Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evel']Nie no, stawiałam na jakieś pamiętniki jak przetrwać z Bugotworem, czy cuś :evil_lol:[/QUOTE]

Jak już będę na rencie albo emeryturze albo mnie nerwowo w tej robocie wykończą i ją rzucę, dzięki czemu będę miała czas pisać co innego niż różne "pracowe" prace to może się porwę :D
Chociaż większą sztuką przetrwania jest przetrwać jeden dzień w mojej pracy.
Właśnie otóż się dowiedziałam, że kolega po fachu napisał na mnie skargę, z tego powodu, że jestem chora, owszem, tak, uprzedziłam go, telefonicznie, że jestem chora, ale termin był wyznaczony jeszcze w grudniu i spadł przez moją chorobą, a skoro wiedziałam od grudnia kiedy jest termin, że teraz, to ... konkluzja jest taka, że nie wolno mi było zachorować, a mimo to zachorowałam ! I należy mnie za to surowo ukarać.
Mam napisać wyjaśnienia do jednostki nadrzędnej.
Jakieś rady ? :cool3:
Zastanawiam się nad wnioskiem o samoukaranie - 10 klapsów w gołe poślady :evil_lol: Ale nie od pana mecenasa - od jego aplikanta :loveu: świeża krew taka młoda poprawia krążenie :diabloti:

Posted

Zgroza, ale nie jesteś odosobnionym przypadkiem, jeśli Cię to pociesza. Osobiście byłam świadkiem sytuacji, kiedy do pewnej księgowej miano pretensje że umarła nie w porę, wyrażone słowami "też se wybrała moment żeby umierać, jak trzeba złożyć te papiery!"
Może powinnaś napisać odpowiedź na tą skargę, wyjaśniając, że Twoją chorobę spowodowały wyższe instancje ( niebieskie, rzecz jasna) i to do owych instancji należy się zwracać z pretensjami?

Posted

[quote name='Florentynka']Zgroza, ale nie jesteś odosobnionym przypadkiem, jeśli Cię to pociesza. Osobiście byłam świadkiem sytuacji, kiedy do pewnej księgowej miano pretensje że umarła nie w porę, wyrażone słowami "też se wybrała moment żeby umierać, jak trzeba złożyć te papiery!"
Może powinnaś napisać odpowiedź na tą skargę, wyjaśniając, że Twoją chorobę spowodowały wyższe instancje ( niebieskie, rzecz jasna) i to do owych instancji należy się zwracać z pretensjami?

Sory, ale teraz ja umarłam :D :D :D
Wiem, że to straszne, ale śmieszne, nie mogę, sory ... :D

Posted

[quote name='majuska']Dopiero wlazłam poczytać...umarłam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Ja też :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ludzie są jednak the best. Nawet mój mąż się pokładał ze śmiechu i mówi: Marta czym są na napady na waszą placówkę ( pracuję w banku i były 2) w porównaniu z tymi tel.:evil_lol:

Posted

[quote name='kado'] Marta czym są na napady na waszą placówkę ( pracuję w banku i były 2) [/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

W sumie to taki Bugiś do rozpakowywania paczek jest super, ja zawsze "mięchem" rzucam jak muszę te wszystkie przesyłki z tych folii i taśm porozklejać, a u Ciebie myk myk i po kłopocie :)

Posted

[quote name='majuska']

W sumie to taki Bugiś do rozpakowywania paczek jest super, ja zawsze "mięchem" rzucam jak muszę te wszystkie przesyłki z tych folii i taśm porozklejać, a u Ciebie myk myk i po kłopocie :)[/QUOTE]

Tak, świetnie sobie radzi i nie niszczy zawartości paczki - interesuje go folia bąbelkowa, po rozpakowaniu pakunku tylko nią się już zajmuje.
Ale Kado, 2 napady ???? jezuchryste. Ja też kilka razy musiałam wzywać policję do firmy. Ale to na prośbę jostel5 pewnie będzie trzeba opisać nie skrótowo, tylko w literackiej formie :D kiedyś w przyszłości ;)

Posted

Tak, tak kochana...swego czasu grasował u nas i napadał na placówki finansowe ni mniej ni więcej, ale sam....strażnik miejski:crazyeye: uzależniony od hazardu:shake:
Ale u nas to nie on....U nas do tej pory nie odnaleziono tych dziadów.

Szkoda Ewa, że tak daleko mieszkasz, bo wybrałybyśmy się z naszymi gałganami razem na spacer i pogadały:)

Posted

[quote name='kado']Tak, tak kochana...swego czasu grasował u nas i napadał na placówki finansowe ni mniej ni więcej, ale sam....strażnik miejski:crazyeye: uzależniony od hazardu:shake:
Ale u nas to nie on....U nas do tej pory nie odnaleziono tych dziadów.

Szkoda Ewa, że tak daleko mieszkasz, bo wybrałybyśmy się z naszymi gałganami razem na spacer i pogadały:)[/QUOTE]

No, ale biorąc pod uwagę charakter naszych gałganów to albo spacer z nimi - albo gadanie, jedno i drugie skutecznie by uniemożliwiły, zakład ? :D

Posted

O rzeczy oczywiste się nie zakładam...no chyba, że o piwko:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Najszczęśliwsza jest moja mama, która właśnie dzisiaj się dowiedziała, że będzie miała malutkiego:cool3: na parę dni u siebie...Z resztą nie tylko jego, bo Młodą też....Właśnie kupiliśmy mieszkanie i czeka nas przeprowadzka:roll:

Posted

Mowa..pewnie, że dawaj:) Będziemy chodzić wszyscy na spacerki na wały, bo mieszkamy nad Odrą. Kado wraca zawsze taki wylochany, że wodę pije na leżąco:)

Ja też się strasznie cieszę z tego mieszkania, ale perspektywa spłaty przez 20 lat mnie powala:roll:

Posted

Aaaa, w tym sensie ... ale ile zapachu wiosny naniósł do domu ! Dobrze, że mam katar to nie czuję :D
I weź, żre surowe, nie ? Tzn dzisiaj rąbnął mi jeszcze zapiekankę z serem z talerza, no ale pomińmy ten szczegół, żre surowe - i kurna dalej mu polowania we łbie tylko ... i tak to robi błyskawicznie, że cholera nie masz szans ocalić zycia myszy czy kretowi, bo zanim zauważysz, że on coś złapał jak kobra, to to coś już ma odgryzione i zjedzone połowę ciała ... :(

Posted

No to dobry z niego psiak:cool3:nie męczy zwierzątka tylko szybko zjada:diabloti::evil_lol:

Kiedyś w zoo widziałam jak wąż polował na kurę:crazyeye:normalnie pół godziny:placz:

Ubawiłam się czytając wszystko, dawno się tak nie śmiałam:evil_lol:
Bugi jest CUDNY:loveu:Zdrapka oczywiśćie też:loveu:
Ale psoty:cool3: Bugiego są nie do podrobienia:evil_lol:

Jak on się do papużek dostał:crazyeye:

Posted

On łapie pióra z ogona, jak je bałwany wystawią przez pręty bo się zapomną i łażą na nogach śpiewając wniebogłosy. Próbowałam zrobić zdjęcie, ale łapie mi ostrość na pręty woliery i oprócz nich niczego nie widać.

Jeszcze wczorajsza paczka po rozpakowaniu:

Bugi kończący zadanie etatowego rozpakowacza: