fioneczka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 bo widzisz Alicja nawet w tak patowej sytuacji jak ta można zobaczyć cos pozytywnego ... ale niektórzy nie chca tego widzieć kastracja Majro w szybkim dość tempie od interwencji pokazuje że własciciele jednak chcą aby było ok ... trzeba tylko dobrej woli ze strony innych żeby doprowadzić tą sprawę do końca tak jak mówiłam gadaniem nic nie załatwimy niestety ... Quote
Anashar Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='WęgrzynDaniel']Dla Moderatora Czytaj Wypowiedzi Innych I Powiedz Kto Kogo Bardziej Obraża:snipersm:... Danielu, po pierwsze dostałeś bana i pasowałoby wykazać się kulturą i nie rejestrować po raz enty na forum. Za grzeczność bana nikt nie dostanie. Byłem zmuszony przeczytać cały wątek. I nie miałem wątpliwości kto tu jest agresywny i prowokuje kłótnie. A dzieckiem nie życzę, żebyś sobie mnie nazywał. Wypadałoby okazać trochę szacunku dla starszych ;) Swoimi wypowiedziami pokazujesz jedynie swoją dziecinność i niedojrzałość. Ja osobiście w życiu nie dałbym Ci żadnego psa widząc Twoje zachowanie na forum... I powinieneś się nad tym zastanowić, bo pokazując dojrzałość i odpowiedzialność każdy mógłby Cię inaczej postrzegać... [quote name='Agucha'] DROGI NASZ MODERATORZE, ZASTOSUJ SIĘ DO UWAG DANIELA, BO ON JEST LEPIEJ WYKWALIFIKOWANY NIŻ MY WSZYSCY RAZEM WZIĘCI! :angryy: Masz rację. Danielu, wskaż mi proszę drugą osobą, która używała tak prymitywnych słów jak Ty i w tak bezczelny sposób obrażała innych? Pisanie o uśpieniu ślepego miotu czy sterylizacji lub odpowiedzialności za nieupilnowanie psów nie jest ani niekulturalne, ani niezgodne z regulaminem. Co więcej, Regulamin wspiera akcję R=R i potępia rozmnażanie nierasowych psów, nawet daniem za to bana. Ban został nałożony tutaj za używanie wulgaryzmów i atakowanie innych użytkowników, co było jak najbardziej zasłużone. [quote name='gameta']Też uważam że "bynajmniej"... Naprawdę ciężko ci uwierzyć, że jesteś nieporządanym gościem na tym forum? Banów nie rozdają za honorowe obywatelstwo... I ot cała kwintesencja ;) Quote
Kana Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Mogę zapytać czy dzisiaj jakiś/ieś szczeniak/i zostal/y uśpiony/e? ( jeżeli nie... ahh dobra mniej ważne ) Czy Majro już po kastracji? Bo nie doczytalam? Quote
fioneczka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Kana napisał(a):Mogę zapytać czy dzisiaj jakiś/ieś szczeniak/i zostal/y uśpiony/e? ( jeżeli nie... ahh dobra mniej ważne ) Czy Majro już po kastracji? Bo nie doczytalam? tak, Majro po kastracji przed świętami była a jeśli chodzi o maluchy to czekam na telefon po wizycie u weta jednak wiem że żaden "prawdziwy" wet nie zabije 6 dniowego szczeniaka Quote
Agucha Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 jakby było taką prostą sprawą znalezienie chętnych ODPOWIEDNICH domów dla astów, to by ich nie było tyle na portalach ogłoszeniowych, forach tematycznych i schroniskach! DANIELU I AGNIESZKO uświadomcie sobie, że właśnie 30 grudnia 2009 roku ODEBRALIŚCIE szansę 6 innym BARDZO POTRZEBUJĄCYM astom, które marzną w schronach albo są narażone na eutanazję, bo ich "właściciele" się nimi np. znudzili... Dajcie znać co zamierzacie dalej z tym zrobić...:roll: Quote
Asior Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 HEJ LASKI!!! SPOKÓJ!!!! po prostu to nie do pomyślenia, żeby dziewczyny, które działały do tej pory wspólnie, robiły wiele dobrego dla bulowatych teraz sobie skakały do gardeł./. I to przez kogo :roll: Mnie ten facet też drażni, ale do cholery, nie dajcie się poróżnić przez kogoś takiego... Sytuacja jest cholernie zła, teraz i tak nic nie zmienimy, ani w kwestii uśpienia maluchów, ani w kwestii sterylki.... Wg mnie sama umowa fundacyjna nie wystarczy... To fundacja powinna sprawdzić KAŻDY POTENCJALNY DOMEK chętny na któregoś malucha... Kurde, musiałam coś napisać bo strasznie wkurza mnie ta sytuacja i to strzelanie jadem przeciwko sobie :roll: SPOKÓJ TU MA BYĆ I KONIEC :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
fioneczka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 rozmawiałam z Danielem Agnieszka była z Hera i szczeniakami u weta na kontroli - maluchy sa silne i zdrowe - jak powiedział wet jak na 5-dniowe szczenięta bardzo żywotne, duże i grubiuśkie Hera miała usg kontrolne - wszystko jest ok za 10 tygodni pierwsze szczepienie i odrobaczenie, po drugim szczepieniu i odrobaczeniu czipowanie całej ósemki (wszystkie szczenięta wróciły do domu) po zakończeniu karmienia sterylka Hery psiaki przejdą pod skrzydła Fundacji SOS - kuba123 (chyba nie pomyliłam nicku) rozmawiała już z zarządem i wyrazili zgodę - czyli Fundacja będzie podpisywać umowy z domami zaproponowanymi przez Daniela po wczesniejszej wizycie przedadopcyjnej, szczeniaki będą sterylizowane i kastrowane na podstawie umów adopcyjnych to chyba póki co tyle Agucha mam gdzieś twoje wypowiedzi i mądrości życiowe, zacznij działać w sprawie psiaków jakichkolwiek choćby w sposób tak nieudolny jak ja ... powodzenia Quote
kuba123 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 witam znowu zawsze mam tu tyle do nadrobienia to prawda, pieczę nad szczylami przejmuje fundacja SOS( w postaci mojej osoby) na prośbę Daniela i Agi psy pójdą na naszą umowę adopcyjną odpowiednio przerobioną na potrzeby sytuacji ja osobiście z ramienia fundacji sprawuję nadzór nad tą sprawą jak Daniel będzie pracował w innych godzinach niż teraz pojadę do nich teraz to tyle, jeśli macie pytania to proszę bardzo chętnie odpowiem Quote
fioneczka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 kuba123 napisał(a):witam znowu zawsze mam tu tyle do nadrobienia to prawda, pieczę nad szczylami przejmuje fundacja SOS( w postaci mojej osoby) na prośbę Daniela i Agi psy pójdą na naszą umowę adopcyjną odpowiednio przerobioną na potrzeby sytuacji ja osobiście z ramienia fundacji sprawuję nadzór nad tą sprawą jak Daniel będzie pracował w innych godzinach niż teraz pojadę do nich teraz to tyle, jeśli macie pytania to proszę bardzo chętnie odpowiem dziękuję za pomoc i zrozumienie sytuacji Quote
Agucha Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Maluchy mają się dobrze, oczy mają jeszcze zamknięte, formalną opiekę nad nimi przejęła fundacja za przyzwoleniem Daniela. Hera tak samo dobrze się czuje. Teraz wypada czekać aż odkarmi maluchy i trzeba będzie zaplanować sterylkę i jej dopilnować. Nad sterylkami malców czaty obejmuje fundacja i pewnie cioteczki forumowe się przyłączą :) Cały czas ktoś jest z Danielem w kontakcie. Ja będę 27 stycznia w klinice w Katowicach z dzieckiem, jeżeli wyrobimy się z czasem i z wizytą po-adopcyjną u mojego byłego tymczasowicza, to może podskoczę do Daniela... nie jestem w stanie teraz nic powiedzieć więcej. Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Przy odrobinie szczęścia za tydzień/dwa pojadę do Daniela i Agi, to przy okazji odwiedzę maluchy - wtedy będę mogła coś napisać... A jak na razie jest tak, jak napisala Agucha Quote
fioneczka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 kuba123 masz zapchane PW czy wiesz co u psiaków? jakieś wizyty ? Quote
fioneczka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Agucha napisał(a):Maluchy mają się dobrze, oczy mają jeszcze zamknięte, formalną opiekę nad nimi przejęła fundacja za przyzwoleniem Daniela. Hera tak samo dobrze się czuje. Teraz wypada czekać aż odkarmi maluchy i trzeba będzie zaplanować sterylkę i jej dopilnować. Nad sterylkami malców czaty obejmuje fundacja i pewnie cioteczki forumowe się przyłączą :) Cały czas ktoś jest z Danielem w kontakcie. Ja będę 27 stycznia w klinice w Katowicach z dzieckiem, jeżeli wyrobimy się z czasem i z wizytą po-adopcyjną u mojego byłego tymczasowicza, to może podskoczę do Daniela... nie jestem w stanie teraz nic powiedzieć więcej. bonsai_88 napisał(a):Przy odrobinie szczęścia za tydzień/dwa pojadę do Daniela i Agi, to przy okazji odwiedzę maluchy - wtedy będę mogła coś napisać... A jak na razie jest tak, jak napisala Agucha i jak tam wizyty ? była któraś z Was ? Quote
Ada-jeje Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Mysle ze byla bonzai, bo przed kilkoma dniami zabierala odemnie 14 kg, ryoala dla maluchow. Quote
Alicja Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 fioneczka napisał(a):hmmm dokarmiacie szczeniaki ? Ada się umawiała z Danielem na forum , że będzie karma dla maluszków Quote
fioneczka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Alicja napisał(a):Ada się umawiała z Danielem na forum , że będzie karma dla maluszków ok jeśli tak to nie powinnam się odzywać jednak w chwili kiedy próbowałam nakłonić Daniela na sterylkę aborcyjną mówił że stać ich na wychowanie szczeniąt, dobrą karmę , szczepienia, czipy, itd ... teraz Fundacja dokarmia szczeniaki ... a tyle psów głoduje ale to tylko takie moje przemyślenia ... juz nic nie mówię moze jakieś wieści o szczylach będą ? Quote
Ada-jeje Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Fioneczka ja obiecalam Danielowi karme jak bylam tam z wizyta, Daniel obiecal wtedy ze czesc miotu uspi. Dla mnie liczy sie slowo, ale jak widac nie dla wszystkich. Smutne to rozmnazanie o ktorym tak czesto czytamy na dogo. :-( A tak dla jasnosci, nie tylko przecietny Daniel rozmnaza psy w typie rasy ale organizacje rowniez sa tego zdania co Daniel. :angryy: http://www.dogomania.pl/threads/178370-WrocA-aw-Tragedia-ciAE-A-arnej-Miszka-owczarek-collie-juA-w-DT?p=14082982#post14082982 Quote
kuba123 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 wszystkie szczeniaki mają się dobrze to straszne żarłoki są dokarmiane już od dwóch tygodni zostały odrobaczone i w przyszłym tygodniu będą szczepione Hera już nie za bardzo chce je karmić wchodzi do kojca na 15-20 minut i ucieka Quote
fioneczka Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 wiadomo coś o strylce ? bo to niebawem pewnie kolejna cieczka będzie o ile nie ciachnięta dziewczyna Quote
fioneczka Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Ada-jeje napisał(a):Nie jest to temat do pisania na forum. że tak brzydko zapytam ... BO ??? Quote
Ada-jeje Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Bo moga czytac nie powolani, nie bierz tego do siebie ma sie rozumiec. Quote
gameta Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ada-jeje napisał(a):Nie jest to temat do pisania na forum. Potrafisz zasiać niepokój... Quote
Recommended Posts