agamika Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Karmelek jest jednym z 2 szczeniaków znalezionych przez majku33krakow . Zakładam nowy wątek na prośbe AMigi u której jest w DT od 18 lipca , ze względu na małą przejrzystość poprzedniego wątku . link Karmelek jest przesłodki , lekko oszołomionym światem zewnętrznym, ale jest bardzo ciekawym życia maluchem i szybko przezwycięża lęki. Jest tak szczęśliwy z tego ze ma cięgle towarzystwo , ze nie chce opuszczać ani na sekundę Amigi , najczęściej spiąć jej na stopach:loveu: . Jest juz ok półrocznym pieskiem, ale dopiero teraz uczy sie chodzić na smyczy , czystości w domu itd . Jest bardzo mądrym psiakiem :) więc wielu trudności mu to nie przysparza Na zdjęciach tego bardzo niewidac, ale mały ma tez krzywicę. W najblizszych dniach odbędzie sie wizyta u weterynarza . Jest niewielkim pieskiem i duzo juz nie urośne . Jak widac na zdjęciach ma bardzo krótkie łapki i dlugi tłów :loveu: Namiary do ogłoszeń podam na pw :) i za wszelką pomoc bardzo dziękuje. ALbum ze zdjęciami malucha : karmelek - Album - TinyPic - bezpłatny hosting obrazw, udostępnianie zdjęć i hosting filmw wideo i kilka słodziaków Quote
wilczyca Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 .... i bardzo dobrze, trzymaj się Karmelku ;) Quote
Asior Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Agamika, brawo :) nareszcie będzie przejrzyście ;) Tylko w tytuł wkradł Ci się chyba jakiś błąd, to "na" ... Quote
agamika Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 no ale nie mogę napisać ze 6cio miesięczny kudłaty słodycz :eviltong: bo będzie głupio brzmieć, , trzeba inaczej wymyśleć ogólnie, ale po dzisiejszej walce z dogo dziś już nie mam sił Quote
weszka Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Słodycz to fakt :) Zrobię słodyczy ogłoszenia ale już nie dziś bo nie mam siłki. Mam nadzieję że szybko znajdzie fajny domek. Quote
Soema Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Ładna z niego, kanapowa psina :) i japa mu się śmieje :):) Quote
AMIGA Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 :loveu:Agamika :loveu: wielkie dzięki za odważną i cierpliwą walkę z dogo i za założenie tego wątku. 6-miesięczna kudłata słodycz z wielką powagą podnosi już łapkę do siusianka. A minę przy tym ma bosssską:evil_lol:. Jutro jestem z małym umówiona na godz. 11 do weta. Niech go obejrzą dokładnie. Quote
Jagienka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 O dzizus przez chwilę opanowała mnie konsternacja jak zobaczyłam to 6m... pomyslałam o 6 metrach, że to przytyk do tego, że taki jest wydłuuużony.... :oops: Quote
majku33krakow Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 ten piesek został nauczony czystosci,o 5 rano trzeba wychodzic i o 23 ostatni spacer sami sprawdzcie Quote
andzia69 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Majku - odpuść sobie....:shake: taki piękny psiak dawno mógłby być w ds, gdyby...no właśnie...gdyby... ech... mam nadzieję, ze teraz szybko uśmiechnie się szczęscie do tego małego długiego kudłaczka!:p Quote
AMIGA Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Szczerze? Wcale mi sę nie chce wstawać o 5 rano. Karmelek uczy się od moich psów i wcale się w domu nie załatwia. Boi się biedak wszystiego - ktoś czymś głośniej stuknie, to on się zrywa i ucieka. Przychodzą go oglądać sąsiedzi działkowicze to ucieka za moje nogi Z Amigą jest już pełna komitywa. Szaleją razem jak pijane zające :p Quote
wilczyca Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 AMIGA napisał(a): ( ...... ) jestem z małym umówiona na godz. 11 do weta. Niech go obejrzą dokładnie. i jak przebiegła wizyta co lekarz stwierdził Quote
GameBoy Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 wilczyca napisał(a):i jak przebiegła wizyta co lekarz stwierdził właśnie, ciotka co z tymi jego łapkami? Quote
wilczyca Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='AMIGA']Ale to jutro dopiero ta wizyta u weta :ices_bla:koniecznie muszę sobie sprawić "patrzałki" co by lepiej widzieć :oops: Quote
weszka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Allegro na dobry początek Lubisz KARMELKI? A takie na 4 łapach? Szukam domu (693395356) - Aukcje internetowe Allegro Quote
agamika Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Karmelek ma właśnie operowaną przepuklinę ... Quote
AMIGA Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Więc jednak - przepuklina i to dość spora. Coś mnie rano tknęło i sobie pomyślałam, że może mu będą chcieli zrobić prześwietlenie a wtedy może by go trzeba było na chwilkę uśpić. Więc mu nie dałam biedakowi śniadanka. No i na dobre wyszło, bo można było się tą przepukliną od razu zająć. Pozwoliłam sobie od razu na szalenstwo - i po prostu za jednym zamachem zrobią mu "rachu-ciachu" i nie będzie już problemu czy pisać - 6-miesięczna słodycz, czy 6-miesięczny słodycz :evil_lol: Co do krzywicy - wetka otworzyła wieeeeeeeeeeeeeelkie oczy na to, że może być krzywica z niedożywienia matki genetyczna! Bo albo jest z niedożywienia, albo genetyczna. Mają małemu zrobić poziom wapnia i czegoś tam jeszcze we krwi. Wróciłam więc na działkę bez Karmelka. Mam po niego jechać po południu. Amiga była strasznie zdziwiona, że wróciłam sama. Strasznie obwąchiwała pustą smycz a potem szukala maluszka w jego legowisku:-( Agamika :mad: wykupiłaś wczoraj ostatnie porządne szelki :mad: Aaa i zapomnialam napisać - byla Patia i zrobiła Karmelkowi sesję fotograficzną swoją profesjonalną machiną. Aż jestem ciekawa co z tego wyszło, bo mały najchętniej siedział doopencją w trawce :-) Quote
GameBoy Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 trzymamy kciuki za szybki powrót Karmelka do zdrowia Amiga :loveu: co z finansami malucha? Quote
Recommended Posts