leni356 Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Stęskniłam się za Księżniczką i Gargamelkiem :) Cudne zdjęcia Quote
Florentynka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 E-S napisał(a): A moja lustrzanka po ostatnim zdjęciu wyświetla tylko error ... :( jasssna ch .... Czyżby Bugi używał? Quote
E-S Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Florentynka napisał(a):Czyżby Bugi używał? :D :D :D No właśnie nie ! Te lustrzanki Nikona nie znoszą zimna i wilgoci, a od wczoraj eksploatuję moją właśnie na mrozie i przy opadach śniegu, coś się zwaliło z tego najwyraźniej cholera. Quote
Malwi Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 E-S - wyjmij baterie , połóż ja w ciepłym i suchym miejscu - powinna ożyć po jakimś czasie ;) Quote
coronaaj Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='E-S']As-co, tu masz wątek Balbinki: http://www.dogomania.pl/threads/140412-Zagin%C4%99%C5%82a-jamniczka-szorstkow%C5%82osa-okolice-Lublina-Balbinka-za-TM As-co nie weszla ale ja znowu nie wytrzymalam , wlazlam zeby ...sie poryczec... odswiezylas pamiec Ewa ...nie mozemy zapomiec... o Bursztynku Lary, moim Baxim... i wielu innych... Zdjecia Bugiego, kompanow powalajace....teraz mi sie humor poprawil.... ale mam pocieche Dudzie, Pepe Jokiego chociaz klopotow nie brakuje... zajrzyjcie do Dudzi http://www.dogomania.pl/threads/201845-Dudzia-10-letnia-pudelka-Gdynia-bezpieczna-w-DT-w-Toruniu?p=16354367#post16354367 Quote
kado Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Błagamy...może ktoś pomóc?:-( http://www.dogomania.pl/threads/2027...6#post16353386 Quote
leni356 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Ewa, zobacz Zdrapkę zmieszaną z Bugim: http://www.dogomania.pl/threads/203006-Ma%C5%82y-kud%C5%82aty-piesek-Milu%C5%9B-szuka-domu Quote
E-S Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Poszłam se na wątki, które wstawiłyście, piękne psiaki :) Bugi niegrzeczny jak zwykle. Quote
E-S Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Bugi ostatnio pobił rekord wąwozowych ucieczek, ze 3 h go nie było .... wrócił z rozcięta łapą, a my ze Zdrapką omal nie zamarzłyśmy na tym wichrze wściekłym szukając go, ja tak wrzeszczałam za nim, że mam na dokładkę do dziurawego oka - zapalenie krtani :( zdycham normalnie. Zdrapka się tarzała w oczekiwaniu na powrót zbiega Quote
E-S Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Ale wcale ani wylatanie ani rozcięta łapka nie przeszkodziły mu po powrocie do domu rozbabrać łóżeczek i zabawić naszej kołdry, przedostatniej ... zabawę przerwałam brutalnie. Quote
kado Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Dziurawego oka?:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Znaczy się, że co? Zdrapeczka przecudownie piękna:loveu: Bugiś...boski ,jedyny w swoim rodzaju... pies demolka ...:grab::evil_lol: Quote
Energy Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 E-S weź zdrowiej, bo jak mam się z Tobą na ten nasz spacer umówić?:cool3: No ja takie widoki miałam jak Kuma i Maja były młodzieżą, ale Bugi to chyba jak to facet-całe życie jak dziecko:cool3::evil_lol: Piękne psiaki:loveu: Quote
LadyS Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ewka, witaj w klubie z tym okiem - tylko że ja straciłam nagle połowę pola widzenia w jednym oku... I nikt nie wie, czemu. A Bugi to mój faworyt od zawsze, piękny pies ;) Quote
E-S Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 ladySwallow napisał(a):Ewka, witaj w klubie z tym okiem - tylko że ja straciłam nagle połowę pola widzenia w jednym oku... I nikt nie wie, czemu. A Bugi to mój faworyt od zawsze, piękny pies ;) Andzike też ma dziurę w oku, ale chyba juz zaleczoną jako -tako. Mnie się stara blizna otworzyła po tym jak w latach 80-tych spadło mi na twarz okno w przeciągu i szkła mi się powbijały w oko. Też się traci pole widzenia, ale lewe oko jest OK przynajmniej. Dostałam sterydy w kroplach do oka. To się nazywa erozja rogówki i mnie się odzywa zawsze w zimie przy dużej różnicy temperatur - mróz -20 a potem + 25 w firmie i z klimą. Byłam dzisiaj u lekarza, mam zapalenie oskrzeli, zatok i krtani, prawie 40 st. gorączki, nie mogę jej zbić, boli mnie całe ciało, wszystko, nie apmiętam kiedy byłam tak potwornie chora. Nie mogę mkówić, chodzić bo mi się w głowie kręci i przewracam się. Jestem półprzytomna i nawalają mnie nawet gałki oczne, nie mogę patrzeć na boki i góra-dół. A jak kaszlę to tak jakby mi się żywe mięso z klatki piersiowej wyrywało, tak boli, koszmar. Bugi jest bardzo empatyczny, przytula mi się do pleców w łóżku i mnie grzeje i nie rozrabia i pilnuje mnie i leży ze mną dopóki ja leżę i chodzi w krok krok za mną, To znaczy jak zasnęłam to rozszarpał za moimi plecami w łóżku rolkę ręcznika papierpwego, który zabrałam do wyra bo mi się chusteczki skończyły, ale to pikuś, i teraz też przyszedł na fotel i sie tuli. Quote
majuska Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 O matko jedyna, kobieto kuruj sie, dużo zdrówka!!!!:calus::calus: Buguś ukochaj tam pańcię mocno i nie dokazuj!!:p Quote
Andzike Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ewka, kuruj się !!!! PS. Moja dziura w oku już zaleczona ;) Quote
E-S Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Niegrzeczniuchy uważają, że skoro jestem w domu - to po to, aby się z nimi bawić ... a ja zdycham. Spać mi nie dały dzisiaj, kotłowały się na mnie, pogryzły się 2 razy, w końcu skapitulowałam i charcząc oraz zataczając się nauczyłam gnojki zabawy w "szukaj". Jak załapały o co kaman to splądrowały cała chałupę i cały czas szukają i mam wreszcie spokój a one zabawę, bo galopują po chałupie, przeskakują przez siebie i szukają uparcie, licząc na znalezienie zaginionego chrupka /wszystkie już znalazły, ale o tym nie wiedzą, nie powiedziałam im :evil_lol:/ Quote
E-S Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ja tu będę sam sobie na fotelu spał w pokoju z papugami tak, tak, mama jest chora, niech się mama do łóżka kładzie :) No naprawdę, niby dlaczego mam coś zmalować ??? Bo sam chcę zostać w pokoju i nie iść z mamą spać ??? no proszę .... Ja JUŻ przecież śpię ! i wcale nie udaję ! Nie, nie pójdę z mamą spać bo tu już śpię z papugami !!! I nie, nie trzeba mnie pilnować, nie jestem dzieckiem !!! Quote
E-S Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Po 3 minutach zaalarmowana potwornym wrzaskiem papug i odgłosami papuziej paniki wpadam do pokoju, gdzie został sam Bugi, bo nie chciał iść ze mną do łóżka, udając grzecznego, śmiertelnie zmęczonego, śpiącego psa, od którego nie wiadomo czego chce zła matka .... :angryy::mad: ********************************* Mamo, ale ja mamie tłumaczę jak człowiekowi, nie wiem czemu one wrzeszczą, nie wiem gdzie jest ogon Kubusia i proszę mi w paszczy nie grzebać !!! Nie, nie wiem skąd się tam jakieś piórka w/g mamy wzięły ! Ja żadnych piórek nie widzę ! Zaprzeczam, abym je w pysku miał ! Czym niby miałbym rzygać skoro jak mówię mamie 5 raz NIE MAM W PYSKU PIÓREK ŻADNYCH !!! To co mam wypluć, no co ??? Eeee, a to to ja nie wiem co to, coś mi jakoś w zęby weszło ... ale nie oddam ! :eviltong: Quote
E-S Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Jaki gnój widzicie ? No nie można go samego zostawić, za nic. A oczy jakie miał szczere, maślane, jaki niewinny i śpiący był ? :mad::mad::mad: Quote
kado Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 No i znowu umarłam za śmiechu...Bugi:loveu: jest jedyny, naprawdę:evil_lol: A oczka miał faktycznie jak taka mynia....Kocham Go, normalnie Go kocham:loveu: Quote
jostel5 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:...[SIZE="1"]Przepraszam...!:evil_lol: Ale papugom,oprócz stresu,nic się nie dolega,prawda???:razz: Quote
E-S Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 One go trochę prowokują, bo złażą na dół woliery i się z nim kłócą i go dziobią w nos przez pręty, jak on je wącha. Ale gnój te ogony to im tak wyrywa, właściwie odgryza pióra z ogona w połowie, nie są wyrwane z szypułką z dupki, że chowa się za firanką i czeka aż któraś papuga od strony okna zamiast sfrunąć będzie sobie bezmyślnie po prętach na dół lazła i śpiewała i wtedy nagle atakuje im ogon, jak wystaje spomiędzy prętów, dopiero wtedy wybucha panika, wrzeszczą, tłuką się po całej wolierze, a ten z tymi piórami, które zdążył odgryźć ucieka. Nie boją się go. Co jest dla nich niebezpieczne .... wkłada im też łapy między prętami do karmnika i kradnie orzechy ... Quote
Recommended Posts