Poker Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 a co robiła?goniła, szczekała czy zęby ostro szczerzyła? moje psy na obce koty na dworze też szczekają,a ze swoim kotem w domu razem śpią. Quote
marysia55 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='_ogonek_']Poker, koty niestety odpadają ;(Zadziora jest do kotów, dom niestety bez nich.... Poker , dobrze mówisz:p. Psy z reguły inaczej reagują na kota w domu, a inaczej na obcego. Taki test w schronisku nie powinien jej dyskwalifikować:shake: mój pies to nawet ustępuje kotu w domu(robi mu miejsce na foletu, ustawia sie za nim w kolejce do miski z wodą-bo jest jedna dla obu:evil_lol:), natomiast na ulicy żadnemu nie przepuści :cool3: Quote
_ogonek_ Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 To znaczy zachowywała się tak ja nasz Ramsiu tj. - Warczał, stresował się, próbował go zajść, szczekał, w ogóle nie podobał mu się kot, ciągnęło go do niego. EDIT: A to nie mógłby być pies do tego domu? Mam idealnego kandydata. Quote
Poker Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='_ogonek_']To znaczy zachowywała się tak ja nasz Ramsiu tj. - Warczał, stresował się, próbował go zajść, szczekał, w ogóle nie podobał mu się kot, ciągnęło go do niego. EDIT: A to nie mógłby być pies do tego domu? Mam idealnego kandydata.[/QUOTE] Sofia była jedyną kandydatką jaką ludziom przedstawiłam i spodobała się im.teraz są na wyjeździe. To pokaż tego idealnego kandydata, ale pies ma być do budy, do domu w mrozy. Quote
_ogonek_ Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Jego fotek jeszcze nie mamy przyjechał kilka dni temu. Nazywa się Atos, ma ok. 1-2 lat. Młody. W boksie zachowywał czystość, porządek byl. Do kotów jest ok. Na smyczy bardzo fajnie chodzi. Jest podobny wielkością do Sofijki ale ma trochę dłuższe łapy. NIe sądzę żeby mieszkanie w budzie sprawiło mu problem. Obecnie mieszka z dobermanką Arią. I jest dobrze. Nie wiem jak jego reakcja na inne psy. Będzie idealnym towarzyszem, ale kiedy widzi nową osobę, która wcześniej go nie znała , zaczyna szczekać. Quote
Ingrid44 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 A co U Sofijki, moze jakis domek sie kroi ? Quote
_ogonek_ Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Byli panowie oglądali psiaki, bo szukali dużej suczki do stróżowania, niestety Sofia wydała im się za mała.... Quote
Wiwi Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 no nie Sofia za mała? przecież ona nadrabia charakterem ;) Quote
_ogonek_ Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 To samo powiedziałam :evil_lol: No ale cóż... Quote
Ingrid44 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Oj , Sofijko a ty nadal siedzisz. Kiedy Twoja kolej bedzie ? Quote
Poker Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 czekam aż ludzie wrócą 16 z ferii i nawiążę kontakt.Oby sie zdecydowali na Sofię.Chcą pojechać ją zobaczyć,jężeli nie ona , to może ten nowy pies wpadnie im w oko. Quote
Wiwi Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 to ja trzymam kciuki za Sofię już tak długo siedzi w schronisku... Quote
_ogonek_ Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Poker, zapraszamy :) Jak nie Sofia to Atosik ;) Quote
marysia55 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Wpadam w odwiedziny do Sofijki, ale widzę że jeszcze trzeba poczekać na dobre nowiny. Quote
Ingrid44 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Niestety Sofijka jeszcze siedzi w Schronisku :( Quote
_ogonek_ Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Na Sofię tak naprawdę nie mamy nikogo.... Dziewczyny, kto na dogo robi ogłoszenia,? ja nie mam czasu, robię tylko po 4, 5 portali na psiaka... Sofii Trzeba walnąć tak z 20-30 to może ruszy się coś.... Quote
Wiwi Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 ok. ale musi być aż 30 portali ;) ?? aha i jak macie jakiś gotowy tekst to baardzo proszę, bo moje to nie za bardzo. Quote
_ogonek_ Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Wiwi - 1 post :) Nie musi być 30, ale wiesz im więcej tym lepiej :D Quote
Ingrid44 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Sofijko trzymaj sie, domek musi sie znalezc. Quote
Poker Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Państwo wrócili i są zainteresowani. Z kim , na kiedy i jak się mogą omówić ,żeby zobaczyć Sofijkę? Wizyty przedadopcyjnej nie chciałabym robić, ponieważ okazało się,że to znajomi mojej córki. Quote
Wiwi Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 łał! może to wielka szansa dla Sofi, jejku trzymam kciuki!!! Poker najlepiej dzwonić na numer kierownika: 510 433 322 i bezposrednio się umawiać, Ośrodek czynny w zasadzie od rana do późnego wieczora, ale na wszelki wypadek najlepiej zadzwonic na wypadek gdyby kierownik pojechal do weta czy po psiaka. a Ośrodek mieści się w Uciechowie ok. 5 km od Dzierżoniowa, z Wrocławia najlepiej i najszybciej przez Łagiewniki, w Łagiewnikach w prawo na Dzierżoniów i cały czas prosto, główną drogą (uwaga na dziury!) po dojechaniu do Uciechowa przez całą wieś prosto, na samym końcu w prawo w taką niby polną drogę i prosto, będzie widać dwa białe budynki w polu w stylu "obora" ten skręt w prawo jest na samym końcu wsi, za takim murem. pozdrawiam i trzymam mega mocno kciuki!! Quote
Poker Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 jestem w stałym kontakcie z ludźmi.Nie podoba mi się to,że w ciągu najbliższych 2.tygodniu nie mają czasu , by podjechać.Więc im odpowiedziałam tak Witam, Sunia ma zrobionych dużo ogłoszeń.Jeżeli zgłosi się po nią dobry domek, to sunia pójdzie do adopcji. Nie ma pewności czy Państwo się na niż zdecydują, więc w razie czego nie można tracić szansy na dom. Pozdrawiam i życzę mniej pracy. Zobaczymy jaka będzie reakcja. Quote
Wiwi Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 no to ostro ;) ale faktycznie jak tak się ociągają to nie było innego wyjścia, zobaczymy co odpowiedzą. A Sofia dalej czeka cóż... Quote
Poker Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 ostro, nie ostro, wóz albo przewóz, nie może się sprawa kolebać kolejne 3 tygodnie, nie lubię tego. Quote
Poker Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 i zadziałało, podjadą w sobotę do Uciechowa. Quote
Recommended Posts