Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich na Dogomani jestem tutaj nowy chociarz z grzywaczami mam doczynienia dosc dlugo. W niedziele bylem na wystawie w Köpingu ( szwecja ) i moj lysy otrzymaj drugie miejsce z powodu pryszczy . Sedzia powiedzial ze teraz przykladaja duza uwage do skory lysych . Mam pytanie czy w Polsce na wystawach rownierz zaczeli zwracac uwage na pryszcze . Dziekuje pozdrawiam :lol:

• 2 weeks later...
Posted

nie wiem ale u nas zapryszczonych na wystawach raczej nie ma(żaden nie zapadł mi w pamięci a często bywam na wystawach), bo jedna krostka to dla mnie nie zapryszczenie a wągry to mają, miały i mieć będą

Posted

Moj lysy niejest zapryszczony ma moze 5-8 sztyk na karku ktore pojawiaja sie i znikaja. Wiecej to on ma wagrow ktore mu obnizaja ocene wystaw. Ale nie wtym rzecz w przyszlosci planuje wystawe w Polsce i chcialem wiedziec czy sedziowie tez przykladaja uwage do wagrow i paru krastek jak tutaj ???

Posted

Wiggo ciężko mi powiedzieć bo z tego co mówisz to pies niby nie ma dużo pryszczy a dostaje za to oceny niżej więc albo sędzia ci się dziwny trafił i poprostu musiał cos powiedziec i czegos się czepnąc to tego się czepnął albo faktycznie nie ładna ta skóra u twojego psiaka. Jak mówię u nas nie widzę psów z ropniakami na wystawach bo wągry ma każdy ale na skórę zwracają uwagę choć nie przeginają w tym, no chyba że faktycznie wygląda to bardzo nie fajnie. Przeciez do Pl przyjeżdza wielu zagranicznych sędziów tak samo i jakoś chyba akurat za to oceny nie lecą w dół więc może trafiłeś na takiego, bo każdy sędzia ma swoje "widzi mi się".