Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Znowu jest nowy miesiąc i trzeba uzbierać na hotel i kąpiel z wycięciem dredów. Bardzo proszę o pomoc.

Kąpiel ma być w sobotę o 11. Dalej nie ma transportu w jedną stronę. Pomoże ktoś?

Posted

Heniu w sobotę był u fryzjera.
Wizyta kosztowała 40zł

Jak zawiozłam Henia miał założoną obrożę Foresto oraz zwykłą obroże i smycz.
Odbierała go moja znajoma. Henio był przewożony w klatce kenelowej i wrócił bez żadnej obroży i szelek.

Posted

To znaczy, że wszystko zostało w lecznicy? Koleżanka nie zabrała do hotelu? Zadzwonię do lecznicy jutro bo dopiero wróciłam z wyjazdu. Bardzo dziękuję za pomoc w transporcie. W tym miesiącu dodatkowy koszt to 40zł. Makila, dziękuję za założenie tych pieniędzy.

Posted

Bardzo dziękuję za przelew i ogłoszenia. Zdjęcia zrobione, Makila wstawi w najbliższym czasie. Henio był grzeczny przy strzyżeniu, jest bardzo kontaktowy i miły. To opinia personelu weterynaryjnego z lecznicy.

Przelałam 40 za fryzjera a 10 zostało do kosztów hotelowych.

Jutro spotkanie Henia z chętnym domkiem, w którym mieszka kot. Wszystko zależy od reakcji Henia na kota. Kochana salibinka wiezie go w odwiedziny.

Posted

Henio został w super domku ale ucieszę się za kilka dni dopiero. Jak się zaaklimatyzuje i będzie grzeczny.

Jeśli chodzi o dom, lepszego nie mógł znaleźć. Wszystko opisze salibinka, bo to ona wszystko zorganizowała i go zawiozła. Ja wiem tylko z relacji telefonicznej.

Wielkie podziękowania dla salibinki.

Makila, dziękuję za otoczenie Henia opieką w hotelu.

Jeśli byłoby to możliwe to poproszę o wcześniejsze wpłaty za hotelik, bo chciałabym jak najszybciej przelać za 11 dni listopada.

Wszystkim bardzo dziękuję za ogromne zaangażowanie w pomoc Heniowi, wpłaty, opiekę transport itp.

Posted

Henio trafił do pani Łucji i pana Aleksandra. Państwo cudowni, kochajacy zwierzęta. Niecałe dwa miesice temu stracili 15 letniego psiaka (uratowanego z Poręby 14 lat temu). Maja kota ze schroniska. W domu nie ma dzieci, a dorosły syn też jest bardzo pro - jego Henio upodobał sobie wczoraj szczególnie :). W domu cały czas ktoś jest, jest dobrze ogrodzony ogródek. Państwo poznali historię Henia. Sa świadomi, że po tych wszystkich przejściach, Henio potrzebuje czasu, spokoju i jasnych zasad. Co lubi i co akceptuje, a czego na ten moment się obawia, jak reaguje. Wczoraj Henio fascynował się obecnościa kota, ale nie było w tym agresji. Kiki prychał. Dzisiaj p.Łucja powiedziała mi, że kot już nie prycha. Obserwuje. Odbiera to jako skracanie dystansu. Henio nadal zafascynowany i nadal nie ma w jego zachowaniu nic niepokojcego. Państwo sa bardzo ostrozni - kontroluja zwierzaki i ich kontakt - sa dobrej myśli. Punkt wyjścia niezły. Za rozwój tej relacji proszę, trzymajcie mocno kciuki. Noc Henio przespał spokojnie. Próbował wejść do łóżka Państwa, ale prosiłam Państwa i ustaliliśmy, że wszelkie przywileje będa przyznawane stopniowo, także z łóżka musiał zejść i ładnie to uszanował. Narazie Henio wychodzi na smyczy do ogrodu - tutaj też stopniowo Państwo będa postepować - od etapu smyczki, poprzez swobodne bieganie, nastepnie dołacza normalne spacery na smyczy poza terenem. Wczoraj Henio zachowywał się dosyć pewnie, podobało mu się w domu. Obsikał kotarę w salonie ;), badał miękkość dywanu, wykładajac się na nim we wszystkie strony, bardzo skrupulatnie analizował wszystkie katy i zapachy. Domowników od pierwszych chwil traktował jak dobrych znjaomych. Dzisiaj też sobie jeszcze zaznaczył co nieco. Sa próby zabawy i noszenie z zadowoleniem niebieskiej kości.
Dzisiaj zadzwonię do p. Magdy behawiorystki i wymienię kontakt Jej z Państwem. P. Magda deklarowała trzymać rękę na pulsie i słuzyć rada.
Krzyś wczoraj zrobił kilka zdjęć telefonem. Jak mi się uda (wiwat nowe dogo) postaram się wstawić.

Posted

I ja trzymam mocno by był grzeczniutki w domku swoim, :)