Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i ucichły maile w sprawie Uszatki :roll:
Z niektórymi osobami wymieniłam nawet po dwa maile :cool1:
Ale może to i lepiej, bo przed Usią jeszcze sporo pracy. Na smyczy już chodzi coraz lepiej i coraz dłużej trwają spacerki. Sama wychodzi już z budki, gdy wchodzę do boksu. Ale jak sie wystraszy bardziej to ząbki idą w ruch :shake: Wszystko trzeba przy niej robić powoli i spokojnie. Boi się gwałtownych ruchów i głośnych dźwięków.

Posted

No tak, mało kto w pOlsce jest gotowy na takiego psa :shake:. Dobrze, że jest alternatywa dla Uszatki :p.

Aga, mała sunia, mała. Z listy mieleckiej mamy psiaki większe, więc u Ciebie powinny byc małe, co by miec wybór dla nowych domków ;). Jak coś, wytypujesz 09.12.

Posted

No to ja juz czekam na usmiechniete zdjecia Usi na wczasach albo w poscieli :cool3:Mnie na sercu lezy płaczliwa malota na wprost dawnej 12,a teraz zdałam sobie sprawe,ze on nie ma szans wpasc w oko 10.09,bo nie szczepiony....a za Usie go nie chceie?

Posted

[quote name='halcia'] Mnie na sercu lezy płaczliwa malota na wprost dawnej 12,a teraz zdałam sobie sprawe,ze on nie ma szans wpasc w oko 10.09,bo nie szczepiony....a za Usie go nie chceie?
Halciu, wybacz, ale zawsze bierzemy suczki, suczki w schronisku mają mniejsze szanse, poza tym róznie to z nimi bywa. Np. sunia kudłatka z b.21 jest na liscie i nie pojedzie, bo ma szczeniaka :no-no-no: Na pewno jakąs malizne znajdziemy we wrzesniu.

A nasi rodacy niech sie ucza od sąsiadów, że lękliwe psy są do wyprowadzenia na prostą, tak jak Kasia czy Uszatka. W schronisku z zerowymi szansami na adopcje :shake:

Posted

Małe suczki mają największe wzięcie :lol:
Do nas na dniach mają przyjechać dwie małe suńki (dwupak na miejsce Lenki) i prawdopodobnie jedna od razu pojedzie do domu, bo byli już parę dni temu u nas Państwo i dopytywali się o małą łagodną suńkę. Prosili bardzo o informację jak te dwie do nas dotrą ;)

Dotarła wpłata 50 zł od Ulki18
;)

Posted

Napisalam prosbe do kiero, zeby znalazl jakas mala, strachliwa sunie, ktora bez pracy nad nia, nie ma szans na adopcje. Reno wytypowała tez psiny-kruszyny. Na pewno znajdziemy jakas bide na miejsce Uszatki.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Napisalam prosbe do kiero, zeby znalazl jakas mala, strachliwa sunie, ktora bez pracy nad nia, nie ma szans na adopcje. Reno wytypowała tez psiny-kruszyny. Na pewno znajdziemy jakas bide na miejsce Uszatki.

No takie kruszynki to nawet starsze mają większe wzięcie ;). A przecież chodzi o to, by pomóc zwłaszcza tym niewidocznym i z długim stażem. Siedzą takie bidulki pochowane po budach i przysłowiowy pies z kulawą nogą się nimi nie zainteresuje, no bo niby jak :-(. A czasami wystarczy pokazac je światu i od razu jest zainteresowanie.

Posted

Dokładnie tak. Na pewno nam cos kierownik znajdzie, moze z tych wytypowanych w mailu, moze jakies inne bidy ukryte po budach.

Licze też na to, ze Fundacja wezmie kilka dodatkowych piesow z tych 211, także bedzie troche luzniej. Podobno jest zainteresowanie tym psiakiem, w niedziele ma byc wizyta przedadopcyjna :kciuki:

Posted

Pico to nasz wirtualny:lol:. Łatwo go znależć w wirtualnych, tylko tam nazywa się Zyzio. W boksie 6 jest też taka Uszatka, ale ona się już chyba zalapała na wyjazd.

Posted

Murko, jak ze sterylka Uszatki? Nie bedzie trzeba robic? I chcialam przy okazji o zębiska zapytac, może trzeba by jeszcze zrobic. Te ceny zachodnie są przerażające. Fundacja będzie miała mniej do załatwiania.

Posted

Nie mogę dać gwarancji, że Usia jest wyciachana.
Żeby dowiedzieć się na 100% trzebaby ciąć. USG nie da takiej pewności.

Jeśli chodzi o zęby to nie wiem, bo musimy jeszcze doszczepić Monkę (Uszatkę?), a Fundacja nam nie oddała jeszcze kasy za ostatnie dwa wyjazdy :shake:

Usiatka wychodzi na spacerki juz bez smyczy, załatwi co trzeba i nura z powrotem do boksu :lol:

Posted

Murka napisał(a):
Nie mogę dać gwarancji, że Usia jest wyciachana. Żeby dowiedzieć się na 100% trzebaby ciąć. USG nie da takiej pewności.

Jeśli chodzi o zęby to nie wiem, bo musimy jeszcze doszczepić Monkę (Uszatkę?), a Fundacja nam nie oddała jeszcze kasy za ostatnie dwa wyjazdy :shake:
Za jakie psy nie zaplacili? Za Amigo, Gracje? Bo Kierownik jakies pieniadze wspolne dostal, tylko nie wiem czy to nie za wczesniejszy wyjazd. Podaj Murko prosze mailem numery rachunków, kwoty i za jakie piesy, upomnę się.

Doszczep pls Uszatke z naszej kasy, a potem bedziemy walczyc o zwrot.
Tak samo bym zrobila z Monka.

Posted

Przyszły wpłaty na mieleckie psiaki w hoteliku, rodzielam po połowie między Uszatkę i Erę ;)
Czyli Usia otrzymuje:
25 zł Domi :loveu:
50 zł wachura :loveu:
25 zł eloise :loveu:

Posted

Uszatka została dziś drugi raz zaszczepiona na wirusówki. Wet przy okazji na moją prośbę obejrzał brzuszek i potwierdził, że bez wątpienia jest tam blizna.