przejrzeniu fot z 3 marca z lat ubiegłych ... Widzicie już tam Bugiego ze Zdrapkiem i resztą rodzinnej psiej bandy ? :) No, z Czarkiem i Bugim to będzie duuuży problem ... Quote
IVV Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 nie ma to jak te nasze polskie klimaty !!!! a Bugus nawet sie nie spodziewa jakie szalenstwa dla niego szukujesz wiesz Ewuniu ja mysle ,ze Bugus powinien miec zmieniony temat z - Piekny Bugi szuka domku na Bugumil juz w swoim domku przeciez wy bez siebie nie mozecie zyc !!!! ten pies byl Ci przeznaczony juz dawno a Ty jemu;) Quote
Recommended Posts