Alicja Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='bonsai_88']Fioneczka niestety o transporcie dowiedziałam się dopiero wczoraj wieczorem, już nie miałam jak pomóc.... A ban to faktycznie najlepsze posunięcie mam nadzieje , że umówicie sie z Danielem na ten zabieg Majro , jeśli można prosić Quote
bonsai_88 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Na pewno się umówimy, Daniel ma tylko dać znać kiedy :) Quote
Alicja Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='bonsai_88']Na pewno się umówimy, Daniel ma tylko dać znać kiedy :) Myślę , ze teraz juz tylko kontakt osobisty nam został i TU już pisać nie będzie potrzeby , bo Daniel został zbanowany , ( czyli tak wygląda na tym sławnym Dogo wsparcie i pomoc w przekonywaniu o słuszności tego co mówimy ) Mam do Ciebie prośbę ogromną abyś była z nim w kontakcie , co zresztą i ja czynię ale możliwości tak bliskiej w tej chwili nie mam , jedynie telefoniczna,a ty jako że siedzisz w sprawach sterylek dość mocno mogłabyś naświetlić jeszcze im tą sprawe. a tak jeszcze w temacie banana Myśle że zamiast bana należało chłopaka nakierować na opieke nad suką cięzarną ... no ale po co ... przecież suki juz ratować nie trzeba ... ona już w domku więc odfajkowane Quote
Hera&Majro Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='Alicja'] Myślę , ze teraz juz tylko kontakt osobisty nam został i TU już pisać nie będzie potrzeby , bo Daniel został zbanowany , ( czyli tak wygląda na tym sławnym Dogo wsparcie i pomoc w przekonywaniu o słuszności tego co mówimy ) Mam do Ciebie prośbę ogromną abyś była z nim w kontakcie , co zresztą i ja czynię ale możliwości tak bliskiej w tej chwili nie mam , jedynie telefoniczna,a ty jako że siedzisz w sprawach sterylek dość mocno mogłabyś naświetlić jeszcze im tą sprawe. a tak jeszcze w temacie banana Myśle że zamiast bana należało chłopaka nakierować na opieke nad suką cięzarną ... no ale po co ... przecież suki juz ratować nie trzeba ... ona już w domku więc odfajkowane Elo Pamietacie mnie czy juz zapomieliscie?? wiec kontakt mamy nawet tutaj jestem czynny cala dobe hehehe tak Pani Ada-jeje bylo nam na prawde przyjemnie rozmawiac z wami wszystkimi, a kawka i herbatka nadal aktualna malo tego kupie sernik lecz powiem ze sam go zrobiłem:lol: Więc Pisac na moj temat dalej bede mial bynajmniej o czym rozmawiac w pracy...Ale nie bede nikogo Wyzywał Wasze Zachowanie I Inteligencja Świadczy Sama Za Siebie Jak Życie Was Obraża(KIEROWANE TO DO OSÓB NIE ZNAJĄCYCH SYTUACJI A WYPOWIADAJĄCYCH SIĘ) TO TERAZ JUZ KULTURALNIE :P Quote
__Lara Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Może sprawdź w słowniku znaczenie słowa "bynajmniej". Quote
bonsai_88 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Lara widzę, że dobroć i uprzejmość ci się wprost wylewa uszami.... Quote
Hera&Majro Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Mam nadzieje ze sie ktos odezwie teraz?? I Odpisze...Chyba ŻE MACIE TAKA REAKCJE:crazyeye:HEHEHEHE:diabloti:Żartowałem....AAAAA zapomniał bym o ważnej sprawie kojec mam zrobiony mały ładny z aksamitna jedwabna Obiciem Hera musi czuć sie jak dama hihihih:bigcool: Quote
Tengusia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 to ja zacytuje raz jeszcze swoja wypowiedz ktora zdaje sie zostala pominieta a szkoda bo wydaje mi sie to teraz wazne ;) [quote name='Tengusia'] pisze bo o ile zapewniony zostal transport psow na sterylizacje/kastracje oraz wizyty kontrolne w przypadku Hery o tyle mysle ze warto zastanowic sie jak przygotowac dom na przybycie szczeniat - mowa tu o kojcu gdzie suka sie oszczeni i gdzie przez pierwsze dni bedzie ze szczeniakami non stop, gdzie Majro nie powinien poczatkowo miec prawa wejscia (tak mi sie zdaje choc moge sie mylic ale mysle sobie ze moglby nawet nie chcacy zrobic krzywde ktoremus ze szczeniat), nie wiem co jeszcze sie robi majac szczeniaki w domu ale sprawa kojca i bezpieczenstwa dla szczeniorow to chyba podstawa :roll: warto pokombinowac juz teraz zeby suka obyla sie z kojcem i poczula sie w nim bezpiecznie ... mysle ze tez bedzie potrzebna kasa na odrobaczenia i szczepienia warto o tym pomyslec juz teraz zeby szczeniaki poszly do nowych domow zabezpieczone a co w przeliczeniu na kilkanascie psow moze troche kosztowac :roll: nie wiem jak to jest z karmieniem suki po oszczenieniu i dokarmianiem szczeniakow ale warto nad tym wszystkim zaczac myslec juz teraz ;) kilka watkow ktore moze warto poczytac http://www.dogomania.pl/threads/130214-Skrzynia-do-szczeniakA-w-jaka http://www.dogomania.pl/threads/9595-Z-czego-robicie-podkA-ad-w-kojcu-dla-szczeniAE-t http://www.dogomania.pl/threads/4620-PorA-d http://www.dogomania.pl/threads/133236-Szczepienia-szczeniaka http://www.dogomania.pl/threads/25105-odchowywanie-miotu-na-czym http://www.dogomania.pl/threads/3718-Ile-tygodni-mosi-miec-szczenie/page2 Quote
Alicja Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='__Lara']Może sprawdź w słowniku znaczenie słowa "bynajmniej". jakoś mało ten post wnosi do sprawy psów Tengusiu , dzięki za wyszukanie wątków Quote
Tengusia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 przynajmniej tak moge pomoc ;) to lecimy dalej z przydatnymi watkami ... ogloszenia to wazny etap w szukaniu nowych domow, ogloszenia pomagaja bullowatym robic Agaga21 i Jenny19 wiec i tym razem napewno pomoga jak sie poprosi ;) oprocz tego znalazlam taki wateczek przydatny mysle nie tylko na tym watku http://www.dogomania.pl/threads/122313-Spis-stron-ogA-oszeniowych-post-1-i-2 umowy z przyszlymi wlascicielami waszych psiakow to bardzo wazna sprawa, jak sami widzicie na swoim przykladzie nie dopilnowanie tych spraw prowadzi do wielu problemow i niedomowien dlatego podsylam kolejny mysle bardzo wazny i przydatny watek, sa tam wzory umow adopcyjnych ktore powinny byc podpisane z kazdym z nowych wlascicieli ;) http://www.dogomania.pl/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie-VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami musicie pamietac ze szukajac szczeniakom domow trzeba mocno uczulac ludzi na to jakie moga byc problemy, wrecz mowic glownie o problemach typu sikanie, zjadanie roznych rzeczy, niszczenie - ja zawsze powtarzalam ze zwykly psiak zje kapcia, amstaff zje drzwi i se pojdzie - ale tym bedziemy martwic sie jak juz maluchy przyjda na swiat mam nadzieje ze osoby posiadajace ttb od szczeniaka powiedza tutaj na co zwracac uwage przy wychowaniu i ulozeniu szczeniat co pozwli swiadomie wyadoptowac psy do domow gdzie porzadnie o nie zadbaja i skad nie wroca za pare miesiecy bo zjedza parapet, szafke czy tez zaczna szczerzyc kly celem uzyskania tego co chca ;) Quote
Hera&Majro Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 __Lara napisał(a):Ja jakoś nie widzę uprzejmości ze strony właściciela psa dalej. Ale oni są wprost przez Was wynoszeni pod niebiosa. To jak bym mial pisac aby Was ludzie nie urazic??....... Moze wam zaczne cytowac biblie aby nie bylo z mojej strony zadnych wolgaryzmow ani chamstwa ( niktmnie nie musi zachwalac ani wznosic na wyzyny, bo ja nie chce cieplych, czulych slowek, lecz sprawiedliwosci i konkretnych postepowan wobec zaistnialej sytuacji) Quote
Tengusia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 __Lara napisał(a):Ja jakoś nie widzę uprzejmości ze strony właściciela psa dalej. Ale oni są wprost przez Was wynoszeni pod niebiosa. Lara tu nie chodzi o uprzejmosci i o wynoszenie pod niebiosa, mlodzi zachowali sie jak sie zachowali, Agnieszka nie dopilnowala podstawowej sprawy jaka jest sterylizacja/kastracja psow (w umowie adopcyjnej Majro powinna byc klauzura dotyczaca kastracji i czasu do kiedy ma zostac ona wykonana - terminu tego powinien dopilnowac wlasciciel i zrobic to na wlasny koszt ... takie umowy ja dawalam jesli wydawalam psa nie wykastrowanego do nowego domu) ... ja swoje zdanie na ten temat tez mam i wcale nie jest to mile zdanie - uwazam ze zarowno jak Agnieszka zawalili rowniez Daniel i Aga ale co pomoze teraz udawadnienie winy no powiedz prosze co ??? ktos zawalil, ktos olal sprawe, ktos byl zbyt lekkomyslny - trudno stalo sie prawda jest taka ze przez niedopilnowanie wielu spraw suka ma miec szczeniaki, prawnie nie nalezy do nikogo bo praktycznie z ulicy trafila do Daniela i Agi wiec nie bardzo jest podstawa by narzucic im inne rozwiazanie niz oni sami uznali za najlepsze ... teraz jedyne co mozna zrobic to uswiadomic mlodych i pomoc znalezc szczeniakom nowe, dobre domy - nic wiecej w tej sprawie nie mozna zrobic niestety ... ja osobiscie uspilabym slepy miot bo wiem jak wielkim problemem jest ilosc bezdomnych psow jak rowniez tych psow ktore maja domy ale sa traktowane gorzej niz zlo konieczne, za wiele tutaj i dookola siebie widzialam by bezmyslnie wydawac na swiat nascie kundelkow ... ale to moje zdanie ktore i tak nic tutaj nie zmieni :shake: Quote
Andzike Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Czytam od poczatku... Pare razy szlag mnie trafił, parę razy się poryczałam... Pytanie do Daniela - co zrobicie ze szczeniakami? (tylko proszę bez agresji...) bo moim zdaniem uspienie ślepiego miotu to najlepsze wyjscie :( smutne, ale najlepsze - jest wystarczająca ilosc bezdomnych psów, którym nie ma jak pomóc :( mam nadzieje, ze zrobilibyscie wszystko, zeby znalezc psiakom dom, ale zatrzymanie ich tylko powiększa pulę nieszczęsników czekających na lepsze jutro... Ludzie często są chętni na szczeniaczka, ale potem rezygnują, bo uświadamiają sobie, że ich to przerasta :/ Quote
kuba123 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 chyba niewiele mi zostaje do napisania Aga i Daniel przyszli do SCC na moje zaproszenie mam z nimi kontakt i możecie być pewni,że osobiście pomogę im w adopcjach szczyli psiaki pójdą na umowę adopcyjną na pewno i będzie w niej ujete,że mają byc w odpowiednim czasie wysterylizowane Quote
Anashar Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Nie trzeba donosić, aby wątek został zmoderowany. Każdy w miarę czasu jest sprawdzany i rzadko się zdarza, że jakiś zostanie pominięty. Po to są moderatorzy. Co do AgaDanielW, ban został nałożony za bezpodstawne wyzwiska i bardzo niekulturalne słownictwo. I za to ban należy się każdemu. Nie dożywotni. Natomiast na założone kolejne konto został już nałożony dożywotni ban. Taki jest regulamin, a forum jest publiczne i to nie miejsce na takie wyzwiska! Nic nie tłumaczy wypisywania takich obelg! Każde kolejne konto AgaDanielW będzie banowane, nawet jak nie będą pisali na wątku. Da się to bez problemu sprawdzić i sprawdzane będzie. Mają czas na zastanowienie się nad tym co wypisywali aż tamten ban nie minie. Forum nie jest jedynym źródłem kontaktu. Jeżeli osobom, które wyadoptowały psa zależy na ich losie mają na pewno numery telefonów czy maile do tych osób. Ale na wątku ma być spokój. I gwoli wyjaśnienia - ban nie jest za poglądy ani niedopilnowanie suki. Ban należy się za wyzwiska i wulgaryzmy. Ostrzec można by było, gdyby taki przypadek zdarzył się raz. Ale tutaj w każdym poście były ataki i obrażanie innych osób. Dlatego dyskusję na ten temat uważam za zbędną. Szkoda, że widzicie tylko jedną stronę medalu. Quote
Alicja Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='kuba123']chyba niewiele mi zostaje do napisania Aga i Daniel przyszli do SCC na moje zaproszenie mam z nimi kontakt i możecie być pewni,że osobiście pomogę im w adopcjach szczyli psiaki pójdą na umowę adopcyjną na pewno i będzie w niej ujęte , że mają byc w odpowiednim czasie wysterylizowane dzięki serdeczne ... o takie coś mi chodziło Quote
CoTam Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 :cunao::painting:Tak to czytam i czytam i czytam i stwierdzam kto moze miec tu racje hmmm na 15 ludzi tylko kilkoro. Napisze wiecej mimo ze ich nie znam niech sami zdecyduja co zrobia ze szczeniakami...Jak zostalo ujęte SUKA była niczyja a oni ja wzieli, dali dom jedzenie opieke wiec nalezy do nich takie moje zdanie.... Quote
Anashar Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 CoTam - kolejne wcielenie konta AniaDanielW - może to da do myślenia, że nawet podszywanie się pod inne osoby nie jest wg. nich złe. Tak tak, w ogóle się nie znacie... Quote
fioneczka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 a więc postaram się na bieżąco rozmawiać z Agą i Danielem i pisać tutaj co i jak ... Quote
Tengusia Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 troche sie naszukalam ale mam, watek suki z naszego katowickiego schroniska, historia troche inna ale final taki sam, ludzie tez nie zgodzili sie na sterylke aborcyjna ani na uspienie slepego miotu ale zgodzili sie na uspienie czesci miotu ... z tego co pamietam przyszedl wet i uspil najslabsze szczeniaki z miotu (chyba polowe z calego miotu jesli sie nie myle) ... Ada-jeje skoro jedziesz do mlodych prosze przekonaj ich zeby uspili chociaz czesc slepego miotu mysle ze jest to optymalne rozwiazanie tej sytuacji ... http://www.dogomania.pl/threads/1312...mkA-w-dla-nich Quote
fioneczka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 rozmawiałam przed chwilą z Agą i Danielem prosili żeby przekazać na wątku że podjęli decyzję że najsłabsze szczenięta z miotu zostaną uśpione ... z tego co mówią mają trzy 100% domy w których zamieszkają szczeniaki (na podstawie umów adopcyjnych). Szczeniąt będzie prawdopodobnie sześć. Quote
bonsai_88 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Najprawdopodobniej jutro będzie wiadomo co z kastracją Majrona - jeśli do południa Daniel i Aga nadal nie będą znali terminu to sama się przejadę do weterynarza... i tak muszę jutro jechać na miasto i będę w okolicy :P Quote
fioneczka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 rano (9:00) będę rozmawiała z P.Basią na temat wtorkowego zabiegu ... dam znać Agnieszce co i jak ... pewnie wtedy się z Tobą skontaktuje i ustalicie coś z transportem bonsai_88 DZIĘKUJĘ !!! Quote
bonsai_88 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Fioneczka nie ma za co - przejście się na 2 stronę ulicy nie sprawi mi dużego problemu, a przynajmniej data kastracji będzie już jasna ;). Quote
Ada-jeje Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Przed godzinka mialam mily telefon, zostalam zaproszona na kawe w drugi dzien swiat do Agi i Daniela :lol::loveu: Quote
Recommended Posts