Aleksandra Bytom Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ewuś tylko pytanie czy to pies hehe ;) Quote
E-S Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Aleksandra Bytom napisał(a):Ewuś tylko pytanie czy to pies hehe ;) Nie strasz mnie !!! Już poleciałam po googlach - niedźwiedź ma dłuższe palce i bardziej owalny odcisk, kotowate chowają pazury a tu są wielgaszne pazurzyska, więc tak se ustaliłam, że nowofunland ... Quote
Aleksandra Bytom Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 aha a swoją drogą jaką ty masz stopke maleńka hehe :) ja mam 38,dzisiaj zarobiłam moją pierwszą stówke :) wiem że to głupota bo to żadna kasa ale i tak się ciesze jak głupek :) Quote
E-S Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Aleksandra, to gratuluję, do końca życia będę pamiętała, że za pierwsze zarobione pieniądze kupiłam sobie ... pasek do spodni bo mi spadały :D i tyyyle zarobiłam, że już na nic więcej oprócz tego paska mi nie wystarczyło. A stopka malutka przy tym łapiszczu wielgachnym :D Bugi się zapluje jak wywącha takiego cielaka w JEGO puszczy. Quote
Aleksandra Bytom Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 a ja zapłaciłam za sukienke w której się zakochałam na dogo bazarku reszte do opłat dołoże :) Quote
kado Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 E-S napisał(a): Bugi się zapluje jak wywącha takiego cielaka w JEGO puszczy. Taaa, albo zrobi z nim to, czego nie zdążył zrobić z sobą :evil_lol: Quote
E-S Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 kado napisał(a):Taaa, albo zrobi z nim to, czego nie zdążył zrobić z sobą :evil_lol: Chyba, że to suczka ... on lubi duże babki, Nanę bernardynkę kocha. Jezu, Aleksandra posiała we mnie niepewność ... ale to psa ta łapa odbita, nie ? Quote
Aleksandra Bytom Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 wiem Ewuś ja jestem potworem hehe :evil_lol: a to był jakiś dziki zwierz jak nic :diabloti: Quote
E-S Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Straszna jest wichura, gwiżdże, skrzypi coś, skrzynki puste na kwiatki wszystkim na całej ulicy się obijają o metalowe pręty balkonów, umierająca 17 -letnia Fruzia tupie po domu, od czasu do czasu przewraca się i wtedy przeraźliwie miauczy jak kot, żeby ją podnieść, brat pojechał po zakupy, a ja siedzę i wpatruję się w TO i się boję ... Miałam doga niemieckiego - nie miał takich odcisków łapsk, a naprawdę łapsko jak moja dłoń miała Zuza. Ale kurna nie jak moja stopa !!! Boże, napiszcie mi, że nowofunlandy mają takie łapy, proszę ... Quote
matrioszka2 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Masz pełną skrzynkę. Jeśli wyświetla Ci się "Zastrzeżony" - to ja się dobijam , bo komórka wyłączona w aucie. Nie wywalaj mnie z linii :mad: - nie bój się, to nie moja łapa tam stanęła !:evil_lol: Quote
Aleksandra Bytom Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 no też właśnie pisze że odcisk troche za duży jak na psa,a ty tam teraz gdzieś jesteś?? nie bój się misie zasypiają na zime i jedzą tylko miód hehe :evil_lol: ps.ładne butki musisz mieć ;) Quote
matrioszka2 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ta, to taki polski gryzli albo inna wyrośnięta panda ..... że się tak wymądrzę zoologicznie :evil_lol: Quote
E-S Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Właśnie wyczytałam, że w Bieszczadach się misie obudziły. W Puszczy Solskiej tez są niedźwiedzie ??? Butki ubłocone ... Matrioszka w Ty kurde mogłaś SMS napisać, że to Ty, już dzisiaj zastrzeżony z banku odebrałam, rata za kredyt nie wpłynęła i jeszcze "miłego wieczoru" mi chlapnęła pani z banku po tym info ... i weź człowieku odbieraj zastrzeżone ... włączam dzwoń. Quote
coronaaj Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Zdjecia znowu kapitalne...nie moge, a Madallena ma zawsze dobrze pomysly jak zdjecie z suknia...to teraz modne takie dziury.. Quote
Aleksandra Bytom Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ewuś ja właśnie przeglądam odciski łap niedźwiedzi w goglach i podobne do tych ze zdjęcia,zerknij na te pazury z twojego zdjęcia,żaden tam ze mnie specjalista ale w każdym razie bardzo podobne i to na kilku zdjęciach a to ze strony puszczy solskiej Z gromady ssaków na uwagę zasługują: 4 gatunki ryjówek, 7 gatunków nietoperzy, jeż, kret, łasica, gronostaj, wiewiórka pospolita, chomik europejski, bóbr europejski, popielica, orzesznica, żołędnica, wilk, ryś, dzik, łoś, jeleń, sarna. Coraz częstsze obserwacje rysia świadczą iż odbudowuje on swoją populację, dzięki czemu zostanie przywrócony naturalny selekcjoner populacji sarny. więc chyba nie ma tam niedźwiedzi a przynajmniej nie było ich jak ktoś tekst pisał :) Quote
Malwi Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 nie .. to na pewno nie jest odcisk łapy niedźwiedzia .... trop niedźwiedzia wygląda tak : układ łapy psowatego - to na pewno ... tylko w życiu takiego wielkiego nie widzialam ... EDIT: a może to borsuk ? obudziłyby się już ? Quote
E-S Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ja takie coś znalazłam: http://kola.lowiecki.pl/nowy_sacz/jelen/edu/tropy.html no i właśnie niedźwiedź ma inny ślad. W/g mnie też jakis psowaty. Ten ślad z fotografii odbity ma ok. 17 cm długości - to nie borsuk ... Quote
evel Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Właściwie, to mógł być zwyczajny wielki wiejski burek, tylko mu się gira rozjechała na błocku :grins: A jeśli to były psy w liczbie mnogiej, mogły sznurować i rozciapać ślad jeszcze bardziej. Quote
Malwi Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 ślad jest wyraźny, nie jest rozjechany... może jakiś mutant ? strach sie bać :P Quote
E-S Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Malwi napisał(a):ślad jest wyraźny, nie jest rozjechany... może jakiś mutant ? strach sie bać :P Wmawiam sobie, że to niufek. Duży niufek. I że nie ma się co bać tam w lecie jechać z gnojkami małymi. Jak jeszcze żyła Zuzka, moja dożyca, to z nią się sama nie bałam tam być w lecie ... ale z tymi kurduplami Zdrapką i Bugim, któremu we łbie tylko polowania na zające i gryzonie, ale na pewno nie pilnowanie mamy i jej obrona, o Zdrapce nie wspomnę, bo to jej trzeba bronić, to tak trochę teges ... jak Madallena z Naną się nie zdecyduje albo nie będzie mogła jechać to nie pojadę ... :( Quote
Malwi Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 E-S napisał(a):Wmawiam sobie, że to niufek. Duży niufek. I że nie ma się co bać tam w lecie jechać z gnojkami małymi. Jak jeszcze żyła Zuzka, moja dożyca, to z nią się sama nie bałam tam być w lecie ... ale z tymi kurduplami Zdrapką i Bugim, któremu we łbie tylko polowania na zające i gryzonie, ale na pewno nie pilnowanie mamy i jej obrona, o Zdrapce nie wspomnę, bo to jej trzeba bronić, to tak trochę teges ... jak Madallena z Naną się nie zdecyduje albo nie będzie mogła jechać to nie pojadę ... :( To może jakiegoś Tymczasa chcesz ode mnie ? mam jednago giganta 4XL prawie do biodra mi sięga .... w kłębie .. a mała nie jestem :P P.S. Jagterrierka w nowym domu już ;)) Quote
E-S Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Tymczas musi być suczką. Bugi nie zniesie męskiej konkurencji, a że jest typem nieustraszonym i takim "do krwi ostatniej" oraz nie ma w zwyczaju odpuszczać sobie tego, co tam mu się we łbie uroiło, że zrobi - to kończy się rozlewem krwi, już to przerabiam drugi rok :D Także z dużą suczką, mogą być inne dodatki w postaci dzieci, czy jakiś mąż, albo przyjaciel, zapraszam w lecie na Roztocze na urlop ! Please .... tak se planuję 1-15 lipca. Quote
Malwi Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 E-S napisał(a):Tymczas musi być suczką. Bugi nie zniesie męskiej konkurencji, a że jest typem nieustraszonym i takim "do krwi ostatniej" oraz nie ma w zwyczaju odpuszczać sobie tego, co tam mu się we łbie uroiło, że zrobi - to kończy się rozlewem krwi, już to przerabiam drugi rok :D Także z dużą suczką, mogą być inne dodatki w postaci dzieci, czy jakiś mąż, albo przyjaciel, zapraszam w lecie na Roztocze na urlop ! Please .... tak se planuję 1-15 lipca. dużej suczyny akurat nie ma .... ale może się znajdzie do lata ..... o ile bede miała warunki żeby przyjechać ... bo jak na razie to cienko to widzę ;/ Quote
Recommended Posts