Ludek Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 Zrobiłam wymaz z ucha psiakowi i wyszło, że ma pałeczkę ropy błękitnej. Wet. powiedział, że to straszne paskudztwo i bardzo ciężko się leczy i najprawdopodobie trzeba będzie zrobić operację uszu. :roll: Czy ktoś ma doświadczenia z tą pałeczką? Czy musi się to kończyć operacją? Insomina te wszystkie informacje uzyskałam właśnie w lecznicy na Bartniczej/Ogińskiego. Jeśli możesz podaj mi namiary na "swoją" lecznicę, chciałabym to przynajmniej skonsultować. Do tego wszystkiego nie dostałam wyników badań. Czy to reguła, że weci ich nie dają? Quote
asher Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 O pałeczce ropy błekitnej wiem neiwiele - tylko tyle, że mój dziadek przed wielu laty został nią zakażony na sali operacyjnej :evil: Wtedy chyba w ogóle sie tego nie leczyło :roll: A jeśli chodzi o wyniki - w mojej lecznicy też sie ich nie dostaje, ale oczywiście w każdej chwili można je sobie zażyczyć - wtedy bez problemu sa wydawane. W sumie nie wiem dlaczego tak robią, skoro i tak wyniki są wklepywane do ich systemu komputerowego :roll: Quote
coztego Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 W mojej lecznicy pani wet wpisuje Kresce wyniki do książeczki zdrowia :fadein: Co do pałeczki niestety, nic a nic mi nie wiadomo. :roll: Quote
Agnes Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 w necie znalazlam cos takiego "Zakażenia pałeczką ropy błękitnej, zarówno u ludzi jak i zwierząt, wymagają żmudnego leczenia. Choroba ma tendencje do przewlekłego przebiegu i licznych nawrotów. W przypadku wyhodowania tego drobnoustroju właściciel powinien zostać poinformowany o możliwości zakażenia się od chorego psa, tak samo jak w przypadku niektórych zakażeń gronkowcowych." Quote
Ludek Posted March 24, 2005 Author Posted March 24, 2005 O kurcze, to bardzo "pocieszające" :( szczególnie przy małym dziecku. Quote
Agnes Posted March 24, 2005 Posted March 24, 2005 no niestety :( nie znalazlam lepszych informacji, ale dowiedz sie u weta, moze w necie przesadzili? moze nie jest az tak zle jak pisza? Quote
Recommended Posts