Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślałam, że pokaże mi go Pani, od której kupowałam Elizę ale niestety nie. Wiem tylko z internetu np. z tej strony [URL]http://www.purepaws.net[/URL] - trzeba wejść na yorki na samym dole. Jeszcze jest szansa na wystawie, bo będzie co prawda ze swoimi maltańczykami, ale może coś podpowie albo pomoże.

Posted

Dziewczyny dziękujemy za pochwały.
Na odmianę nasza większa panna na dzisiejszej wycieczce
[IMG]http://c10.asteroid.pl/a.eu.fotka.pl.s3.amazonaws.com/048/594/48594359_640.jpg[/IMG]

Może się Wam też spodoba. :evil_lol:

Posted

Śliczny!!!
A co do koka,to najważniejsze jest opanowanie całej techniki,musisz ćwiczyć,za którymś razem na pewno się uda a póżniej już nabierzesz tak wprawy że będziesz śmigać z zamkniętymi oczami.

Posted

[URL]http://c9.asteroid.pl/a.eu.fotka.pl.s3.amazonaws.com/048/566/48566878_640.jpg[/URL] tutaj podobna trochę do mojej Gracki, tylko krótsza i włos dłuższy :p

Ja się top knota uczyłam właśnie z filmików pure paws i się naumiałam, idzie coraz lepiej :)

Posted

[quote name='*kleo*'][URL]http://c9.asteroid.pl/a.eu.fotka.pl.s3.amazonaws.com/048/566/48566878_640.jpg[/URL] tutaj podobna trochę do mojej Gracki, tylko krótsza i włos dłuższy :p

Ja się top knota uczyłam właśnie z filmików pure paws i się naumiałam, idzie coraz lepiej :)[/QUOTE]

Klaudia a długo się uczyłaś???ja też ściągnęłam z tego filmu:)ale to różnie bywa-raz wyjdzie raz nie:)czekam na dluższe włosy wtedy wezmę się do pracy.

Aha co robisz z drugą częścią włosów???bo zbierasz do połowy głowy,a te przed uszami w drugą gumkę czy związujesz w jedną????

Posted

[quote name='agamewa']Klaudia a długo się uczyłaś???ja też ściągnęłam z tego filmu:)ale to różnie bywa-raz wyjdzie raz nie:)czekam na dluższe włosy wtedy wezmę się do pracy.

Aha co robisz z drugą częścią włosów???bo zbierasz do połowy głowy,a te przed uszami w drugą gumkę czy związujesz w jedną????[/QUOTE]
Hmmm jakby to powiedzieć... obejrzałam filmik ze 3 razy, a potem pojechałam na wystawę, uczesałam 2 psy i stwierdziłam, że dobrze wyglądają :eviltong:

Ja tą drugą część zostawiam luzem, jak się włosy z uszu zwiąże to nie powinny uciec. Chociaż dziś widziałam, że yorasy miały uszy luźno i nie wiem czy to w związku ze zmianami w regulaminie czy czysty przypadek :razz:

Posted

[quote name='*kleo*']Hmmm jakby to powiedzieć... obejrzałam filmik ze 3 razy, a potem pojechałam na wystawę, uczesałam 2 psy i stwierdziłam, że dobrze wyglądają :eviltong:

Ja tą drugą część zostawiam luzem, jak się włosy z uszu zwiąże to nie powinny uciec. Chociaż dziś widziałam, że yorasy miały uszy luźno i nie wiem czy to w związku ze zmianami w regulaminie czy czysty przypadek :razz:[/QUOTE]
Ja gdzieś właśnie czytałam żeby uszu nie wiązać bo sędzia zagląda tam w uchale i to rozwala fryzurę...ale ile w tym prawdy???czyli nie wiążesz, zostawiasz jedną gumkę???

Posted

[quote name='agamewa']Ja gdzieś właśnie czytałam żeby uszu nie wiązać bo sędzia zagląda tam w uchale i to rozwala fryzurę...ale ile w tym prawdy???czyli nie wiążesz, zostawiasz jedną gumkę???[/QUOTE]
Nam tam nigdy żaden sędzia w uszy nie zaglądał, to raczej o coś innego chodzi ;) Zawsze wiązałam, a teraz to nie wiem czy można w ogóle, ale Ulce nie muszę to coś wykombinuję w praniu :)

Posted

ON'ek piękny olbrzym
a u yoreczka włos juz do ziemi-cudo...z kokiem nie pomogę,bo nie wiem jak u yorka powinnien fachowo wyglądać,ale może na youtube coś się znajdzie>?

Posted

Tigrunia bardzo możliwe, że zbyt mało go spłukuję. Pod papiloty a właściwie teraz pod warkoczyki :) to mi nie przeszkadzało, ale przed wystawą muszę to zrobić dokładniej.

Posted

Kolejna próba kąpieli i odżywki i dzisiaj jestem już zadowolona. Dodatkowo udane zakupy oczywiście dla Elika - prostownica, trymer, nowa obróżka i kosmetyki i odpoczynak bez pracy, więc jest ok. Trochę nowych zdjęć.
próba koczka :shake:

tak się prezentuję (bez prostowania włosa)

Posted

Gucci tak dla niej jak dotąd nie znalazłam innego sposobu na obcięcie włosków przy uszkach. Jest wąski i poręczny. Zrobiłam pierwszą próbę i ładnie obcięte włoski na końcówkach uszu. Nie wiem tylko czy nie za mało.

Posted

Pisało na tym trymer ale własciwie to my użyliśmy do uszu - był tani i faktycznie jest poręczny. Bałam się czy dam radę, ale Elik grzecznie siedziała i góra ślicznie, równo obcięta :)