Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to banerki :

wersja duża :

i wersja mała :

obie podlinkowane...

ES - a może to Bugi czeka właśnie na Ciebie ?

Leni ... tak myślę , on jest na długich łapkach ... chyba nie warto go ogłaszać jako jamnika ... bo będą się ludzie rozmyślać albo mówić że piszemy nieprawdę/oszukujemy ... jakbyś mogła , zmień temat np na: PIĘKNY BUGI - ma 2 lata , połowę życia przesiedział w schronisku , SZUKAMY DS.

Posted

Na miły bóg, jak po tych nowelizacjach dogomanii mam sobie ten banerek wkleić w podpis????
Malwi, dopóki mieszkam w bloku, pracuję po 13 g dziennie i wyjeżdżam co najmniej 3 razy w tygodniu, to 2 psów nie mogę mieć, 1 do pracy i nawet na spotkania z klientami - zabieram, 2 nie mogę. I spacer w dużym mieście z psem - wiadomo, póki się nie dojdzie do jakiejś bezpiecznej psiej łączki czy wąwozu to smycz, bo ulica, samochody, chodniki - mam bardzo poważnie uszkodzony kręgosłup, jestem jak się to określa ruchowo ograniczona, mam też złamany obrotownik czaszki, z 1 małym, grzecznym psem (moją Zdrapką) daję radę, z dwoma - nie, próbowałam z psami mojej mamy na spacer pójść, dziewczyno ja po ostatnim wypadku nie moge odkręcić zakrętki z wody mineralnej i niczego cięższego w ręku nie utrzymam. Chciałabym móc pozwolić sobie na posiadanie w domu Bugiego (i w ogóle co najmniej 5 psów), ale nawet dla niego w tej sytuacji nie byłoby to dobre, w razie kolejnej mojej hospitalizacji co z nim by się stało? Zdrapkę bierze i zawsze w takiej sytuacji weźmie moja mama (i będzie to wtedy już 8 pies u niej w domu), która jeszcze zawodowo i w pełnym wymiarze pracuje (czytaj: 9 -10 h poza domem dziennie). Ale Bugiego? Na rozszarpanie przez Czarka, któremu nawet kastracja nie pomogła w opanowaniu nieprzytomnej nienawiści do przedstawicieli własnej płci? W piwnicy któryś będzie wtedy siedział albo obydwa psy na na zmianę ? Nie zrobię tego ani jemu, ani sobie, to byłby potworny błąd i krzywda dla psa i ja sobie tego bym nie wybaczyła nigdy. Wszyscy moi znajomi zapsieni, zakoceni, zapapuzieni i niektórzy jeszcze z dziećmi do kompletu, dlatego mam problem jak Bugiemu pomóc. Ewa

Posted

tak samo jak na poprzedniej dogo .. przynajmniej u mnie jest tak samo ... kopiujesz kod banerka ( pokazuje się jak zacytujesz post z banerkiem ) i wklejasz w profil użytkownika-> edytuj sygnaturę.

Posted

Malwi napisał(a):

Leni ... tak myślę , on jest na długich łapkach ... chyba nie warto go ogłaszać jako jamnika ... bo będą się ludzie rozmyślać albo mówić że piszemy nieprawdę/oszukujemy ... jakbyś mogła , zmień temat np na: PIĘKNY BUGI - ma 2 lata , połowę życia przesiedział w schronisku , SZUKAMY DS.

Zmieniłam tytuł. Ale on jest do jamnika podobny, przecież nie będziemy go ogłaszać jako dalmatyńczyka :evil_lol: A może zrobić z niego nową rasę - jamniko-ogar szorstkowłosy :roll: alpejskie gończe to w końcu jamniki na długich nogach..

Posted

Leni ... no podobny jest ... ale wątpię żeby miał jamnika w swoich przodkach ... ma za długie łapki hmmm trzebaby poszukać , popatrzeć po książkach może by coś się znalazło podobnego ;)

Posted

lilk_a napisał(a):
nie ...no długi jest ...to ma coś z jamnika ...pewnie eksperyment jakiegoś myśliwego ...jamnik z jagdterierem :)

Na taki mix to ja się zgadzam. Ale że mamusia jagdterierką była, głowę daję.

Posted

Widziałam go na żywo, od razu przykuł mój wzrok.
Jest na prawdę śliczny . To taki jamnik szorstkowłosy, ale ok 40 cm w kłębie. :evil_lol:

Posted

ata napisał(a):
Widziałam go na żywo, od razu przykuł mój wzrok.
Jest na prawdę śliczny . To taki jamnik szorstkowłosy, ale ok 40 cm w kłębie. :evil_lol:

Jamnikoogar jak znalazł :)

Posted

Leni ,a ten Bugi nie przypomina Ci jakoś naszego Argosa, z Legnicy a potem od BajkiB - tego w typie jagdterriera? Mial kilka chętnych domków,ale w każdym co najmniej 2 koty albo i wiecej. Mial pecha do tych kotow a w dt też byly problemy .Bo on bardzo łowny jest chlopak, nie tylko na koty. Jak to myśliwski pies. W koncu doczekal się domu bez kotów jednak .
http://www.dogomania.pl/threads/141645-Argosek-mix-jagdteriera-w-nowym-domku-w-Krakowie.-Bajko-dziękujem

Posted

olga7 napisał(a):
Leni - a ten Bugi nie przypomina Ci jakoś naszego Argosa - z Legnicy a potem od BajkiB - tego w typie jagdt terriera?
I tego co miał kilka chętnych domków -ale w każdym co najmniej 2 koty albo i wiecej ? Mial pecha do tych kotow -wyjątkowego . Bo on bardzo łowny jest chlopak - nie tylko na koty. Jak to myśliwski pies. W koncu doczekal się domu bez kotów jednak .:razz:

Tak, sądzę ze Bugi też by koty gonił, jak Argos. Trzeba ogłaszać, Argos długo szukał domku, ale się w końcu znalazł. Trzeba zaprosić Jaszę na wątek, na ma dobrą rękę do ogłoszeń, przynosi szczęście psiakom