Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SOFIA
wielkość: średnia
stan: do adopcji

Trafiła do ośrodka zahukana, każdy krok człowieka powodował przyleganie do ziemi. Po 1 dniu pobytu Sofia zupełnie się odmieniła-skacze na widok człowieka, szczeka na obcych. Wymaga jeszcze wychowania, ale jest bardzo pojętna. Możliwe,że miała kiedyś dom-zachowuje czystość w boskie, nie rozwala swojego posłania.
Spragniona kontaktu z człowiekiem. Ma najsmutniejsze oczy jakie widziałam.

Jest naprawdę boska. Podbiła moje i nie tylko serce. Wygląda na delikatną i jest nieco chuda. Nie znamy jej historii dokładnie. Obecnie przebywa na kwarantannie, która potrwa do końca lipca.
Oczywiście każde ogłoszenia mile widziane. Banerki również! Jest to sunia w typie onka. Na smyczy idąc nieco ciągnie, a wszystko co się rusza i wydaje interesujące odgłosy wzbudza wielkie zainteresowanie. Kochana czyściutka, w boksie nie brudzi. :loveu: Cud i miód nic tylko przygarnąć!
Ogłoszenia:
autogiełda
kupsprzedaj.pl
e-zwierzak
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=698223960
alegratka.pl
tele zoo . pl
eoferty.com.pl
przygarnijzwierzaka.pl

banerek

iwa77 bardzo Ci dziękuję :loveu:

Zdjęcia:

Więcej zdjęć tutaj:
http://uciechow.fotosik.pl/albumy/663579.html

Tekst do ogłoszeń mojego autorstwa:

Smutne oczy spoglądające na Ciebie z ostatniego boksu i merdający z radości ogon, zapytasz - co to za psiak? Otóż jest to cudna Sofia!!! Młodziutka, onkowata sunia, łagodna i potulna, czyli cud i miód! Sofia ma mniej niż jeden roczek, nie znamy dokładnie jej historii, ale jest chuda. Jest tu najmłodszą sunią, a zarazem bardzo kochaną. Potrafi zachowywać czystość w swoim boksie, a kiedy tylko zobaczy człowieka szczeka, skacze i merda ogonem z radości. Gdy tylko odchodzi zaczyna się płacz... Jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem i chce aby jego ręka głaskała ją do końca jej dni. Jeśli ta urocza sunia zapadła ci w serce - zadzwoń lub napisz
tel. 510-433-322
e-mail schronisko-uciechow@31.pl

drugi tekst, do allegro:

Oddam Ci całą moją miłość, oddam Ci całe moje serce,
Oddam Ci nawet moją duszę, tylko mnie przytul, weź na ręce …

[ *****]

Takie pragnienie widzimy w oczach maleńkiej suni w typie owczarka niemieckiego. Sofia to niespełna roczne psie dziecko, które trafiło do schroniska z nieznanego powodu. Może uciekła na spacerze swojemu panu?? … ale nikt jej nie szuka!! może pan pozbył się psiaka ponieważ przerósł go fakt odpowiedzialności za przyjęte pod swój dach żywe stworzenie. Taki maluch nie powinien nigdy znaleźć się w schronisku, taka mała psina powinna być przytulanką człowieka o wielkim sercu i wspaniałej duszy.
Sofia na pewno jest psem domowym, ponieważ pięknie utrzymuje czystość w swoim boksie, nie rozwala posłania, idąc na smyczy troszeczkę ciągnie ale jak ma nie ciągnąć skoro wokoło tyle ciekawych i nowych rzeczy, które wzbudzają wielkie zainteresowanie u tak młodego psa. Spacer to coś wyjątkowego, coś co w schronisku nie jest dane wszystkim psom. To wyjątkowe chwile poza boksem kiedy Sofia może mieć kontakt z człowiekiem. Widać jak bardzo jest wdzięczna za każdą chwilę jaką jej poświęca opiekun. Swoją radość okazuje tak jak potrafi najlepiej. Skacze, szczeka, przytula się, nadstawia główkę do głaskania i drapania za uchem. Uśmiecha się całym swoim radosnym psim pyszczkiem. To bardzo kontaktowy pies. Niestety później nadchodzi pora powrotu do boksu i tutaj zaczyna się dramat. Sofia płacze, bardzo głośno płacze. Patrzy za oddalającym się opiekunem i nie może uwierzyć, że znowu zostaje sama, sama w betonowym boksie. Patrzy poprzez kraty tej swojej celi z ogromnym smutkiem i przerażeniem w oczach, które zadają ciągle to samo pytanie; dlaczego mnie zostawiasz samą?? Dlaczego nie mogę iść z Tobą?? … ja już zdążyłam Cię pokochać!!
Pewnie kiedyś pan zapewniał Sofię, że będą „ razem na dobre i na złe” ale życie bardzo często weryfikuje te słowa do zdania „piesku radź sobie sam”. Sofia jest za młoda aby mogła sobie poradzić bez pomocy ludzi, aby mogła wrócić do normalnego życia, aby tak jak każdy młody psiak mogła biegać za swoim panem, aportować piłeczkę czy wskakiwać mu na kolana i patrzeć w oczy , które będą się do niej uśmiechać.
Taki maluch siedzący sam w schroniskowym boksie z reguły popada w depresje, przeżywa ogromną traumę, jest przerażona otaczającą ją sytuacją, której nie rozumie i bardzo samotna. Jej bursztynowe oczy, łapki oparte o kraty i pyszczek wysunięty jak najdalej aby tylko móc poczuć zapach człowieka, ciągle nas błagają „zabierz mnie stąd, ja nie potrafię tak żyć” .
Mamy nadzieję, że ktoś z Państwa czytają tę historie młodziutkiej suni ofiaruje jej swój dom, okaże odrobinę miłości i to co w człowieku najważniejsze czyli serce. Ktoś kto pomoże tej nieszczęśliwej psiej sierocie. Ktoś kto udowodni, że życie to nie tylko samotność w schroniskowym boksie z przypiętym numerkiem do obroży, że życie to swój dom, swój człowiek, własna rodzina.
Prosimy ofiaruj Sofii domek ona tak bardzo go potrzebuje, aby nie została tylko anonimowym numerem w ewidencji schroniska i aby patrząc w Twoje oczy mogła dokończyć to swoje małe , psie pragnienie :
Więc daj mi tę ostatnią szansę, pomóż w bolesnej mej udręce,
stanę się całym Twoim życiem, ...tylko mnie przytul, weź na ręce..."

marysia, dzięki ci wielkie!!!

Suczka przebywa w tym schronisku:
http://www.dogomania.pl/forum/f1155/osrodek-pomocy-dla-zwierzat-niechcianych-porzuconych-psy-do-adopcji-142281/index3.html

UWAGA, MOŻLIWA JEST WIRTUALNA ADOPCJA SOFII!!! O SZCZEGÓŁY MOŻNA PYTAĆ rotek_ LUB POD PODANYM MAILEM.

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdjęcia Sofii

zdjęcia pochodzą z kwarantanny
przy wyjściu na pierwszy spacer postaram się zrobić coś lepszego

Sunia ma niesamowicie smutne spojrzenie
Kiedy stanie się przy boskie robi wszystko żeby zatrzymać człowieka na trochę dłużej

Posted

Witam na wątku, śliczną macie tę sunieczkę, tylko te jej smutaśne oczęta, a nie ma takiej mozliwości , że się biedna zgubiła. To jeszcze młody piesek, pewnie rozbrykany i mógł uciec właścicielowi.

Posted

A&S, to widać po zdjęciach , że Sofia to takie słodkie psie dziecko. Tylko jak zwykle w schronisku z serduszkiem pełnym przerażenia. Postaram się jak najszybciej zrobić jej ten tekścik do allegro :p

Posted

wiem że kierownik robił zdjęcia psów na zewnątrz boksów
fotki były potrzebne do dokumentów

niedługo będę miała lepsze zdjęcia

ale to i tak nie zmienia postaci rzeczy
beznadziejny ze mnie fotograf:oops:

ma ogłoszenia na autogieldzie i alegratce

Posted

[quote name='iwa77']Dla Sofii (podlinkowany:p) :

piękny banerek:loveu:, tylko ja już go nie wsadzę do swojej sygnatury:shake:. Mam punkty karne za za dużą sygnaturę, ale kto ma miejsce prosimy się częstować tym pięknym banerkiem:lol:

Posted

Oddam Ci całą moją miłość, oddam Ci całe moje serce,
Oddam Ci nawet moją duszę, tylko mnie przytul, weź na ręce …

[SIZE="1"]
[ *****]

Takie pragnienie widzimy w oczach maleńkiej suni w typie owczarka niemieckiego. Sofia to niespełna roczne psie dziecko, które trafiło do schroniska z nieznanego powodu. Może uciekła na spacerze swojemu panu?? … ale nikt jej nie szuka!! może pan pozbył się psiaka ponieważ przerósł go fakt odpowiedzialności za przyjęte pod swój dach żywe stworzenie. Taki maluch nie powinien nigdy znaleźć się w schronisku, taka mała psina powinna być przytulanką człowieka o wielkim sercu i wspaniałej duszy.
Sofia na pewno jest psem domowym, ponieważ pięknie utrzymuje czystość w swoim boksie, nie rozwala posłania, idąc na smyczy troszeczkę ciągnie ale jak ma nie ciągnąć skoro wokoło tyle ciekawych i nowych rzeczy, które wzbudzają wielkie zainteresowanie u tak młodego psa. Spacer to coś wyjątkowego, coś co w schronisku nie jest dane wszystkim psom. To wyjątkowe chwile poza boksem kiedy Sofia może mieć kontakt z człowiekiem. Widać jak bardzo jest wdzięczna za każdą chwilę jaką jej poświęca opiekun. Swoją radość okazuje tak jak potrafi najlepiej. Skacze, szczeka, przytula się, nadstawia główkę do głaskania i drapania za uchem. Uśmiecha się całym swoim radosnym psim pyszczkiem. To bardzo kontaktowy pies. Niestety później nadchodzi pora powrotu do boksu i tutaj zaczyna się dramat. Sofia płacze, bardzo głośno płacze. Patrzy za oddalającym się opiekunem i nie może uwierzyć, że znowu zostaje sama, sama w betonowym boksie. Patrzy poprzez kraty tej swojej celi z ogromnym smutkiem i przerażeniem w oczach, które zadają ciągle to samo pytanie; dlaczego mnie zostawiasz samą?? Dlaczego nie mogę iść z Tobą?? … ja już zdążyłam Cię pokochać!!
Pewnie kiedyś pan zapewniał Sofię, że będą „ razem na dobre i na złe” ale życie bardzo często weryfikuje te słowa do zdania „piesku radź sobie sam”. Sofia jest za młoda aby mogła sobie poradzić bez pomocy ludzi, aby mogła wrócić do normalnego życia, aby tak jak każdy młody psiak mogła biegać za swoim panem, aportować piłeczkę czy wskakiwać mu na kolana i patrzeć w oczy , które będą się do niej uśmiechać.
Taki maluch siedzący sam w schroniskowym boksie z reguły popada w depresje, przeżywa ogromną traumę, jest przerażona otaczającą ją sytuacją, której nie rozumie i bardzo samotna. Jej bursztynowe oczy, łapki oparte o kraty i pyszczek wysunięty jak najdalej aby tylko móc poczuć zapach człowieka, ciągle nas błagają „zabierz mnie stąd, ja nie potrafię tak żyć” .
Mamy nadzieję, że ktoś z Państwa czytają tę historie młodziutkiej suni ofiaruje jej swój dom, okaże odrobinę miłości i to co w człowieku najważniejsze czyli serce. Ktoś kto pomoże tej nieszczęśliwej psiej sierocie. Ktoś kto udowodni, że życie to nie tylko samotność w schroniskowym boksie z przypiętym numerkiem do obroży, że życie to swój dom, swój człowiek, własna rodzina.
Prosimy ofiaruj Sofii domek ona tak bardzo go potrzebuje, aby nie została tylko anonimowym numerem w ewidencji schroniska i aby patrząc w Twoje oczy mogła dokończyć to swoje małe , psie pragnienie :
Więc daj mi tę ostatnią szansę, pomóż w bolesnej mej udręce,
stanę się całym Twoim życiem, ...tylko mnie przytul, weź na ręce..."