Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leni356 napisał(a):
Mój jamnik robił to samo.. No urwisy z nich, ale kochane

Moja była pseudo jamniczka "przeczytala" mi kilka rewersów z biblioteki, zdjęła okleinę z drzwi (widocznie nie przypasowal jej kolor) i powyciągała listewki przypodłogowe jak Docent.
Więcej jej grzechów nie pamietam ;)
Nawet nie wiecie, jak ja teraz odpoczywam z Nelką.... ;) a przecież to też "jamniczek szorstkowłosy" ;) Tylko trochę większy ;)

Posted

[quote name='Andzike']Moja była pseudo jamniczka "przeczytala" mi kilka rewersów z biblioteki, zdjęła okleinę z drzwi (widocznie nie przypasowal jej kolor) i powyciągała listewki przypodłogowe jak Docent.
Nawet nie wiecie, jak ja teraz odpoczywam z Nelką.... ;) a przecież to też "jamniczek szorstkowłosy" ;) Tylko trochę większy ;)

Ja tez jakoś dziwnie mam, byłam przygotowana po jamniku na ekscesy, a tu spokój, nawet śniadanie można zostawić na stole i nie ruszą.. dziwne jakieś, jamnik wszystkie zakamarki sprawdził, no i "porządki" też robił

[quote name='E-S']Uuuu, to Docent powinien zmienić imię na Terminator :evil_lol:

Buty tez pogryzł?
A poka bohatera pacyfikacji :)

Bohater w tle :)

Posted

Andzike napisał(a):
Moja była pseudo jamniczka "przeczytala" mi kilka rewersów z biblioteki, zdjęła okleinę z drzwi (widocznie nie przypasowal jej kolor) i powyciągała listewki przypodłogowe jak Docent.

Kochana ja to grzechów Docenta wielu nie pamiętam - i dobrze :diabloti:
Na działce był z dziadkami /czyt. moimi rodzicami ;)/ w ubiegły weekend i mamie wykopał jakieś cebulki kwiatów kolejny sezon z rzędu... Drewno do kominka sobie podgryza, niech gryzie tylko czemu w domku na dywanie... Ziemniaków całą torbę kradnie i na zew. wynosi.....!!!!!!!!

Posted

Malwi napisał(a):
no z mordencji to oni bracia chyba :D

Nie tylko z mordencji - witalność i zapędy demolkowe też wskazują na pokrewienstwo :) Obaj z okolic Wrocka ?

Posted

Malwi napisał(a):
no z mordencji to oni bracia chyba :D

Chyba tak :evil_lol:
A dodam że sam sobie szafę otwierał i wyciągał rzeczy, nie to że na wierzchu coś zostawiałam!
Ale i tak go kocham ponad życie :loveu:

Posted

E-S napisał(a):
Nie tylko z mordencji - witalność i zapędy demolkowe też wskazują na pokrewienstwo :) Obaj z okolic Wrocka ?

Gucio ze schronu z Wrocławia :)
Docent niszczyciel z okolic Częstochowy..... Jasna Góra - Anioł miał być hihihhi

Posted

Wisełka napisał(a):
Chyba tak :evil_lol:
A dodam że sam sobie szafę otwierał i wyciągał rzeczy, nie to że na wierzchu coś zostawiałam!
Ale i tak go kocham ponad życie :loveu:

BRACIA !!! Otwieranie szaf i rozbabrywanie i wywlekanie ciuchów, absolutnie bracia, nieważne, że Częstochowa daleko od Ostrowa Wlkp :evil_lol:
Dzisiaj w nocy Bugi otworzył sobie szafę, poszalał, pohałasował, ciuchy jakies pościągał z wieszaków i ... zasnął na nich w tej szafie. Nie miałam już siły wstawać i go wywlekać stamtąd ...

Posted

E-S napisał(a):
BRACIA !!! Otwieranie szaf i rozbabrywanie i wywlekanie ciuchów, absolutnie bracia, nieważne, że Częstochowa daleko od Ostrowa Wlkp :evil_lol:
Dzisiaj w nocy Bugi otworzył sobie szafę, poszalał, pohałasował, ciuchy jakies pościągał z wieszaków i ... zasnął na nich w tej szafie. Nie miałam już siły wstawać i go wywlekać stamtąd ...

Ja już mam blokadę po tamtych akcjach, już szafy nie otworzy :) ale szafa przesuwana zamiast mieć lustro na środku to ma po prawej stronie, inaczej nie dało się blokady założyć,
Bugi też powinien taką blokadę mieć jak dla dzieci :)

Posted

Wisełka napisał(a):
Ja już mam blokadę po tamtych akcjach, już szafy nie otworzy :) ale szafa przesuwana zamiast mieć lustro na środku to ma po prawej stronie, inaczej nie dało się blokady założyć,

Już nie da rady, wyważył jedno skrzydło i połamał rolki ... mamy identyczne szafy jak zauważyłam na zdjęciach ... Jedna część - ta z półkami musi być otwarta, jak przesunie w jej stronę skrzydło, no ... to wlizie gadzina i narobi jak zwykle ... U nas lustro też już po skrajnej prawej bo wtedy ciężej mu otworzyć.

Posted

E-S napisał(a):
Już nie da rady, wyważył jedno skrzydło i połamał rolki ... mamy identyczne szafy jak zauważyłam na zdjęciach ... Jedna część - ta z półkami musi być otwarta, jak przesunie w jej stronę skrzydło, no ... to wlizie gadzina i narobi jak zwykle ... U nas lustro też już po skrajnej prawej bo wtedy ciężej mu otworzyć.

To u mnie rozwiązanie jest takie:
2 drewniane skrzydła na lewo, potem rurka o długości 3go skrzydła położona na samym dole wzdłuż szyny /żeby nie przesunął ich/ a potem część z lustrem i zaczep typowy przeciwko przesuwaniu drzwi przez dzieci!

Posted

Wisełka napisał(a):
To u mnie rozwiązanie jest takie:
2 drewniane skrzydła na lewo, potem rurka o długości 3go skrzydła położona na samym dole wzdłuż szyny /żeby nie przesunął ich/ a potem część z lustrem i zaczep typowy przeciwko przesuwaniu drzwi przez dzieci!

A nie zeżre tej rurki ?
Metalową muszę kupić, nie ?
wyślę TZ-a, bo mam remont i i tak ciągle ktoś jeździ do OBI i takich tam ... jak nie zapomnę. Chociaż wiesz, coraz mniej tej szafy .... chyba będziemy musieli zainwestować w inną, ta się po prostu już rozpada, a że torpedowana jest codziennie i to paździerz, to chyba trza się na coś na allegro zasadzić drewnianego, solidnego, dobrze zamykanego, żeby nie dał rady.

Posted

Wisełka napisał(a):

Ja mam blokade dla dzieci na kota ;) niszczycielskich zapędów co prawda nie ma, ale jak mi co noc regularnie zaczął wyciągac z szuflady wszystkie koraliki, łańcuszki, pierścionki i kolczyki (z pudełka, które też sobie otworzył) i biegać z tym po sypialni to szybko popędziłam do Smyka;) w samą porę - po powrocie znalazłam staniki, majtki i skarpetki pracowicie rozlozone na łóżku...
Fetyszysta ;)

Posted

Andzike napisał(a):
Ja mam blokade dla dzieci na kota ;) niszczycielskich zapędów co prawda nie ma, ale jak mi co noc regularnie zaczął wyciągac z szuflady wszystkie koraliki, łańcuszki, pierścionki i kolczyki (z pudełka, które też sobie otworzył) i biegać z tym po sypialni to szybko popędziłam do Smyka;) w samą porę - po powrocie znalazłam staniki, majtki i skarpetki pracowicie rozlozone na łóżku...
Fetyszysta ;)

Hahahaha :)
Ja to kociarą nie jestem, u kogoś OK, ale w domu od 7go roku życia mam psy i jakoś kot by mi tu nie pasował :) No już pomijam że miałam Kakadu, królika, świnkę morską, żółwia wodnego, rybki i psa na ok 10m2 :cool3:

Posted

O proszę, czyli kotki też potrafią :)
Wisełka, ja mam z wyglądu taki sam typ szafy, tylko za lewym skrzydłem - którego już nie ma - zawinszowałam sobie pólki, za 2 skrzydłami jest drążek na wieszaki. Mam za mały pokój, żeby zrobić zdjęcie - bo jest tylko ok. 60 cm przejścia przed szafą.

[quote name='E-S']

a to reakcja na mój ryk "wyłaź stamtąd", udaje, że go nie ma w szafie:

na siłę go wywlekałam, oszalał, fiksum dyrdum, pies chce być w szafie, tam najlepiej ... obłęd, wyrywał się, szarpał i warczał, nie dawał się z tej cholernej szafy usunąć ...
Teraz jak chcę kurna bluzkę wyjąć to muszę: wyszarpywać umocowaną suszarkę. Potem deskę. Potem Bugiego. Bugiego. Bugiego. Bugiego ... bo już jest w środku i szaleje i wraca jak bumerang z prędkością rakiety tyle razy, ile go wywalę.

Posted

E-S napisał(a):
O proszę, czyli kotki też potrafią :)
Wisełka, ja mam z wyglądu taki sam typ szafy, tylko za lewym skrzydłem - którego już nie ma - zawinszowałam sobie pólki, za 2 skrzydłami jest drążek na wieszaki. Mam za mały pokój, żeby zrobić zdjęcie - bo jest tylko ok. 60 cm przejścia przed szafą.

U mnie niewiele więcej cm robiłam foty z kuchni :p
To może to lewe skrzydło doróbcie i już puki co, no bo jak nie daj boże zniszczy nową szafę... :cool3: Ale możesz wstawić to skrzydło tak tylko wiesz "prowizorka" żeby zakryć tą dziurę??