Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biały bokser Bruno został wyciągnięty z Olkuskiego schroniska 17 lipca i trafił do Till na DT. Piesek ma około 3 lata, grzecznie jeździ w samochodzie, sam do niego wsiada, ładnie chodzi na smyczy. Toleruje koty i inne psy pod warunkiem, że nie ma do czynienia z dominującymi samcami. Wtedy czuje się niepewnie i potrafi się postawić. Prawdopodobnie był dotkliwie pogryziony - świadczą o tym zrosty na uchu, jak po mocnym pogryzieniu. Zachowania typowe dla boksera, lubi się bawić, spacerować, grać w piłkę, jest spragniony uczuć i kontaktu z człowiekiem. Nie jest nachalny i niczego nie wymusza. Kiedy trzeba to śpi, kiedy trzeba idzie się załatwić i sam grzecznie wraca, nie trzeba go nawoływać, bawi się wtedy jak się z nim rozpoczyna zabawę. Tęskni za swoim panem bez względu na to, jaki był. Jest jeszcze trochę skołowany po schronisku, nie wiadomo jak długo tam przebywał. Swobodnie nadaje się zarówno do domu z ogrodem jak i bloku pod warunkiem, że będzie miał szanse trochę pobiegać i chodzić na spacery. Nie zajmuje dużo miejsca i jest bardzo spokojny. Dostosowuje się to tego, czego się od niego oczekuje. Jest czujny i reaguje na różne bodźce – można czuć się przy nim bezpiecznie.

Adopcja jest bardzo pilna, ponieważ 3 dominujące samce nie tolerują boksera i dochodzi do spięć.

Fotki:

Jeszcze w schronie

W DT u Till

Posted

Dane podstawowe

Wiek przybliżony: 3 lata
Rasa: bokser
Rozmiar: średni
Książeczka zdrowia

Kastracja: nie
Szczepienie: nie
Odrobaczenie: tak
Charakter

Małe dzieci: nie sprawdzono
Koty: toleruje
Psy: toleruje
Kontakt w sprawie adopcji

Obecna lokalizacja: małopolskie / Trzebinia
Kontakt: 0 603-283-744

Ogłoszenia:

Posted

Bruno w pierwszy dzień po przyjeździe został wykąpany, w kąpieli był grzeczny, dał sobie uszka wyczyścić, na drugi dzień byliśmy u weterynarza, tam był najgrzeczniejszym pieskiem. Stan jego określono na dobry, jest już odrobaczywiony, musi tylko jeszcze sobie podjeść. Dziś cały dzień towarzyszył mojej mamie w załatwianiu spraw, jeździł po hurtowniach, sklepach, dzielny chłopak. Narazie nie może zostawać sam z moimi, dochodzi między nimi do starć, które Bruno zaczyna bo jest taki o nie zazdrosny o to mnie martwi bo jest to bardzo uciążliwe. Chciałabym żeby szyko znalazł się dla niego domek żeby nie zdążył sie bardzo przywiązać....

Posted

Bruno co dzień pokazuje jaki fajny z niego piesek, ale z moimi ma coraz większy problem żeby się dogadać jest tak zazdrosny, wciąż czekamy na dobry domek

Posted

Bruno ma dom! Narazie jest na okresie próbnym i pod obserwacją nowych właścicieli ponieważ mają małe dziecko. Jestem z nimi w ciągłym kontakcie i jak narazie jest bardzo grzeczny i nie sprawia kłopotu, a na dziecko reaguje bardzo pozytywnie. Bardzo się cieszę:multi:

Posted

Narazie słyszę same dobre rzeczy o nim i wydaje się, że pasuje do rodziny, z którą jest. W najbliższym czasie pojadę zobaczyć na własne oczy jak on się ma chce tylko żeby zdążył się przywiązać do nowych właścicieli

• 2 weeks later...
Posted

Rodzina jest z Bruna bardzo zadowolona, nie sprawia kłopotów na dziecko reaguje bardzo pozytywnie. Mówią, że już go pokochali i nie zamierzają oddawać :), mam nadzieje, że ten stan się utrzyma i że Bruno znalazł swoją prawdziwą rodzinę, to bardzo mądry i ułożony psiak

Posted

Till napisał(a):
Rodzina jest z Bruna bardzo zadowolona, nie sprawia kłopotów na dziecko reaguje bardzo pozytywnie. Mówią, że już go pokochali i nie zamierzają oddawać :), mam nadzieje, że ten stan się utrzyma i że Bruno znalazł swoją prawdziwą rodzinę, to bardzo mądry i ułożony psiak

Dobrze to czytać... :):)

• 10 months later...
Posted

Tak, Bruno szuka nowego domu. Do tych ludzi wprowadziła się babcia (a już i tak było tam mało miejsca), odnowiła mu się alergia i nie mają dla niego czasu (zdarza im się puszczać go luzem żeby się wybiegał, zamiast wyprowadzać na smyczy).

Posted

Ja tez tak myslalam - zwlaszcza, ze zawsze powtarza sie, ze "fundacyjne psy ZAWSZE podlegaja kastracji/sterylizacji" i niejednokrotnie odbywa sie to takze w przypadkach ryzykownych.