Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

as_ko napisał(a):
Jaka śliczna ta twoja Balbinka była :loveu: :-( to strasznie przykre, że tak zginęła :placz: Kilka razy mi o niej opowiadałaś, ale dopiero teraz widzę ją na zdjęciu. Była chyba drobniejsza troszkę niż zdrapka, prawda?

Drobniejsza, bo to jamniczka była. Dłuuuga, niskopodwozia no i jamnicze, wielkie, długie uchole.

Zryczałam się znowu za nią.

Kado, dzięki za zdjęcia kopacza pułapek w chodniku między płytami jeśli dobrze widzę ? :D :D :D Od razu się humor poprawia :D
Tak, gdyby nie szkodniki to wylądowałabym na oddziale depresji reaktywnych w Abramowicach, ani chybi :D

Posted

E-S napisał(a):

Kado, dzięki za zdjęcia kopacza pułapek w chodniku między płytami jeśli dobrze widzę ? :D :D :D Od razu się humor poprawia :D
Tak, gdyby nie szkodniki to wylądowałabym na oddziale depresji reaktywnych w Abramowicach, ani chybi :D

Nie kochana, to nie płytki na chodniku, to....piaskownica:oops::evil_lol:

Posted

as_ko napisał(a):
No tak...poryczałam się oczywiście :placz: przeczytałam cały...tragiczna historia :-( Jak dobrze że zdecydowałaś się zaadoptować Zdrapkę po tym wszystkim.

Wiesz co, ja myślę, że los tak chciał. I mimo rozpaczy po Balbince - byłam jej to winna. Sunia miała takie serduszko, że nie mogłabym - przez nią - nie wziąć innej bidy.

kado napisał(a):
Nie kochana, to nie płytki na chodniku, to....piaskownica:oops::evil_lol:

He, murek podkopuje :D

Posted

Bugi i Zdrapka jadą dziś ze mną do Zamościa ... także jak wrócę niewątpliwie będzie relacja, gdyż nie byłby sobą gówniarz gdyby nie narozrabiał jak zwykle. Oby tylko bez tragicznych skutków.

Posted

Ewa ja do tej pory widzę oczyma wyobrazni twój wypadek i zrozpaczoną sunie ,ktora Cie szukała i uciekała ....Piszę bo nie ma odwagi o tym mówic ....Juz rycze ....Dobrze ,ze miała Ciebie .

Miałam nie czytac do końca i niestety to zrobiłam ...Jakie to przykre ,

Posted

Dobra, nie myślimy o rzeczach smutnych.
Bugiś był dzisiaj ze Zdrapką w wąwozie. Zapoznał miniaturową wyżełeczkę Gaję, adoptowaną ze schroniska w Rzeszowie, ponoć nawet Gajunia ma wątek na dogo :) ale nie wiem gdzie. Poganiały. Gaja jest bardzo grzeczna i ślicznie za 3 moim wrzaskiem za uciekinierem zaczęła reagować na imię "Bugi" :D :D :D Zdrapka też na "Bugi" reaguje. Od dawna.
Bugi zjadł słoninkę dla sikorek i ludzkie g.ó.w.n.o. Żeby mu z japy nie waliło po powrocie do domu dostał śledzika :D

Posted

Już w domu ... pies mokry i w kulkach śniegu zmieszanego z błotem. Złapałam za ręcznik, dopadłam jako pierwszej Zdrapki, z której się błoto lało. Szukam Bugiego ...

pranie zwalone na podłogę ....

świeżo uprane koce i serwetka wciągnięte na sofę, rozbabraną oczywiście ...

Pies se gniazdko wymościł .... wytarzawszy się uprzednio do sucha z błota i śniegu w czystych, ledwo co upranych rzeczach ... i w "budzie" pod schnącym, oszczędzonym swetrem TZ-a śpi - a co, zmęczony, od 10 do 13 biegał, należy się zacny odpoczynek po takim wysiłku.

Posted

No proszę, doczekaliście się :D ależ terminy tam macie, ja pierdziu....
Łapa niedźwiedzia jest 127 km od Lublina, nie byłam w tamtych rejonach ostatnio, więc nie wiem jak się rzeczy mają.
Ale zaskakujący film mi Madallena podesłała, dlaczego powinniśmy zjeść własnego psa: http://www.youtube.com/watch?v=h_AH8JvkdWY

Bugiś w sosiku beszamelowym ? :D

Posted

Andzike napisał(a):
Bugi jest jedyny w swoim rodzaju ;)

Troszkę się za bardzo rządzi ostatnio ... kolejka prania mi się przez niego znowu zmieniła, do łazienki się wejść nie da ....
Beka i odbija mu się tym tym g.ó.w.n.e.m, które zżarł, porzygać się można, ble .... cuchnie mu z paszczy jak nie wiem. Cały dom zasmrodził.

Posted

Dzisiaj standard, półtorej godzinki na Poczekajce :) Zdrapka po wczorajszym maratonie poczuła naturalny wstręt do tego, abyśmy szli w lewo - czyli w kierunku wąwozu :D

Posted

Zdrapeczka :)

Bugi uciekł tylko raz, ale za to na parking do szpitala na Al. Kraśnickich .... gdzie usiłował wsiadać do cudzych samochodów, żeby gdzieś na wycieczkę pojechać, nie ? Co tak będzie w Lublinie siedzieć. Dostał klapa i potem tylko linka. Pod blokiem jeszcze próbował wpakować się ze Zdrapką do bagażnika jakichś państwa, którzy się wypakowywali .... ach jakie gnojki były urocze i merdające, aby ich tylko zabrać !

Posted

Jeszcze śmieszne, Zdrapka :D

Reakcja na wołanie "Zdraaapkaaa !!!" z przewracaniem oczami i wyrazem pyska "no co się matka drzesz, i tak nie przyjdę póki se nie powącham"

No idę, idę, otrzepię się tylko ...

Posted

Ewa bez obaw...Nawet jakby ktoś zawinął Bugiego, to po kilku godzinach by go odstawił i jeszcze flaszkę dołożył, żebyś go tylko zabrała:evil_lol:

Zdrapeczka jest cudowna :loveu:

Posted

[quote name='kado']Ewa bez obaw...Nawet jakby ktoś zawinął Bugiego, to po kilku godzinach by go odstawił i jeszcze flaszkę dołożył, żebyś go tylko zabrała:evil_lol:

Zdrapeczka jest cudowna :loveu:

Tyż prawda :D Wróciłby jak bumerang, na sygnale by drania odwieźli, tak, jak 2 razy wracał z adopcji schroniskowej.

A Zdrapek borsuczek proszę jak przewraca oczami gdy ją wołam:

Ktoś zauważył, że brewki i szyjka Zdrapki podcięte ? Trochę krzywo bo się wyrywała i cięłam leżąc na podłodze z głową pod krzesłem bo nie mogłam jej wywlec z kabli pod biurkiem TZ gdzie zwiała :D

[quote name='as_ko']Uwielbiam tego Twojego Borsuka :loveu:
http://img28.imageshack.us/img28/3145/dsc3893c.jpg

A my dzisiaj też się naspacerowaliśmy, w Puławach byliśmy nad rzeką :multi: Ale nie mamy takich ładnych zdjęć, bo aparat do d... jest.

A moja lustrzanka po ostatnim zdjęciu wyświetla tylko error ... :( jasssna ch ....