LACRIMA Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 ANETTTA napisał(a):kolejne psie trgedie ............... a co tam u Karolka Cześć Babo! Nareszcie. U Karola spoko. Czeka na dom :crazyeye: Miejcie go Cioteczki na uwadze. Quote
aldira Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 ktoś pyta o niego? :placz::placz::placz::placz: Quote
mosii Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 wczoraj Karolek został wykastrowany a gratis dostalismy usuniecie wilczych pazurów :D dziewczyny, bałagam, zróbcie mu ogłoszenia, On bidulek chyba w ogóle zadnych nie ma.... Quote
LACRIMA Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Asior napisał(a):jak trzeba allegro to mogę zrobić.... Pewnie, że trzeba. Rób Asiorku. I od razu wyróżnione. Daj na pw ile przesłać. Kochana jesteś :loveu: Quote
Asior Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 nauczona doświadczeniem ( niemiłym), poprosze o namiary kogo mają być podane dane .. :eviltong: Jutro wieczorkiem powinno być gotowe Quote
LACRIMA Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Asior napisał(a):nauczona doświadczeniem ( niemiłym), poprosze o namiary kogo mają być podane dane .. :eviltong: Jutro wieczorkiem powinno być gotowe daj na mosii albo na mnie Quote
Paulina_mickey Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Nie wiem po co taki ton? Napisałam normalnie, że telefon ma mosi w podpisie, a maila nie znam, jak inaczej miałam to napisać? Benio ogłoszony na: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyny-do-adopcji-sytuacja-jest-tragiczna-ponad-60-benkow-szuka-domow-133903/#post11989764 Bernardyny w potrzebie Logowanie do nasza-klasa.pl Dział ogłoszeń serwisu BONO POLSKA. Ogłoszenia, kupię, sprzedam, oddam, zaopiekuję się Animalia.pl :: Ogłoszenia :: Szukaj Ogłoszenia bezpłatne. Giełda ogłoszeń - kupię , sprzedam, wynajmę. Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa Karol-piekny bernardyn szuka domu! - psy - ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl szukaj :-: Lecznica Małych Zwierząt :-: Zbigniew Mozga ogłoszenia drobne > ojej.pl Inne*Miasta - darmowe ogłoszenia drobne, praca, mieszkania, nieruchomości, sprzedam, towarzyskie Ogłoszenia Sprzedam - Karol-piekny bernardyn szuka domu! Karol-piękny bernardyn szuka domu! - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa To oczywiście za mało, ale ja Go ogłaszałam jakiś czas temu na tych portalach. Może jeszcze wrzucę Go na adopcje. I jeszcze dodałam Go na cafeanimal.pl Quote
Asior Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 LACRIMO.. czy ktoś nie napisał by tekściku do allegra??? Quote
LACRIMA Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Asiorku wieczorem pomyślimy, bo muszę zmykać. Pogłówkuję przez ten czas. Quote
ANETTTA Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 po taiej dawce ogłoszeń nie ma bolka aby domku nie było ;) Karolek sio do domku swojego Quote
LACRIMA Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Gdy zobaczyłyśmy olbrzymiego i pięknego psa zamkniętego w klatce odpowiadającej jego wymiarom, sponiewieranego, brudnego i zrezygnowanego nie spałyśmy w nocy. Zycie psa zamknięte w 2 m2. Tam nie było nic. Tylko kraty wokół psa. Przerażająco blisko. Jeśli tak miałoby wyglądać jego życie to lepiej się poddać i cichutko zasnąć. Na zawsze. Są różne schroniska, do których trafiają niechciane psy. Ten nie miał szczęścia. Trafił do jednego z najgorszych. Od tamtej nocy minęło kilka tygodni. Ten psiak to Karol. Piękny, olbrzymi, silny, o dumnej postawie i spojrzeniu psiak. W typie bernardyna. Kręcone loczki, zadziorne oczka, ciągle merdający ogonek. Psiak spragniony życia i kochającego człowieka. Psiak, który nie może się już doczekać dnia, kiedy ktoś pokaże mu to wszystko, do czego tęskni. O przeszłość nie pytajcie. Może on kiedyś swoim zachowaniem coś Wam podpowie. Wiek ok. 2-3 lat (może 3,5). Wykastrowany. Radosny, bystry, inteligentny. Nie był nigdy przyuczany do smyczy, więc i nie radzi sobie najlepiej. Nie ma w nim cienia agresji, raczej chęć przytulania się do każdego. Ze względu na imponujące rozmiary i pewne nieokrzesanie w okazywaniu radości szukamy dla Niego łagodnego, ale konsekwentnego opiekuna. Karol to pies otwartych przestrzeni; nie nadaje się do mieszkania w blokach, nie chodzi po schodach. Toleruje obecność innych zwierząt. Nie damy na łańcuch. Umowa adopcyjna. Spotkania poadopcyjne. Pomoc w okresie adaptacyjnym. Odbiór psa na żądanie, bez potrzeby tłumaczenia powodów. Quote
LACRIMA Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 To wyżej to ode mnie dla Karola. Może się coś z tego przyda. Można robić z tekstem co się komu podoba. Quote
Asior Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 OK, jutro postaram się mu sklecić allegro ;) Quote
Paulina_mickey Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Dodałam Karola na stronki: Darmowe anonse ogłoszenia PL,darmowe ogłoszenia,anonse ogłoszenia PL (po akceptacji) Dział ogłoszeń serwisu BONO POLSKA. Ogłoszenia, kupię, sprzedam, oddam, zaopiekuję się Darmowe ogłoszenia drobne, praca, mieszkania, sprzedam, towarzyskie, Polska, Anglia, Świat: Warszawa Animalia.pl :: Internetowy serwis o zwierzętach, sklep zoologiczny ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl ogłoszenia :-: Lecznica Małych Zwierząt :-: Zbigniew Mozga Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Darmowe ogłoszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomości, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse Ogłoszenia Najpewniej.pl - Karol-piekny bernardyn szuka domu! - Bernardyny Mammisia.pl - Ogłoszenia zwierzęta. Wszystkie zwierzęta. Oddam, sprzedam, kupię, zamienię! Ogłoszenia zwierzęta Rzeszów Podkarpackie - Petsy Karol-piękny bernardyn szuka domu! - Vendito - Polska Karol-piekny bernardyn szuka domu! - Czstochowa - Oddam psa na Morusek.pl Karol-piekny bernardyn szuka domu! - Częstochowa - adpedia.pl Karol-piekny bernardyn szuka domu! - Częstochowa - Zwierzęta Szybkie darmowe ogłoszenia. Szybko sprzedam pl Pchli Targ - Ogłoszenia drobne Karol-piękny bernardyn szuka domu! - ogloszenia.e-gratka.info Ogłoszenia drobne Rzeszów Podkarpackie Darmowe bezpłatne ogłoszenia drobne baza ogłoszeń drobnych Rzeszów - Bezpłatne Ogłoszenia drobne z Twojego miasta Ogłoszenia o psach: kupię psa, sprzedam, oddam psa, szczeniaka, szczeniaczka http://www.adopcje.org/index.html (po akceptacji) Quote
Paulina_mickey Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Trochę mi zajęło to ogłaszanie Go, ale może to coś da. Przydały by się takie ogłoszenia pozostałym naszym benkom, tyle, że też więcej osób by się przydało bo to troszkę długo trwa:oops: i można by się podzielić, że jedna osoba robi dla jednego a druga dla innego. Quote
LACRIMA Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Paulina bardzo Ci dziękuję! Karol jest teraz tak obstawiony, że można spokojnie czekać i może pogrymasić trochę :diabloti: Wszystkie kontakty będziemy zbierały. Jest dużo benków. Tak pomyślałam teraz, że może jakąś bazę chętnych do adopcji bernardynów zrobić? Może oddzielny wątek? Co myślicie? Quote
Asior Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 KAROL POTĘŻNY BERNARDYN O GOŁĘBIM SERCU moze byc??? Lacrimo, nie mam do Ciebie telefonu ;) Co do ostatniego zdania ze możemy odebrać psa bez podania przyczyny to wolałam nie zniechecać ludzi na początku.. wystarczy jak taka adotacja znajdzie się na umowie... A co do nie wydania psa na łańcuch, jeśli tak napisze, to ktoś będzie miał takie zamiary, będzie już uprzedzony, ze ma nie przyznawać się do łańcucha ... A tak, można wyczuć ludzi w rozmowie... u nas w schronie jak ktoś im się wydaje podejrzany to pytają jak by ich to nie bulwersowało: " jaki długi łańcuch będzie" :evil_lol: I jeśli ten ktoś nie ma takich zapędów to się oburza i mówi, żadenm łańcuch i takie tam a jak ma niecne zamiary to mówi tak jak nieraz mówią takie buroki: "aaa 2 metrowy".... i wtedy mówimy ładnie do widzenia.... :eviltong: Quote
LACRIMA Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Asiorku ty mój kochany. Pięknie i bardzo fachowo!!! :loveu::loveu::loveu: Zamawiam Cię Ciotka na przyszłość :evil_lol: Dziękuję Ci ślicznie. Sama bym chciała takiego psiaka, gdybym mogła jeszcze zmieścić jakiegoś u siebie. Daj mi szybko nr konta i ile, bo Karol jeszcze trochę ma kasy. Niech idzie już do domu, to i miejsce zwolni i resztą pieniędzy będzie można pomóc innemu. Idzie pw. Quote
Paulina_mickey Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 [quote name='LACRIMA']Paulina bardzo Ci dziękuję! Karol jest teraz tak obstawiony, że można spokojnie czekać i może pogrymasić trochę :diabloti: Wszystkie kontakty będziemy zbierały. Jest dużo benków. Tak pomyślałam teraz, że może jakąś bazę chętnych do adopcji bernardynów zrobić? Może oddzielny wątek? Co myślicie? Żeby chociaż jedna osoba się zgłosiła z tych ogłoszeń to była bym w siódmym niebie :evil_lol: Można by pomyśleć o takiej bazie, ale w którym dziale to umieścić? :hmmmm: Asiorku allegro piękne :loveu:Wrzuciłam sobie do podpisu na gg :evil_lol: Quote
LACRIMA Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Dziewczyneczki Kochane Wy Moje!!!! Dzwonią!!!!! Karol w sobotę będzie miał gości!!!!! Z allegro! Muszą się jeszcze spodobać :evil_lol: Quote
Asior Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 LACRIMA...aż dostałam gęsiej skórki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts