Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak się zastanawiam w jaki sposób sformułowanie "Zastrzegamy prawo wyboru najlepszego domu dla psa" narusza ich zasady, bo nigdzie nie pisze że będziemy wybierać poza ofertami z allegro więc to już ich nadinterpretacja..

Posted

leni356 napisał(a):
Tekst opróćz informacji o Bugim, był taki:

Uwaga: zwierzę nie jest rzeczą, a adopcja nie ma nic wspólnego z zakupem! Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnego (zainteresowanym wzór prześlemy e-mailem). Zastrzegamy prawo wyboru najlepszego domu dla psa.
[SIZE=4]Aukcja jest charytatywna i ma na celu znalezienie nowego domu dla psa. Zanim zalicytujesz - zadzwoń lub napisz Jeżeli nie możesz, nie chcesz adoptować - NIE OBSERWUJ - w ten sposób wzbudzasz niepotrzebne nadzieje.
Aukcja wystawiona jest przez wolontariuszy, którzy nie pobierają z tego tytułu żadnych opłat.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Leni bład w tej aukcji zaznaczyłam. Nie masz prawa wystawiać aukcji charytatywnych. Raz, dwa czy dziesiec sie uda ale w końcu sie dopatrzą. Proste jak budowa cepa.

Nieraz widziałam u kogos ii mówiłam... przestałam.
Przestałam powtarzać bo się niektórzy sfochali na mnie. Nie będe się narzucać jak chce pomóc, a ktoś mi robi focha (Abywało że czyni głupie aluzje). Akurat nie ty ale tak mówię przy okazji.

A odpowiedź zespołu allegro jest standardem, zgłupieliby jakby każdemu od zamkniętej aukcji wklejali ścisły powód. Każdemu dopowiadają tak samo.

Jak masz to w jakiejśc jeszcze aukcji to usuń.

.

Posted

leni356 napisał(a):

Leni:
[SIZE=3]Uwaga: zwierzę nie jest rzeczą, a adopcja nie ma nic wspólnego z zakupem!

Na allegro nie można ogłaszać rzezy znalezionych, darowizn blablabla, formalnie ma to być zakup. Też się mogą przyczepić

[SIZE=3]Aukcja jest wystawiona z dobrego serca i ma na celu znalezienie nowego domu dla psa.

Aukcje allegro wystawia sie w celu sprzedaży, w kwestii formalnej. Zwrot myśle zbyteczy. Doprawdy wystarczy: Celem aukcji jest znalezienie domu dla psa.

Posted

Malwi napisał(a):
hmmm ... teraz jest już pies ... poprawiłaś ? czy to mnie sie jakieś zwidy przydażyły i widziałam tam suczkę ...

Tak, zauważyłam że u góry w parametrach była suka, ale kilka razy oglądałam bo wszędzie widziałam że jest pies

Posted

Dzisiaj dzwonił do mnie Pan zaintresowany Bugim , ale niestety nie mogłam zbytnio rozmawiać :placz::placz::placz: Spytal tylko czy Bugi jest wiekszy od jamnika, ja zgodnie odpwiedziałam że większy, no i pan powiedział ze przedzwoni pozniej... wiec czekam na telefon, ale ten nadal milczy ...

Posted

Pan niestety nie oddzwonił , ale wlasnie przed chwilą dzwoniła bardzo miła pani, która chciałaby zaadoptować bugiego. Pani jest z Łodzi (zgadza się na wizytę przedadopcyjną), ma suczke jamnika szorstkowłosego , a bugi przed adopcją miałby być ciachnięty... jutro wieczorem będę w schronisku więc pogadam z kierowniczką co i jak. Co do transportu Pani sama by przyjechała po psiaka :loveu::loveu::multi::multi::multi:

Posted

Więc tak, Bugi idzie we wtorek na kastracje , po 10 dniach od kastracji jak mu się tam wszystko zagoi pójdzie do nowego domku.
Dziewczyny, trzeba poszukać kogoś z łodzi kto by sprawdził domek !

Posted

Szczerze to nie mam jeszcze pojęcia , nie pytałam się o adres dokładny, ale jutro po południu przedzwonie , spytam się czy na pewno są zdecydowani na niego i od razu spytam o adres dokładniejszy.

Posted

Ale się rozdzwoniły telefony .... Dziś dostałam kolejny telefon - tym razem kobietka z Ostrowa - więc Bugi zostałby na miejscu ... BUGI JEST ROZCHWYTYWANY !!! a przez pół roku w schronisku nikt nawet na niego nie spojrzał ...

Posted

Malwi napisał(a):
Ale się rozdzwoniły telefony .... Dziś dostałam kolejny telefon - tym razem kobietka z Ostrowa - więc Bugi zostałby na miejscu ... BUGI JEST ROZCHWYTYWANY !!! a przez pół roku w schronisku nikt nawet na niego nie spojrzał ...

No to super :multi: Trzeba sprawdzić oba domki i wybrać najlepszy. Bugi ma ponad 500 odwiedzin na allegro

Posted

Malwi napisał(a):

Ale superrrrrrrr :) teraz tylko trzeba wybrać najlepszy domek :p