LACRIMA Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 imię: Karol wiek: 3-5 lat płeć: samiec rasa: w typie bernardyna sterylizacja: tak szczepienia: takkontakt w sprawie adopcji: LACRIMA, mosii 18 lipca parę minut po 17 z hukiem zatrzaśnięto bramę schroniska. Na zewnątrz został bernardyn z człowiekiem. Jakiś czas stali, patrzyli na siebie. Człowiek z troską w oczach, pies z pytaniem: Co chcesz ze mną zrobić? Nie mam już sił walczyć o życie... A można było zrobić wszystko!!! Tym człowiekiem mógł być KAŻDY!!! Przedstawiam Wam benka wyciągniętego z Olkusza. Nazwałyśmy go Karol. Od momentu podjęcia decyzji o zabraniu go ze schroniska do chwili, gdy pies leżał bezpieczny w samochodzie minęło zaledwie kilkanaście godzin. Karol jest teraz u mosii. Nie ma nic i nic o nim nie wiemy (bo i skąd?), oprócz tego, co wnioskujemy na podstawie własnych obserwacji: 3-5 lat, samiec, niekastrowany, olbrzymi ponad 70 kg, mimo zaniedbania i brudu piękny i dostojny. Nie miał nic! Ma już imię i bezpieczny azyl! Najdokładniej, jak tylko możliwe o psie napisze mosii, wstawi zdjęcia. Ja proszę Was o pomoc. W chwili podjęcia decyzji o zabraniu go z Olkusza nie był zabezpieczony ani finansowo, ani medialnie. ------------------------------- Czterdzieści trzy później po Karola przyjechała jego nowa Rodzina! :loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi::loveu: Quote
LACRIMA Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Budżet Karola 500 zł - nasza dogomaniaczka (szanuję jej anonimowość, jeśli będzie chciała sama się ujawni) 500 zł - jedna z polskich hodowli rodowodowych bernardynów ( trwają rozmowy w sprawie stałej pomocy. Na razie prosili o anonimowość, nie znają dogomanii) 50 zł - Andrzej K. z Łodzi (z Molosów) _______________ 1.050 zł Wydatki (Transport ze schroniska do hotelu został zabezpieczony przez mosii i lacrimę i nie jest wliczany w wydatki) Opieka u mosii 13 zł/doba od 18.07 do 18.08 - 400 zł 240 zł - kastracja i konsultacje weterynaryjne odrobaczenie 30 zł szczepienia profilaktyczne i badania - 80 zł Opieka u mosii 13/ doba od 19.08 do 29.08 - 140 zł _____________________________ 890 zł Pozostało 160 zł. Pieniądze zostały przekazane Lunie, bernardynce z amputowaną łapką i nowotworem. Zostaną wykorzystane na dalsze leczenie. Quote
a.piurek Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 co to znaczy zarezerwowany czyżby kroił sie jakis dom ????? trzymam kciuki Quote
a.piurek Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 a morde zobaczymy chociaz ????/szczęśliwą nie te z klatki :angryy:olkuskiego schroniska Quote
LACRIMA Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 [quote name='a.piurek']co to znaczy zarezerwowany czyżby kroił sie jakis dom ????? trzymam kciuki no faktycznie, szkoda, że nie:shake: Psisko po konsultacjach weterynaryjnych, kastracji i ewentualnie innych nieprzewidzianych do adopcji. Pomóżcie w szukaniu domku. Drugi post zarezerwowałam na zdjęcia lub dodatkowe informacje. Quote
LACRIMA Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Dzieki A&S za zdjęcia. Do czasu wstawienia przez mosii te są jedynymi jakie posiadamy. Wielkość klatki jest porażająca. Jak zobaczyłam pierwszy raz to się poryczałam. Cioteczki, pomóżcie mi z linkowaniem tego wątku, bo ja osiągam takie prędkości w necie, że na drutach przy okazji robię;) Quote
LACRIMA Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Karol wymaga konsultacji okulistycznej. Quote
Leyla Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 O Boże:crazyeye:,jak to dobrze,że chociaż on jest już bezpieczny. Musimy chyba zebrać deklaracje .. kasa będzie potrzebna:roll: Daję 50 zł na początek miesięcznie. Quote
zuzlikowa Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Obiecane 10zł co miesiąc...proszę o nr konta. Quote
aldira Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 może by się ktoś ze schroniska wysilił i zrobił ładne fotki temu pieskowi? czy tez nie maja na to funduszy i ochoty? ale po pieniądze miesięcznie wyciągają ręce pracownicy schroniska:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: jak można takiego psa trzymać w klatce?:angryy::angryy::angryy: Quote
Paulina_mickey Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Psiak jest już bezpieczny poza schroniskiem. Jak trzeba moje 20 zł aktualne. Na naszej klasie też zrobię apel o wsparcie, dobre i kilka złotych jakby wpadło. Quote
LACRIMA Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Cioteczki, fajnie, że jesteście:multi::multi::multi: Quote
LACRIMA Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Dzisiaj do późna w nocy szukałam finansowego zabezpieczenia dla benka. Na chwilę obecną Karol dysponuje budżetem 1050 zł. Ta kwota zabezpiecza jego najpilniejsze potrzeby. Wszystko dokładnie podam w drugim poście. Ale zapisałam sobie Ciotki, ile która obiecała:evil_lol: i w razie czego będę błagać na kolanach o te pieniądze!! Bardzo proszę pomóżcie szukać domu!!!!!!!!! Quote
LACRIMA Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 [quote name='A&S']Lacrima, a skąd ta suma? A żebyś wiedziała ile ja wczoraj telefonów wykonałam. Musiałam późno, żeby było taniej i skończyłam gdzieś po pierwszej. Dużo ludzi teraz na urlopach i mogą pomóc dopiero jak przyjadą. Mam nadzieję, że starczy tych pieniędzy. Ja wiem Cioteczki, że każda z nas ma masę stałych deklaracji na psiaki, dlatego pomyślałam, że uderzę gdzieś na zewnątrz. Ale trzymajcie te zadeklarowane, bo nie wiem czy jednak starczy. Dużo zależy od tego, jak szybko znajdzie się dom. A tutaj to bez WAS ani rusz!!! :shake: Zaraz jak będą zdjęcia chłopaka oddaję go w Wasze ręce! Quote
Leyla Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ciotki, błagam!!!!!! podpiszcie petycję:placz::placz::-(:-(:placz: Stop Killing Dogs - the petition to stop brutal dog torture and dog meat consumption in South Korea Quote
mosii Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Przedstawiam cudnego Karola- pies marzenie:loveu: na zdjeciach z moim bratem, który ma ponad 190cm wzrostu Quote
Leyla Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Wspaniały!!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Piękny!! Pies marzenie:loveu: Quote
mosii Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 boski boski Karol ma ok 2,5 roku do 3lat Bardzo zdrowy psychicznie pies, odwazny, pewny siebie, bez agresji. Zywiołowy, enegiczny, pies dużych przestrzeni, bardzo silny, wymaga własciela "z jajami" i dyscypliny. Skacze płoty. wstępnie na poniedziałek umówieni jestesmy na kastracje i usuniecie trzeciej powieki Quote
Recommended Posts