IKA & SONIA Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Biały bokser Bruno został wyciągnięty z Olkuskiego schroniska 17 lipca i trafił do Till na DT. Piesek ma około 3 lata, grzecznie jeździ w samochodzie, sam do niego wsiada, ładnie chodzi na smyczy. Toleruje koty i inne psy pod warunkiem, że nie ma do czynienia z dominującymi samcami. Wtedy czuje się niepewnie i potrafi się postawić. Prawdopodobnie był dotkliwie pogryziony - świadczą o tym zrosty na uchu, jak po mocnym pogryzieniu. Zachowania typowe dla boksera, lubi się bawić, spacerować, grać w piłkę, jest spragniony uczuć i kontaktu z człowiekiem. Nie jest nachalny i niczego nie wymusza. Kiedy trzeba to śpi, kiedy trzeba idzie się załatwić i sam grzecznie wraca, nie trzeba go nawoływać, bawi się wtedy jak się z nim rozpoczyna zabawę. Tęskni za swoim panem bez względu na to, jaki był. Jest jeszcze trochę skołowany po schronisku, nie wiadomo jak długo tam przebywał. Swobodnie nadaje się zarówno do domu z ogrodem jak i bloku pod warunkiem, że będzie miał szanse trochę pobiegać i chodzić na spacery. Nie zajmuje dużo miejsca i jest bardzo spokojny. Dostosowuje się to tego, czego się od niego oczekuje. Jest czujny i reaguje na różne bodźce – można czuć się przy nim bezpiecznie. Adopcja jest bardzo pilna, ponieważ 3 dominujące samce nie tolerują boksera i dochodzi do spięć. Fotki: Jeszcze w schronie W DT u Till Quote
IKA & SONIA Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Dane podstawowe Wiek przybliżony: 3 lata Płeć: pies Rasa: bokser Rozmiar: średni Książeczka zdrowia Kastracja: nie Szczepienie: nie Odrobaczenie: tak Charakter Małe dzieci: nie sprawdzono Koty: toleruje Psy: toleruje Kontakt w sprawie adopcji Obecna lokalizacja: małopolskie / Trzebinia Kontakt: 0 603-283-744 Ogłoszenia: Quote
Ulaa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 To Ci się udało mały :) A taki smutny byłeś. Dopisuje się do wątku. Mam czasem jeszcze telefony o boksery. Quote
Ada-jeje Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Maly to nich szybciutko ktos sie w tobie zakocha, jakies robocze imie juz ma :roll: Quote
Till Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Bruno w pierwszy dzień po przyjeździe został wykąpany, w kąpieli był grzeczny, dał sobie uszka wyczyścić, na drugi dzień byliśmy u weterynarza, tam był najgrzeczniejszym pieskiem. Stan jego określono na dobry, jest już odrobaczywiony, musi tylko jeszcze sobie podjeść. Dziś cały dzień towarzyszył mojej mamie w załatwianiu spraw, jeździł po hurtowniach, sklepach, dzielny chłopak. Narazie nie może zostawać sam z moimi, dochodzi między nimi do starć, które Bruno zaczyna bo jest taki o nie zazdrosny o to mnie martwi bo jest to bardzo uciążliwe. Chciałabym żeby szyko znalazł się dla niego domek żeby nie zdążył sie bardzo przywiązać.... Quote
IKA & SONIA Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Allegro: Biały bokser - BRUNO ze schronu w OL (693560108) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Ada-jeje Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 O skubany, taki drobny ale diamenciki to sobie ma niczego :evil_lol: zapraszamy na bazarek. http://www.dogomania.pl/forum/f99/proanimalsy-zapraszaja-na-bazarek-roznosci-do-31-07-do-22-00-a-142382/ Quote
Till Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Bruno co dzień pokazuje jaki fajny z niego piesek, ale z moimi ma coraz większy problem żeby się dogadać jest tak zazdrosny, wciąż czekamy na dobry domek Quote
Till Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Bruno ma dom! Narazie jest na okresie próbnym i pod obserwacją nowych właścicieli ponieważ mają małe dziecko. Jestem z nimi w ciągłym kontakcie i jak narazie jest bardzo grzeczny i nie sprawia kłopotu, a na dziecko reaguje bardzo pozytywnie. Bardzo się cieszę:multi: Quote
Ada-jeje Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Trzymamy kciukasy i cieszymy sie ze maly ma dom :multi: maly badz grzeczniutki. Quote
Till Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Narazie słyszę same dobre rzeczy o nim i wydaje się, że pasuje do rodziny, z którą jest. W najbliższym czasie pojadę zobaczyć na własne oczy jak on się ma chce tylko żeby zdążył się przywiązać do nowych właścicieli Quote
Till Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Rodzina jest z Bruna bardzo zadowolona, nie sprawia kłopotów na dziecko reaguje bardzo pozytywnie. Mówią, że już go pokochali i nie zamierzają oddawać :), mam nadzieje, że ten stan się utrzyma i że Bruno znalazł swoją prawdziwą rodzinę, to bardzo mądry i ułożony psiak Quote
Soema Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Till napisał(a):Rodzina jest z Bruna bardzo zadowolona, nie sprawia kłopotów na dziecko reaguje bardzo pozytywnie. Mówią, że już go pokochali i nie zamierzają oddawać :), mam nadzieje, że ten stan się utrzyma i że Bruno znalazł swoją prawdziwą rodzinę, to bardzo mądry i ułożony psiak Dobrze to czytać... :):) Quote
IKA & SONIA Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Till postanowiłam zmienić tytuł wątku po Twoim wczorajszym wpisie :) Quote
missieek Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 czy on znowu szuka domu? widze ze na stronie jest w dziale do adopcji Quote
hanek Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Tak, Bruno szuka nowego domu. Do tych ludzi wprowadziła się babcia (a już i tak było tam mało miejsca), odnowiła mu się alergia i nie mają dla niego czasu (zdarza im się puszczać go luzem żeby się wybiegał, zamiast wyprowadzać na smyczy). Quote
missieek Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 szkoda, myslalam ze to priorytet przy zajmowaniu sie adopcja psow w typie ras Quote
Ulaa Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Ja tez tak myslalam - zwlaszcza, ze zawsze powtarza sie, ze "fundacyjne psy ZAWSZE podlegaja kastracji/sterylizacji" i niejednokrotnie odbywa sie to takze w przypadkach ryzykownych. Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Tylko ze boksio nie byl i nie jest psem fundacyjnym, na prosbe Till zostal umieszczony na naszej stronie. Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Tylko ze boksio nie byl i nie jest psem fundacyjnym, na prosbe Till zostal umieszczony na naszej stronie. Quote
Recommended Posts