Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ANETTTA napisał(a):
kolejne psie trgedie ...............

a co tam u Karolka

Cześć Babo! Nareszcie.
U Karola spoko. Czeka na dom :crazyeye: Miejcie go Cioteczki na uwadze.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj Karolek został wykastrowany a gratis dostalismy usuniecie wilczych pazurów :D

dziewczyny, bałagam, zróbcie mu ogłoszenia, On bidulek chyba w ogóle zadnych nie ma....

Posted

Asior napisał(a):
jak trzeba allegro to mogę zrobić....

Pewnie, że trzeba. Rób Asiorku. I od razu wyróżnione. Daj na pw ile przesłać. Kochana jesteś :loveu:

Posted

Asior napisał(a):
nauczona doświadczeniem ( niemiłym), poprosze o namiary kogo mają być podane dane .. :eviltong:
Jutro wieczorkiem powinno być gotowe

daj na mosii albo na mnie

Posted

Gdy zobaczyłyśmy olbrzymiego i pięknego psa zamkniętego w klatce odpowiadającej jego wymiarom, sponiewieranego, brudnego i zrezygnowanego nie spałyśmy w nocy. Zycie psa zamknięte w 2 m2. Tam nie było nic. Tylko kraty wokół psa. Przerażająco blisko. Jeśli tak miałoby wyglądać jego życie to lepiej się poddać i cichutko zasnąć. Na zawsze.
Są różne schroniska, do których trafiają niechciane psy. Ten nie miał szczęścia. Trafił do jednego z najgorszych.

Od tamtej nocy minęło kilka tygodni. Ten psiak to Karol. Piękny, olbrzymi, silny, o dumnej postawie i spojrzeniu psiak. W typie bernardyna. Kręcone loczki, zadziorne oczka, ciągle merdający ogonek. Psiak spragniony życia i kochającego człowieka. Psiak, który nie może się już doczekać dnia, kiedy ktoś pokaże mu to wszystko, do czego tęskni.

O przeszłość nie pytajcie. Może on kiedyś swoim zachowaniem coś Wam podpowie. Wiek ok. 2-3 lat (może 3,5). Wykastrowany. Radosny, bystry, inteligentny. Nie był nigdy przyuczany do smyczy, więc i nie radzi sobie najlepiej. Nie ma w nim cienia agresji, raczej chęć przytulania się do każdego. Ze względu na imponujące rozmiary i pewne nieokrzesanie w okazywaniu radości szukamy dla Niego łagodnego, ale konsekwentnego opiekuna. Karol to pies otwartych przestrzeni; nie nadaje się do mieszkania w blokach, nie chodzi po schodach. Toleruje obecność innych zwierząt.

Nie damy na łańcuch. Umowa adopcyjna. Spotkania poadopcyjne. Pomoc w okresie adaptacyjnym. Odbiór psa na żądanie, bez potrzeby tłumaczenia powodów.

Posted

Dodałam Karola na stronki:

Darmowe anonse ogłoszenia PL,darmowe ogłoszenia,anonse ogłoszenia PL (po akceptacji)

Dział ogłoszeń serwisu BONO POLSKA. Ogłoszenia, kupię, sprzedam, oddam, zaopiekuję się

Darmowe ogłoszenia drobne, praca, mieszkania, sprzedam, towarzyskie, Polska, Anglia, Świat: Warszawa

Animalia.pl :: Internetowy serwis o zwierzętach, sklep zoologiczny

ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl

ogłoszenia :-: Lecznica Małych Zwierząt :-: Zbigniew Mozga

Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa

Darmowe ogłoszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomości, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse

Ogłoszenia Najpewniej.pl - Karol-piekny bernardyn szuka domu! - Bernardyny

Mammisia.pl - Ogłoszenia zwierzęta. Wszystkie zwierzęta. Oddam, sprzedam, kupię, zamienię!

Ogłoszenia zwierzęta Rzeszów Podkarpackie - Petsy

Karol-piękny bernardyn szuka domu! - Vendito - Polska

Karol-piekny bernardyn szuka domu! - Czstochowa - Oddam psa na Morusek.pl

Karol-piekny bernardyn szuka domu! - Częstochowa - adpedia.pl

Karol-piekny bernardyn szuka domu! - Częstochowa - Zwierzęta

Szybkie darmowe ogłoszenia. Szybko sprzedam pl

Pchli Targ - Ogłoszenia drobne

Karol-piękny bernardyn szuka domu! - ogloszenia.e-gratka.info

Ogłoszenia drobne Rzeszów Podkarpackie Darmowe bezpłatne ogłoszenia drobne baza ogłoszeń drobnych Rzeszów - Bezpłatne Ogłoszenia drobne z Twojego miasta

Ogłoszenia o psach: kupię psa, sprzedam, oddam psa, szczeniaka, szczeniaczka

http://www.adopcje.org/index.html (po akceptacji)

Posted

Trochę mi zajęło to ogłaszanie Go, ale może to coś da.
Przydały by się takie ogłoszenia pozostałym naszym benkom, tyle, że też więcej osób by się przydało bo to troszkę długo trwa:oops: i można by się podzielić, że jedna osoba robi dla jednego a druga dla innego.

Posted

Paulina bardzo Ci dziękuję! Karol jest teraz tak obstawiony, że można spokojnie czekać i może pogrymasić trochę :diabloti:

Wszystkie kontakty będziemy zbierały. Jest dużo benków.
Tak pomyślałam teraz, że może jakąś bazę chętnych do adopcji bernardynów zrobić?
Może oddzielny wątek? Co myślicie?

Posted

KAROL POTĘŻNY BERNARDYN O GOŁĘBIM SERCU

moze byc???
Lacrimo, nie mam do Ciebie telefonu ;)
Co do ostatniego zdania ze możemy odebrać psa bez podania przyczyny to wolałam nie zniechecać ludzi na początku.. wystarczy jak taka adotacja znajdzie się na umowie...
A co do nie wydania psa na łańcuch, jeśli tak napisze, to ktoś będzie miał takie zamiary, będzie już uprzedzony, ze ma nie przyznawać się do łańcucha ...
A tak, można wyczuć ludzi w rozmowie... u nas w schronie jak ktoś im się wydaje podejrzany to pytają jak by ich to nie bulwersowało: " jaki długi łańcuch będzie" :evil_lol:
I jeśli ten ktoś nie ma takich zapędów to się oburza i mówi, żadenm łańcuch i takie tam a jak ma niecne zamiary to mówi tak jak nieraz mówią takie buroki: "aaa 2 metrowy".... i wtedy mówimy ładnie do widzenia.... :eviltong:

Posted

Asiorku ty mój kochany. Pięknie i bardzo fachowo!!! :loveu::loveu::loveu:
Zamawiam Cię Ciotka na przyszłość :evil_lol:
Dziękuję Ci ślicznie. Sama bym chciała takiego psiaka, gdybym mogła jeszcze zmieścić jakiegoś u siebie.

Daj mi szybko nr konta i ile, bo Karol jeszcze trochę ma kasy. Niech idzie już do domu, to i miejsce zwolni i resztą pieniędzy będzie można pomóc innemu.
Idzie pw.

Posted

[quote name='LACRIMA']Paulina bardzo Ci dziękuję! Karol jest teraz tak obstawiony, że można spokojnie czekać i może pogrymasić trochę :diabloti:

Wszystkie kontakty będziemy zbierały. Jest dużo benków.
Tak pomyślałam teraz, że może jakąś bazę chętnych do adopcji bernardynów zrobić?
Może oddzielny wątek? Co myślicie?
Żeby chociaż jedna osoba się zgłosiła z tych ogłoszeń to była bym w siódmym niebie :evil_lol:

Można by pomyśleć o takiej bazie, ale w którym dziale to umieścić? :hmmmm:

Asiorku allegro piękne :loveu:Wrzuciłam sobie do podpisu na gg :evil_lol: