Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karmelek jest jednym z 2 szczeniaków znalezionych przez majku33krakow . Zakładam nowy wątek na prośbe AMigi u której jest w DT od 18 lipca , ze względu na małą przejrzystość poprzedniego wątku .

link

Karmelek jest przesłodki , lekko oszołomionym światem zewnętrznym, ale jest bardzo ciekawym życia maluchem i szybko przezwycięża lęki. Jest tak szczęśliwy z tego ze ma cięgle towarzystwo , ze nie chce opuszczać ani na sekundę Amigi , najczęściej spiąć jej na stopach:loveu: .

Jest juz ok półrocznym pieskiem, ale dopiero teraz uczy sie chodzić na smyczy , czystości w domu itd . Jest bardzo mądrym psiakiem :) więc wielu trudności mu to nie przysparza
Na zdjęciach tego bardzo niewidac, ale mały ma tez krzywicę. W najblizszych dniach odbędzie sie wizyta u weterynarza .

Jest niewielkim pieskiem i duzo juz nie urośne . Jak widac na zdjęciach ma bardzo krótkie łapki i dlugi tłów :loveu:

Namiary do ogłoszeń podam na pw :) i za wszelką pomoc bardzo dziękuje.

ALbum ze zdjęciami malucha : karmelek - Album - TinyPic - bezpłatny hosting obrazw, udostępnianie zdjęć i hosting filmw wideo

i kilka słodziaków

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ale nie mogę napisać ze 6cio miesięczny kudłaty słodycz :eviltong: bo będzie głupio brzmieć, , trzeba inaczej wymyśleć ogólnie, ale po dzisiejszej walce z dogo dziś już nie mam sił

Posted

:loveu:Agamika :loveu: wielkie dzięki za odważną i cierpliwą walkę z dogo i za założenie tego wątku.

6-miesięczna kudłata słodycz z wielką powagą podnosi już łapkę do siusianka. A minę przy tym ma bosssską:evil_lol:.

Jutro jestem z małym umówiona na godz. 11 do weta. Niech go obejrzą dokładnie.

Posted

Majku - odpuść sobie....:shake:

taki piękny psiak dawno mógłby być w ds, gdyby...no właśnie...gdyby...

ech...

mam nadzieję, ze teraz szybko uśmiechnie się szczęscie do tego małego długiego kudłaczka!:p

Posted

Szczerze? Wcale mi sę nie chce wstawać o 5 rano. Karmelek uczy się od moich psów i wcale się w domu nie załatwia.
Boi się biedak wszystiego - ktoś czymś głośniej stuknie, to on się zrywa i ucieka. Przychodzą go oglądać sąsiedzi działkowicze to ucieka za moje nogi
Z Amigą jest już pełna komitywa. Szaleją razem jak pijane zające :p

Posted

Więc jednak - przepuklina i to dość spora. Coś mnie rano tknęło i sobie pomyślałam, że może mu będą chcieli zrobić prześwietlenie a wtedy może by go trzeba było na chwilkę uśpić. Więc mu nie dałam biedakowi śniadanka. No i na dobre wyszło, bo można było się tą przepukliną od razu zająć. Pozwoliłam sobie od razu na szalenstwo - i po prostu za jednym zamachem zrobią mu "rachu-ciachu" i nie będzie już problemu czy pisać - 6-miesięczna słodycz, czy 6-miesięczny słodycz :evil_lol:
Co do krzywicy - wetka otworzyła wieeeeeeeeeeeeeelkie oczy na to, że może być krzywica z niedożywienia matki genetyczna! Bo albo jest z niedożywienia, albo genetyczna. Mają małemu zrobić poziom wapnia i czegoś tam jeszcze we krwi.
Wróciłam więc na działkę bez Karmelka. Mam po niego jechać po południu.
Amiga była strasznie zdziwiona, że wróciłam sama. Strasznie obwąchiwała pustą smycz a potem szukala maluszka w jego legowisku:-(

Agamika :mad: wykupiłaś wczoraj ostatnie porządne szelki :mad:

Aaa i zapomnialam napisać - byla Patia i zrobiła Karmelkowi sesję fotograficzną swoją profesjonalną machiną. Aż jestem ciekawa co z tego wyszło, bo mały najchętniej siedział doopencją w trawce :-)