E-S Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Uuuu, to Docent powinien zmienić imię na Terminator :evil_lol: Buty tez pogryzł? A poka bohatera pacyfikacji :) Quote
Andzike Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 leni356 napisał(a):Mój jamnik robił to samo.. No urwisy z nich, ale kochane Moja była pseudo jamniczka "przeczytala" mi kilka rewersów z biblioteki, zdjęła okleinę z drzwi (widocznie nie przypasowal jej kolor) i powyciągała listewki przypodłogowe jak Docent. Więcej jej grzechów nie pamietam ;) Nawet nie wiecie, jak ja teraz odpoczywam z Nelką.... ;) a przecież to też "jamniczek szorstkowłosy" ;) Tylko trochę większy ;) Quote
leni356 Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 [quote name='Andzike']Moja była pseudo jamniczka "przeczytala" mi kilka rewersów z biblioteki, zdjęła okleinę z drzwi (widocznie nie przypasowal jej kolor) i powyciągała listewki przypodłogowe jak Docent. Więcej jej grzechów nie pamietam ;) Nawet nie wiecie, jak ja teraz odpoczywam z Nelką.... ;) a przecież to też "jamniczek szorstkowłosy" ;) Tylko trochę większy ;) Ja tez jakoś dziwnie mam, byłam przygotowana po jamniku na ekscesy, a tu spokój, nawet śniadanie można zostawić na stole i nie ruszą.. dziwne jakieś, jamnik wszystkie zakamarki sprawdził, no i "porządki" też robił [quote name='E-S']Uuuu, to Docent powinien zmienić imię na Terminator :evil_lol: Buty tez pogryzł? A poka bohatera pacyfikacji :) Bohater w tle :) Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='E-S']Uuuu, to Docent powinien zmienić imię na Terminator :evil_lol: Buty tez pogryzł? A poka bohatera pacyfikacji :) Nie chcę tu wątku zaśmiecać: http://www.dogomania.pl/threads/138149-Wroc%C5%82aw.Jamnik-szorstkow%C5%82osy-tak-po-prostu-go-oddali!-GUCIO-MA-DOM-!/page48 to wątek Gucia mojego, a przy okazji i Dockowy się zrobił. post 475 pierwsza fota ;) Quote
E-S Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='leni356']Bohater w tle :) Ale to tylko kawałek bohatera .... nóżki krótkie i pysio jakby szorściaczka :) Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Andzike napisał(a):Moja była pseudo jamniczka "przeczytala" mi kilka rewersów z biblioteki, zdjęła okleinę z drzwi (widocznie nie przypasowal jej kolor) i powyciągała listewki przypodłogowe jak Docent. Więcej jej grzechów nie pamietam ;) Nawet nie wiecie, jak ja teraz odpoczywam z Nelką.... ;) a przecież to też "jamniczek szorstkowłosy" ;) Tylko trochę większy ;) Kochana ja to grzechów Docenta wielu nie pamiętam - i dobrze :diabloti: Na działce był z dziadkami /czyt. moimi rodzicami ;)/ w ubiegły weekend i mamie wykopał jakieś cebulki kwiatów kolejny sezon z rzędu... Drewno do kominka sobie podgryza, niech gryzie tylko czemu w domku na dywanie... Ziemniaków całą torbę kradnie i na zew. wynosi.....!!!!!!!! Quote
E-S Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Aaaaa, proszę, tu przepiękny duchowy brat Bugiego Docent: Podobni, nie ? Quote
lilk_a Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 o ho ho :):):) ładne porządki ...nie zazdroszczę :):):) Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 E-S napisał(a):Ale to tylko kawałek bohatera .... nóżki krótkie i pysio jakby szorściaczka :) Bo to jamnior szczotkowy ;) Quote
Malwi Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Wisełka napisał(a):Bo to jamnior szczotkowy ;) no z mordencji to oni bracia chyba :D Quote
E-S Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Malwi napisał(a):no z mordencji to oni bracia chyba :D Nie tylko z mordencji - witalność i zapędy demolkowe też wskazują na pokrewienstwo :) Obaj z okolic Wrocka ? Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Malwi napisał(a):no z mordencji to oni bracia chyba :D Chyba tak :evil_lol: A dodam że sam sobie szafę otwierał i wyciągał rzeczy, nie to że na wierzchu coś zostawiałam! Ale i tak go kocham ponad życie :loveu: Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 E-S napisał(a):Nie tylko z mordencji - witalność i zapędy demolkowe też wskazują na pokrewienstwo :) Obaj z okolic Wrocka ? Gucio ze schronu z Wrocławia :) Docent niszczyciel z okolic Częstochowy..... Jasna Góra - Anioł miał być hihihhi Quote
E-S Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Wisełka napisał(a):Chyba tak :evil_lol: A dodam że sam sobie szafę otwierał i wyciągał rzeczy, nie to że na wierzchu coś zostawiałam! Ale i tak go kocham ponad życie :loveu: BRACIA !!! Otwieranie szaf i rozbabrywanie i wywlekanie ciuchów, absolutnie bracia, nieważne, że Częstochowa daleko od Ostrowa Wlkp :evil_lol: Dzisiaj w nocy Bugi otworzył sobie szafę, poszalał, pohałasował, ciuchy jakies pościągał z wieszaków i ... zasnął na nich w tej szafie. Nie miałam już siły wstawać i go wywlekać stamtąd ... Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 E-S napisał(a):BRACIA !!! Otwieranie szaf i rozbabrywanie i wywlekanie ciuchów, absolutnie bracia, nieważne, że Częstochowa daleko od Ostrowa Wlkp :evil_lol: Dzisiaj w nocy Bugi otworzył sobie szafę, poszalał, pohałasował, ciuchy jakies pościągał z wieszaków i ... zasnął na nich w tej szafie. Nie miałam już siły wstawać i go wywlekać stamtąd ... Ja już mam blokadę po tamtych akcjach, już szafy nie otworzy :) ale szafa przesuwana zamiast mieć lustro na środku to ma po prawej stronie, inaczej nie dało się blokady założyć, Bugi też powinien taką blokadę mieć jak dla dzieci :) Quote
E-S Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Wisełka napisał(a):Ja już mam blokadę po tamtych akcjach, już szafy nie otworzy :) ale szafa przesuwana zamiast mieć lustro na środku to ma po prawej stronie, inaczej nie dało się blokady założyć, Bugi też powinien taką blokadę mieć jak dla dzieci :) Już nie da rady, wyważył jedno skrzydło i połamał rolki ... mamy identyczne szafy jak zauważyłam na zdjęciach ... Jedna część - ta z półkami musi być otwarta, jak przesunie w jej stronę skrzydło, no ... to wlizie gadzina i narobi jak zwykle ... U nas lustro też już po skrajnej prawej bo wtedy ciężej mu otworzyć. Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 E-S napisał(a):Już nie da rady, wyważył jedno skrzydło i połamał rolki ... mamy identyczne szafy jak zauważyłam na zdjęciach ... Jedna część - ta z półkami musi być otwarta, jak przesunie w jej stronę skrzydło, no ... to wlizie gadzina i narobi jak zwykle ... U nas lustro też już po skrajnej prawej bo wtedy ciężej mu otworzyć. To u mnie rozwiązanie jest takie: 2 drewniane skrzydła na lewo, potem rurka o długości 3go skrzydła położona na samym dole wzdłuż szyny /żeby nie przesunął ich/ a potem część z lustrem i zaczep typowy przeciwko przesuwaniu drzwi przez dzieci! Quote
E-S Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Wisełka napisał(a):To u mnie rozwiązanie jest takie: 2 drewniane skrzydła na lewo, potem rurka o długości 3go skrzydła położona na samym dole wzdłuż szyny /żeby nie przesunął ich/ a potem część z lustrem i zaczep typowy przeciwko przesuwaniu drzwi przez dzieci! A nie zeżre tej rurki ? Metalową muszę kupić, nie ? wyślę TZ-a, bo mam remont i i tak ciągle ktoś jeździ do OBI i takich tam ... jak nie zapomnę. Chociaż wiesz, coraz mniej tej szafy .... chyba będziemy musieli zainwestować w inną, ta się po prostu już rozpada, a że torpedowana jest codziennie i to paździerz, to chyba trza się na coś na allegro zasadzić drewnianego, solidnego, dobrze zamykanego, żeby nie dał rady. Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Rurka jest w środku! Ja nie mam tam otwartych półek. Jaką masz szafę..? Ja mam suwaną z 3 części. 2 jedzą po jednej szynie i środkowa po drugiej szynie. Quote
Andzike Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Wisełka napisał(a):Ja już mam blokadę po tamtych akcjach, już szafy nie otworzy :) ale szafa przesuwana zamiast mieć lustro na środku to ma po prawej stronie, inaczej nie dało się blokady założyć, Bugi też powinien taką blokadę mieć jak dla dzieci :) Ja mam blokade dla dzieci na kota ;) niszczycielskich zapędów co prawda nie ma, ale jak mi co noc regularnie zaczął wyciągac z szuflady wszystkie koraliki, łańcuszki, pierścionki i kolczyki (z pudełka, które też sobie otworzył) i biegać z tym po sypialni to szybko popędziłam do Smyka;) w samą porę - po powrocie znalazłam staniki, majtki i skarpetki pracowicie rozlozone na łóżku... Fetyszysta ;) Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Andzike napisał(a):Ja mam blokade dla dzieci na kota ;) niszczycielskich zapędów co prawda nie ma, ale jak mi co noc regularnie zaczął wyciągac z szuflady wszystkie koraliki, łańcuszki, pierścionki i kolczyki (z pudełka, które też sobie otworzył) i biegać z tym po sypialni to szybko popędziłam do Smyka;) w samą porę - po powrocie znalazłam staniki, majtki i skarpetki pracowicie rozlozone na łóżku... Fetyszysta ;) Hahahaha :) Ja to kociarą nie jestem, u kogoś OK, ale w domu od 7go roku życia mam psy i jakoś kot by mi tu nie pasował :) No już pomijam że miałam Kakadu, królika, świnkę morską, żółwia wodnego, rybki i psa na ok 10m2 :cool3: Quote
E-S Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 O proszę, czyli kotki też potrafią :) Wisełka, ja mam z wyglądu taki sam typ szafy, tylko za lewym skrzydłem - którego już nie ma - zawinszowałam sobie pólki, za 2 skrzydłami jest drążek na wieszaki. Mam za mały pokój, żeby zrobić zdjęcie - bo jest tylko ok. 60 cm przejścia przed szafą. [quote name='E-S'] a to reakcja na mój ryk "wyłaź stamtąd", udaje, że go nie ma w szafie: na siłę go wywlekałam, oszalał, fiksum dyrdum, pies chce być w szafie, tam najlepiej ... obłęd, wyrywał się, szarpał i warczał, nie dawał się z tej cholernej szafy usunąć ... Teraz jak chcę kurna bluzkę wyjąć to muszę: wyszarpywać umocowaną suszarkę. Potem deskę. Potem Bugiego. Bugiego. Bugiego. Bugiego ... bo już jest w środku i szaleje i wraca jak bumerang z prędkością rakiety tyle razy, ile go wywalę. Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 E-S napisał(a):O proszę, czyli kotki też potrafią :) Wisełka, ja mam z wyglądu taki sam typ szafy, tylko za lewym skrzydłem - którego już nie ma - zawinszowałam sobie pólki, za 2 skrzydłami jest drążek na wieszaki. Mam za mały pokój, żeby zrobić zdjęcie - bo jest tylko ok. 60 cm przejścia przed szafą. U mnie niewiele więcej cm robiłam foty z kuchni :p To może to lewe skrzydło doróbcie i już puki co, no bo jak nie daj boże zniszczy nową szafę... :cool3: Ale możesz wstawić to skrzydło tak tylko wiesz "prowizorka" żeby zakryć tą dziurę?? Quote
Wisełka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 A może Bugi powinien mieć taką swoja budkę-legowisko i mu w środek wrzucić jakiś kocyk - skoro tak lubi się chować :diabloti: Quote
Recommended Posts