leni356 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Głupich nie sieją.. widać w zespole allegro też się znaleźli. Jutro zrobię Bugiemu nowe allegro, z innego konta może Quote
leni356 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Tak się zastanawiam w jaki sposób sformułowanie "Zastrzegamy prawo wyboru najlepszego domu dla psa" narusza ich zasady, bo nigdzie nie pisze że będziemy wybierać poza ofertami z allegro więc to już ich nadinterpretacja.. Quote
Isadora7 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 leni356 napisał(a):Tekst opróćz informacji o Bugim, był taki: Uwaga: zwierzę nie jest rzeczą, a adopcja nie ma nic wspólnego z zakupem! Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnego (zainteresowanym wzór prześlemy e-mailem). Zastrzegamy prawo wyboru najlepszego domu dla psa. [SIZE=4]Aukcja jest charytatywna i ma na celu znalezienie nowego domu dla psa. Zanim zalicytujesz - zadzwoń lub napisz Jeżeli nie możesz, nie chcesz adoptować - NIE OBSERWUJ - w ten sposób wzbudzasz niepotrzebne nadzieje. Aukcja wystawiona jest przez wolontariuszy, którzy nie pobierają z tego tytułu żadnych opłat. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Leni bład w tej aukcji zaznaczyłam. Nie masz prawa wystawiać aukcji charytatywnych. Raz, dwa czy dziesiec sie uda ale w końcu sie dopatrzą. Proste jak budowa cepa. Nieraz widziałam u kogos ii mówiłam... przestałam. Przestałam powtarzać bo się niektórzy sfochali na mnie. Nie będe się narzucać jak chce pomóc, a ktoś mi robi focha (Abywało że czyni głupie aluzje). Akurat nie ty ale tak mówię przy okazji. A odpowiedź zespołu allegro jest standardem, zgłupieliby jakby każdemu od zamkniętej aukcji wklejali ścisły powód. Każdemu dopowiadają tak samo. Jak masz to w jakiejśc jeszcze aukcji to usuń. . Quote
leni356 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Jamnik szorstkowłosy Bugi SZUKA DOMU (700324129) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Isadora7 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 leni356 napisał(a):Jamnik szorstkowłosy Bugi SZUKA DOMU (700324129) - Aukcje internetowe Allegro Leni: [SIZE=3]Uwaga: zwierzę nie jest rzeczą, a adopcja nie ma nic wspólnego z zakupem! Na allegro nie można ogłaszać rzezy znalezionych, darowizn blablabla, formalnie ma to być zakup. Też się mogą przyczepić [SIZE=3]Aukcja jest wystawiona z dobrego serca i ma na celu znalezienie nowego domu dla psa. Aukcje allegro wystawia sie w celu sprzedaży, w kwestii formalnej. Zwrot myśle zbyteczy. Doprawdy wystarczy: Celem aukcji jest znalezienie domu dla psa. Quote
Malwi Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Leni ... dlaczego u Bugiego na allegro jest że jest SUCZKĄ ???? :diabloti: Quote
leni356 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='Malwi']Leni ... dlaczego u Bugiego na allegro jest że jest SUCZKĄ ???? :diabloti: Płeć: pies Quote
leni356 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Ogłoszenia dla Bugiego: alegratka kupiepsa gumtree przygarnijzwierzaka adopcjapsa Quote
Malwi Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 hmmm ... teraz jest już pies ... poprawiłaś ? czy to mnie sie jakieś zwidy przydażyły i widziałam tam suczkę ... Quote
leni356 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Malwi napisał(a):hmmm ... teraz jest już pies ... poprawiłaś ? czy to mnie sie jakieś zwidy przydażyły i widziałam tam suczkę ... Tak, zauważyłam że u góry w parametrach była suka, ale kilka razy oglądałam bo wszędzie widziałam że jest pies Quote
Malwi Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 ufff ... czyli ze mną wszystko ok ..... bo już myślałam że jakieś zwidy mam ;p ..... Bugi do góry psiaku !!!! do domku a sio !!!! Quote
Wisełka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 :p No Bugi a teraz szybko skaczemy po domek! :p Quote
Malwi Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Dzisiaj dzwonił do mnie Pan zaintresowany Bugim , ale niestety nie mogłam zbytnio rozmawiać :placz::placz::placz: Spytal tylko czy Bugi jest wiekszy od jamnika, ja zgodnie odpwiedziałam że większy, no i pan powiedział ze przedzwoni pozniej... wiec czekam na telefon, ale ten nadal milczy ... Quote
Malwi Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Pan niestety nie oddzwonił , ale wlasnie przed chwilą dzwoniła bardzo miła pani, która chciałaby zaadoptować bugiego. Pani jest z Łodzi (zgadza się na wizytę przedadopcyjną), ma suczke jamnika szorstkowłosego , a bugi przed adopcją miałby być ciachnięty... jutro wieczorem będę w schronisku więc pogadam z kierowniczką co i jak. Co do transportu Pani sama by przyjechała po psiaka :loveu::loveu::multi::multi::multi: Quote
leni356 Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 No to trzymamy kciukasy :loveu: :multi: Quote
Malwi Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Więc tak, Bugi idzie we wtorek na kastracje , po 10 dniach od kastracji jak mu się tam wszystko zagoi pójdzie do nowego domku. Dziewczyny, trzeba poszukać kogoś z łodzi kto by sprawdził domek ! Quote
leni356 Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 [Łódź - okolice] Karilka [Łódź] nata od jadzi [Łódź] katya (na terenie Łodzi) [Łódź] Reno2001 [Łódź] diladriel [Łódź Teofilów] szafirkowa [Łódź] Niewiasta_21 [ŁÓDŹ] madziamn [Łódź] ewatonieja Zaraz napiszę do tych osób. Jaka dzielnica Łodzi? Quote
Malwi Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Szczerze to nie mam jeszcze pojęcia , nie pytałam się o adres dokładny, ale jutro po południu przedzwonie , spytam się czy na pewno są zdecydowani na niego i od razu spytam o adres dokładniejszy. Quote
Malwi Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Ale się rozdzwoniły telefony .... Dziś dostałam kolejny telefon - tym razem kobietka z Ostrowa - więc Bugi zostałby na miejscu ... BUGI JEST ROZCHWYTYWANY !!! a przez pół roku w schronisku nikt nawet na niego nie spojrzał ... Quote
leni356 Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Malwi napisał(a):Ale się rozdzwoniły telefony .... Dziś dostałam kolejny telefon - tym razem kobietka z Ostrowa - więc Bugi zostałby na miejscu ... BUGI JEST ROZCHWYTYWANY !!! a przez pół roku w schronisku nikt nawet na niego nie spojrzał ... No to super :multi: Trzeba sprawdzić oba domki i wybrać najlepszy. Bugi ma ponad 500 odwiedzin na allegro Quote
Wisełka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Malwi napisał(a):Ale się rozdzwoniły telefony .... Dziś dostałam kolejny telefon - tym razem kobietka z Ostrowa - więc Bugi zostałby na miejscu ... BUGI JEST ROZCHWYTYWANY !!! a przez pół roku w schronisku nikt nawet na niego nie spojrzał ... Ale superrrrrrrr :) teraz tylko trzeba wybrać najlepszy domek :p Quote
missy87 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 wkurzona jestem :/ ta z lodzi zrezygnowala bo cos tam cos tam, ta z ostrowa powiedziala ze jednak sie rodzice nie zgadzaja... Quote
Recommended Posts