Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

Henio zadomowił się na całego i pokazuje swoje oblicze.
Jest psem nie znoszącym sprzciwu. Jeżeli chciałabym zrobić coś co mu nie pasuje reaguje agresją.
Gdy chciałam mu zdjąć plasterek z łapki po kastracji dostał takiej furji, że w dwie osoby trudno było go utrzymać. Bez kagańca nie byłoby szans.
Jak nie chcę go wypuścić na ogród to z zębami doskakuje do nogi. Coraz bardziej muszę uważać żeby mnie nie ugryzł.
Zaczyna też atakować inne psy.

Posted

Ojej.. i teraz pytanie, czy to w domu stałym, który go oddał, tak go "wychowano" czy też ma swoje cechy wrodzone, z którymi trudno będzie walczyć. Niestety tak też bywa i wiem o tym bardzo dobrze. Fatle wieści, bo to bardzo utrudni adopcję :(

Posted

Elik zorganizowała wizytę u behawiorysty psu z NT - jego watek - ostatnie wpisy:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236902-BEN-Ma-niewiele-czasu-Ocalmy-przed-zagryzieniem-Pilnie-DS%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236902-BEN-Ma-niewiele-czasu-Ocalmy-przed-zagryzieniem-Pilnie-DS%21[/URL]
Czytam, że tą jedną wizytę miał bezpłatną. Może elik powiedziałaby coś więcej o tej behawiorystce, dała namiary, może warto by było pokazać Henia komuś mającemu pojęcie na temat psich zachowań, skoro jest tak źle. Może by coś doradził, zaproponował - skoro z Henia dr Jekyll i mr Hyde. ..

Posted

Elik zorganizowała wizytę u behawiorysty psu z NT - jego watek - ostatnie wpisy:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236902-BEN-Ma-niewiele-czasu-Ocalmy-przed-zagryzieniem-Pilnie-DS![/URL]
Czytam, że tą jedną wizytę miał bezpłatną. Osobny przypadek, ale może elik powiedziałaby coś więcej o tej behawiorystce, dała namiary, może warto by było pokazać Henia komuś mającemu pojęcie na temat psich zachowań, skoro jest tak źle. Może by coś doradził, zaproponował - skoro z Henia dr Jekyll i mr Hyde. ..

Posted

Rozmawiałam z behawiorystką. Jest możliwa wizyta, z dojazdem do hotelu 60zł. Jest to specjalna cena dla psa do adopcji. Prawdopodobnie będą zalecone dalsze spotkania. Jeśli ktoś mógłby pomóc bardzo proszę o deklaracje.

• 3 weeks later...
Posted

W niedzielę Heniu jedzie pod Dżoka na aukcję adopcyjną organizowaną przez KTOZ.

Trzymajci kciuki, żeby ktoś wypatrzył łobuza ;)

Mam też złe wiadomości.
Heniu w sobotę pogryzł moją mamę :shake:

Posted

Kurcze... Wygląda na to, że tym razem powód zwrotu psa był realny :hmmmm: Szkoda tylko, że właściciele Henia nie zgłaszali wcześniej problemów.
Będę trzymać kciuki za nowy domek :kciuki:

Posted

Henio bardzo prosi o deklaracje na hotel. Fundusze się kończą a możliwości brak. Nie wezmę zadziornego młodego psa do stada bo doszłoby do tragedii. Nie dam rady płacić za hotel. Zwrot Henia po 5 latach to prawdziwy dramat. Behawiorysta też potrzebny bo przez agresję Henio jest w tej chwili mało adopcyjny.

Posted

margoth137 napisał(a):
Jestem u łobuza:)

Dziękuję, że jesteś :).

Może jakoś wspólnymi siłami uda się rozruszać watek Henia.

Wysłałam jeszcze kilka zaproszeń, prosimy, kto może, o dalsze rozpowszechnianie, deklaracje, obecność, rady - Henio prosi...