Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alicja napisał(a):
Słuchajcie , stało sie jak sie stało , przez zaniedbania 1 osoby ....
a teraz może poczytajcie co pisala Ada-jeje ...cytowałam 2 razy jej posty ...chyba że to co pisała to sie mija z prawdą .
Pisała że psom u Daniela dobrze jest , że są zadbane , szczęśliwe .
Jest wpadka , są szczeniaki , ale jaką pomocą dla psów będzie odebranie im psów ... czy ze strony D. i A. im coś grozi ....gubie sie w tym pisaniu .... w kolejnym poście zacytuję raz jeszcze słowa Ady

Nie moja droga, to sie nie stalo przez zaniedbania jednej osoby, tylko brak dobrej woli i odpowiedzialnosci wszystkich zainteresowanych; jesli ktos bierze psy pod swoja opieke to powinnien zdawac sobie sprawe z tego co robi. Psy moze i sa szczesliwe i zadbane (co do tego mam watpliwosci, bo zadbana suka nie zachodzi w nieplanowana ciaze i jej opiekunowi nie zastanawiaja sie na forum dlaczego posikuje, tylko leca w te pedy do lekarza), ale fakt, ze pozwolono im sie rozmnozyc wola o pomste do nieba. Slowo daje, ludzie, ktorzy rozmnazaja psy powinni byc karani wysokimi grzywnami.

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kana jako jej właściciel miał prawo nie zgodzić się... Na gębę czy nie - to on za nią odpowiada i to on musiał rozważyć, czy chce aż tak ryzykować [ludzie, zapamiętajcie w końcu - sterylka w zaawansowanej ciąży może być niebezpieczna dla suki! Zwłaszcza, jak ma być liczny miot]...

Posted

Kana napisał(a):
Alicjo wiemy o tym... Przynajmniej ja...
Tego można bylo uniknąć i wysterylizować aborcyjnie ją.
A że szanowny Daniel się nie zgodzil... przepraszam bardzo ale co on ma do gadania?
Suka bylaby wysterylizowana szczeniaków by nie bylo i nie byloby afery.
Przykro mi że tak się stalo.

A co do zaniedbania jednej osoby.. zgadzam się z Tobą ale nie będziemy na ten temat dyskutować bo już o niej jeden wątek jest.

Kana , to nie tak , Agnieszka była u weta z Herą i wet nie zgodził się na sterylkę . Zresztą chyba Fioneczka o tym pisała po rozmowie z Danielem .
Szczerze ja też rozmawiałam ze znajomym wetem i powiedział , ze z mniejszym niebezpieczeństwem było uspić przy porodzie aniżeli w tak późnej ciąży ciąć .

Posted

[quote name='bonsai_88']Jakby ci to powiedzieć... walnęłaś jak grochem o ścianę już od jakiegoś czasu mam dziecko, a nie czesto opiekują się też córeczką koleżanki ;).
A no to widzisz, masz jakieś pojęcie ;)

[quote name='bonsai_88']

Gameta
powiedz mi GDZIE Daniel i Aga chcieli dostać od kogokolwiek kasę na swoje psy :crazyeye:?
Bonsai, przypomnij sobie jak wypominali ludziom z forum, że nie dostali żadnej kasy na psy, że załatwienie i opłacenie sterylki i kastracji jest w naszej gestii, nie ich...

Posted

[quote name='bonsai_88']Kana jako jej właściciel miał prawo nie zgodzić się... Na gębę czy nie - to on za nią odpowiada i to on musiał rozważyć, czy chce aż tak ryzykować [ludzie, zapamiętajcie w końcu - sterylka w zaawansowanej ciąży może być niebezpieczna dla suki! Zwłaszcza, jak ma być liczny miot]...

No bo trzeba bylo czekac az ciaza bedzie zaawansowana, nie mozna bylo wczesniej pojsc do lekarza, zwlaszcza, ze suka mial problemy, opisywane na forum. bonsai, Ty sie moze zajmij czyms innym, bo to co tu robisz jakos nie bardzo Ci wychodzi.

Posted

Kaja zastanów się w jakim wieku można zauważyć ciążę u psa... Bo wg. mnie jakieś 2-3 tygodnie przed porodem....

A zajmować będę się tym, na co mam ochotę... pojawiać się na tym wątku też będę, bo chcę wiedzieć w końcu ile szczeniorków zostanie i upewnić się, że Hera zostanie wysterylizowana... Pomijam już fakt, że Aga i Daniel to naprawę fajni ludzie...

Posted

[quote name='bonsai_88']Kaja zastanów się w jakim wieku można zauważyć ciążę u psa... Bo wg. mnie jakieś 2-3 tygodnie przed porodem....

A zajmować będę się tym, na co mam ochotę... pojawiać się na tym wątku też będę, bo chcę wiedzieć w końcu ile szczeniorków zostanie i upewnić się, że Hera zostanie wysterylizowana... Pomijam już fakt, że Aga i Daniel to naprawę fajni ludzie...

No jasne, bardzo fajni, mnie chamstwo nie kreci, ale Ciebie widac tak. Jak sie z psami ma do czynienia na codzien, to sie zauwaza wszystkie najmniejsze zmiany, poza tym nie wciskaj kitu, mieli psa i suke nie sterylizowane, wiadomo bylo jak to sie skonczy.

Posted

Kaja po twoich postach widać idealnie, jak ciebie chamstwo nie kręci...
Proponuję wam przeczytać ten temat jeszcze raz, cały.... mnoże wtedy dojdziecie do tego jak było z Herą i jej ciążą.

Posted

bonsai...ja czytałam od deski do deski - nic to nie zmieniło w mojej opinii... poza tym, właśnie na tym co przeczytałam bazuję :roll: Pomijam już to, że Daniel chciał wziąć 3 asta, ale ab-agnieszka jakoś im to wyperswadowała...a teraz noszą się z zamiarem zostawienia sobie szczeniaka...

Posted

[quote name='bonsai_88']Kaja po twoich postach widać idealnie, jak ciebie chamstwo nie kręci...
Proponuję wam przeczytać ten temat jeszcze raz, cały.... mnoże wtedy dojdziecie do tego jak było z Herą i jej ciążą.

w sumie malo mnie interesuje co sobie myslisz na moj temat, rozbieznosc w definicjach byla do przewidzenia. temat przeczytalam dokladnie i sprawa jest zupelnie jasna, jak zwykle tylko psow zal. No i przy okazji dowiedzilam sie z kim nie wspolpracowac na dogo.

Posted

eeee no widzę że w końcu wątek ma wiele osób które są zainteresowane strasznie mocno psami ... a raczej biciem piany

mam do Was prośbę zajmijcie się czymś bo gadaniem u jakich to złych i beznadziejnych ludzi, rozmnazaczy i chamów są psy to raczej nic nie wskóracie

po zakończeniu karmienia Hera będzie sterylizowana ... Agucha właśnie o tym mówiłam że możesz pomóc znaczy podjechać w dniu sterylizacji i sprawdzić czy aby na pewno się odbyła

Alicja daj sobie spokój ... nie dasz rady przekrzyczeć tłumu

możecie sobie odpuścić domniemania odnośnie wszystkiego ? ... są na miejscu osoby które są w stałym kontakcie z tymi ludźmi ale Wy niestety nie chcecie słuchać tego co mówią

a odnośnie niegrzecznego zachowania ... Daniel dostał bana ... a ja się boję się ze jak sobie stąd nie pójde to za chwile też dostanę bo mi się g...o w d...ie gotuje

ponieważ własciciel psów nie ma możliwości wypowiedzi na forum (może i dobrze) ... jeśli ktoś ma ochotę to dysponuję numerami telefonów

Posted

Fioneczka numer telefon Daniela był podawany na wątku, jak komuś bardzo zależy niech poszuka wypowiedzi z ok. 20 grudnia [może troche wcześniej] ;).

Na pewno będę u Daniela i Agi w 2 połowie stycznia [obrożę im oddać i swoje spodnie zabrać - nie pytajcie :D], to dam znać co tam u psiaków ;)

Posted

Alicja napisał(a):
źle świadczy o Was szufladkowanie ludzi waszymi sposobami ....
a może to ja jestem dziwna

wiesz co? Dziwne, że chamstwo w wykonaniu Iryska Cię drażni a chamstwo i bluzgi z ust Daniela nie robia na Tobie wrażenia... ale masz rację, ja jestem dziwna...

Posted

[quote name='fioneczka']gameta odpuścisz czy nie ????
nie pomożesz gadaniem - uwierz mi !!!!!!!!!!!!!!!

Jasnę odpuszczę, jak tylko w końcu usłyszę na tym wątku coś, co będzie prawdą - bo to, że najpierw obwiniasz siebie a zaraz potem masz żal do wszystkich o wszystko, to też za mało na ten watek.
Dlaczego nie chcecie odebrać psów tym nieodpowiedzialnym ludziom ???

Posted

gameta napisał(a):
wiesz co? Dziwne, że chamstwo w wykonaniu Iryska Cię drażni a chamstwo i bluzgi z ust Daniela nie robia na Tobie wrażenia... ale masz rację, ja jestem dziwna...

nie chodzi mi o epitety którymi potraktował nas wtedy Daniel ... była już o tym mowa , a i rozmawiałam z nim wtedy ... na temat jakości wypowiedzi tez , a poniekąd nie dziwie sie że chłopak zareagował tak bardzo impulsywnie ...
poza tym chłopak zmienił swój styl pisania ,wytłumaczył ... moze warto zrozumieć jak byś zareagowała jeśli ktoś publicznie mieszałby cie i ubliżał , bo nie trzeba wulgaryzmów by ubliżyć ... a tutaj wiele przykrych słów w jego kierunku padło .
Ada spotkała się z nimi osobiście , jej ocena 180 stopni odbiegała od tego co tutaj piszecie

Daniel raz pokazał się z nienajlepszej strony .... Irysek to recydywa i z racji tego , że to wyciaciana paniusia z tzw dobrego domu , matka dziecku , wiekowo starsza od Daniela nadal jestem zdania złego o niej i nie zmienie

Posted

gameta wiesz co nie będę z Tobą dyskutowała dalej bo nie jesteś zawodnikiem dla mnie ....

prosiłam o pomoc wczesniej ale jakos chętnych do pomocy brakło
nie ja zajmowałam się adopcją, nie ja znalazłam DT dla Hery ale nie dałam rady nic z tym zrobić

jedź i odbierz im psy - uśpij ślepy miot - zajedź tez do lilutosi pod wrocek bo u niej też kiedyś trafiły się szczeniaki ...

Posted

słuchajcie stało sie i trudno... trzeba teraz pomysleć jak pomóc Danielowi i jego psom... nie ma nikogo mieszkającego w ich pobliżu?? uważam, że osoba , która jeździ do nich powinna dostać na maila umowę adopcyjną, dopilnować, żeby podpisali... naprawdę trudno pomaga się z 2 końca Polski.czy rzeczywiscie gdzieś w poblizu ich zamieszkania nie mozna wykonać sterylki? myślę, że jesli okaże się , że kosztuje troche więcej to ludziska złożą się po kilka złotych... co do uśpienia ślepego miotu... hmmm w poniedziałek to on raczej ślepy nie będzie...
pod czyja opieką (nie bardzo wyczytałam kto był odpowiedzialny za adopcję... tzn wiem, że ab-agnieszka ale jej juz tu na forum nie ma , więc kto przejął opieke prawną nad psami?

Posted

przeczytałam od 28 strony i wiem jedno
szczeniaki ida na umowy fundacyjne jeszcze nie wiem czy Ady czy nasze ( bo taka padła propozycja ze strony Daniela i Agi )
umowa zostanie odpowiednio dostosowana do sytuacji z dodaniem pewnej klauzuli
Daniel zgadza się na to
Hera zostanie wysterylizowana jak tylko będzie to możliwe

ja też nie uśpiłam szczeniaków, jk przyszły na świat
znalazłam im domy i wiem że mają się dobrze
nie zarobiłam na szczeniakach ani grosza i nie dopuściłam suki celowo
czy to mnie dyskwalifikuje i nie powinnam pomagać

Posted

Hera szczeniaki maja sie wspaniala i tylko osoby poufne wiedza o wszystkich poczynaniach a na forum wszystkiego nie musimy pisac....AAAAaaaaaaaaa Piesków mi i tak nie odbierzecie nie macie podstaw....Żegnam....SZANUJE TYCH CO NA TO ZASŁUŻYLI....

Posted

DanielWęgrzyn19 napisał(a):
Hera szczeniaki maja sie wspaniala i tylko osoby poufne wiedza o wszystkich poczynaniach a na forum wszystkiego nie musimy pisac....AAAAaaaaaaaaa Piesków mi i tak nie odbierzecie nie macie podstaw....Żegnam....SZANUJE TYCH CO NA TO ZASŁUŻYLI....

może niepotrzebnie się wymądrzam... ale widzisz ile dookoła jest bezdomnych zwierząt, w każdym schronisku mnóstwo bullowatych... poprostu martwimy sie o kolejne biedy, które zawitały na ten nasz bezduszny świat... co do obrażania... każdy z nas jest dorosły... nie musimy sie lubić ale musimy sobie a przede wszystkim zwierzętom pomagać...
przez błąd i niedopatrzenie stało to co sie stało a wiadomo człowiek uczy się na błędach...

Posted

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem. Daniel weź to sobie do serca, czasami tak jest lepiej. Bo naprawdę wypowiedzi pokroju "zajmij się tipsami", "idź do szkoły", "ja i tak sobie będę nowe nicki robił" przykro się czyta z ust podobno odpowiedzialnej osoby, właściciela 2 psów po przejściach i 6 nieumyślnie wydanych na świat maluchów.

Maluchom życzę wspaniałych domów, mam nadzieję, że poza kwestią podpisania umowy, także rzetelnym sprawdzaniem domów zajmie się ktoś zaufany i doświadczony w adopcjach TTB.

Posted

natalia-aa - po takim pisaniu, nie powinien się dziwić, że wszyscy traktują go jako nieodpowiedzialną osobę. Ja też za takiego go mam.

Daniel - jeżeli to przeczytasz, to wiedz, że każde Twoje kolejne konto i tak zostanie zbanowane. Zabawa głupiego. Szkołę dawno temu skończyłem i jakoś wyniosłem z niej kulturę i wychowanie, a nie wulgaryzmy. Zastanów się nad swoim zachowaniem i zacznij szanować innych.