_ogonek_ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Wiwi, zauważam coraz częściej że zakochujemy się w podobnych psiakach :D Najpierw był Rudolf zwany Jełopem, teraz Fiodorek, kochany misiek. Jakby co tekst spróbuję napisać, chociaż o niego i tak będą się bić jak w tytule wpiszesz bernardyn. Jakby co fotki możesz mi na maila podrzucić. adkak97@gmail.com Ja wstawiam na picaseweb przez program na komputerze, to jest kwestia ok. pół godziny, zależy od ilości zdjęc. Quote
_ogonek_ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 pięęęęęęęęęęękny :loveu: dzięki Asiu :loveu: Quote
Malwi Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 ale cudooo :O:O:O:O:O:O można prosić więcej info o nim ? może jakiś tekst do ogłoszeń ?? albo chociaż metryczkę wypełnioną do końca: 1. Imię - Fiodor 2. Płeć - pies 3. Wiek - 2-3 lata 4. Sierść - półdługa 5. Sterylizacja - 6. Wielkość - ( w cm w kłębie ) 7. Miejscowość - Uciechów 8. Województwo - 9. Miejsce Pobytu - 10. Zachowanie - 11. Zachowanie względem Dzieci - 12. Zachowanie względem Zwierząt - 13. Dla Kogo - 14. Historia - 15. Kontakt - 16. Krótki Opis - Quote
_ogonek_ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Malwi napisał(a):ale cudooo :O:O:O:O:O:O można prosić więcej info o nim ? może jakiś tekst do ogłoszeń ?? albo chociaż metryczkę wypełnioną do końca: 1. Imię - Fiodor 2. Płeć - pies 3. Wiek - 2-3 lata 4. Sierść - półdługa 5. Sterylizacja - TAK 6. Wielkość - ( w cm w kłębie ) 7. Miejscowość - Uciechów 8. Województwo - DOLNOŚLĄSKIE 9. Miejsce Pobytu - OŚRODEK POMOCY DLA ZWIERZĄT 10. Zachowanie - ? NIE ROZUMIEM 11. Zachowanie względem Dzieci - OK - LUBI PRZYTULANIE 12. Zachowanie względem Zwierząt - NIE LUBI INNYCH PSÓW, KOTY NIE WIADOMO 13. Dla Kogo - NAJLEPSZY DOM Z OGRODEM, ALE ZACHOWUJE CZYSTOŚĆ, DO DOMU Z DZIEĆMI MOŻE BYĆ 14. Historia - NIEZNANA,PO PROSTU PRZYJECHAŁ DO SCHRONISKA ODŁOWIONY Z GMINY, NAZWY NIE PAMIĘTAM 15. Kontakt - OŚRODEK POMOCY DLA ZWIERZĄT, TEL. 510 433 322 , 889 137 137 , schronisko-uciechow@31.pl 16. Krótki Opis - FIODOR TO KOCHANY PSIAK. BEZPROBLEMOWY. NA SMYCZY NIE CIĄGNIE I ZAŁATWIA SWOJE POTRZEBY NA SPACERACH. LUBI KONTAKT Z CZŁOWIEKIEM, FIODORA OPISUJE JEDNO SŁOWO - MISIEK. Ha widzisz jakie cudaki :eviltong::eviltong::eviltong: Kurczę co do tej metryki - nie wiem ile on ma wysokości cm... Quote
Malwi Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 mniej więcej ;) nie musi byc co do cm :D jest już po kastracji czy dopiero będzie ? a zachowanie - no jak się zachowuje w stosunku do człowieka ? łagodny/zaborczy/agresywny :P:evil_lol: Quote
rotek_ Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 dzisiaj miał kastrację waży grubo ponad 60kg dostał dawkę środka usypiającego jak na ogromnego psa, a on i tak dalej leżał i merdał ogonem we czwórkę już nie daliśmy radę wepchać go na wagę, jakoś tak dziwnie się ułożył i w ogóle "rozlewał się w rękach" szczepienie będzie miał za 14 dni od dzisiejszej daty na wściekliznę i choroby wirusowe sam wet stwierdził że jest czymś pomiędzy benkiem a moskiewskim, i z wyglądu i z zachowania chrakter łagodny, wielka przylepa, ale z drugiej strony bardziej ciekawy świata podobnie jak moskiewski, benki są bardziej ciapowate i bardziej ociężałe nie jest zaciętym agresorem do psów, ale raczej na nie szczeka dzisiaj jak byliśmy w przychodni zobaczył wielką naklejkę psa (z reklamy royal canin) na drzwiach i zaczął go obszczekiwać...mieliśmy ubaw:evil_lol: potrafi jeździć samochodem Fiodor został przez kogoś przyprowadzony na policję i tam go zostawiono jako bezdomnego, osoba która go przyprowadziła odeszła zostawiając policjanów z wielkim psem ............ Uciechów zalewa powoli, woda płynie pod samymi drzwiami schroniska, trzy kojce są częściowo zalane, dzisiaj jeszcze woda przez boksy płynie tak że psy mają suche miejsce do chodzenia, ale taka ulewa ma być do piątku:shake: psy ze spacerów wracają całe mokre, nie wiem jak to przetrwamy Quote
_ogonek_ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Cholerka, zewnętrzne zalało??? trzymam za was kciuki, na razie tyle, ja gromadze jesienny sprzet ubraniowy :D Quote
Malwi Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 dzięki wielkie za info :loveu: znowu powódź ? ehh ... ale w tym roku pogoda ... jak nie -30 to +40 jak nie to to woda .... wypośrodkowałoby się to wszystko .... Quote
_ogonek_ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 nie mam zadnych fotek, ale przed schroniskiem podczas wiekszego deszczu zbiera sdie sporor wody. podchodzi ona pod wejscie do schroniska, a czasami podlewa kojce zewnetrzne... Quote
Radek Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Mam nadzieję, że Was nie zaleje. Trzymam kciuki. Quote
mari23 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 mari23 napisał(a):ogonek niefotogeniczny???????? oj, bo ja nie wytrzymam.... czy w ubiegłym tygodniu trafił do Was (z Obornik, ale średzki) nieduży sznaucerowaty szkielecik? na fotce z jasnym terierkiem dzwoniłyśmy dzisiaj do pana, który wozi psy - zabrał go z Obornik i zawiózł do Uciechowa.... mogłybyście sprawdzić - może jest wpisany, że z Obornik a nie ze Środy Śląskiej.... Quote
_ogonek_ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 rozmawialam z rotkiem, troche urywalo, ale zrozumialam tyle ze jezeli masz wglad to wystarczy ze zadzwonisz czy skontaktujesz sie z urzedem i oni powinni ci powiedziec jaki ostatni psiak wyjechal do schroniska. (ROTKU POPRAW MNIE BO MOGLAM POPRZEKRECAC) do nas ostatni pies przyjechal 20.08, przedostatni 10.08 Quote
Wiwi Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 jejku trzymajcie się jakoś! ponoć ma padać do piątku a od niedzieli powrót lata...oby, bo ja już mam dość tego deszczu i zimna. Jak będzie tekścik, ruszam z ogłoszeniami Fiodorka, co bez jajek chadza ;) Mój Pluti też bardzo żywiołowo reagował na naklejki psów u weta i wszyscy mieli ubaw, ale spowodowane było to raczej tym, że już słabo widział i wszystko co się ruszało postrzegał jako innego psa. Który psiak jeszcze na cito potrzebuje ogłoszeń? Quote
rotek_ Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 mari, ostanim psem jaki do nas trafił był ganzes...duży rudo-biały psiak jako osoba prywatna możesz pójść do urzedu i sprawdzić gdzie pojechał pies urząd musi mieć potwierdzenie 10 sierpnia trafiła do nas Fiona amstaffka i potem 20 sierpnia rafił Ganzes możesz zobaczyć w urzedzie czy coś pomiędzy tymi datami było u nas przwija się mało psów i każdego praktycznie pamiętam skąd trafił, dla pewności sprawdziłam w kartotece i nie mylę się nikt nam nie podaje skąd trafiają psy, są to jedynie ogólne zlecenia z gminy mari może trafił do azyla, w sumie schroniska są blisko siebie Quote
_ogonek_ Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Wiwi, jak stworzę dla Fiodora, podrzucę ci na PW, ok? A rotkowej podrzucę tekścik Rodana. Słuchaj, rotku, mam teraz więcej czasu, podrzuć mi psiaczka do ogłaszania - najlepiej któregoś z allegro - co ty na to? Nie wiem którego mam ogłosić... A i co ze stroną? Quote
Wiwi Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Narazie Fiodorka wrzuciłam tutaj: [URL]http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,19680,Lw==.html[/URL] alegratka morusek cafeanimal (w linku tekścik ogonka, jakby ktoś chciał poogłaszać Misia) nic trza wracać do pracy ;) Quote
_ogonek_ Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 to ja dodam jeszcze w prau miejscach: adopcje.org kupsprzedaj wroclaw.gumtree [url]www.psy.pl[/url] kupiepsa przygarnijzwierzaka.pl Quote
mari23 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='rotek_']mari, ostanim psem jaki do nas trafił był ganzes...duży rudo-biały psiak jako osoba prywatna możesz pójść do urzedu i sprawdzić gdzie pojechał pies urząd musi mieć potwierdzenie 10 sierpnia trafiła do nas Fiona amstaffka i potem 20 sierpnia rafił Ganzes możesz zobaczyć w urzedzie czy coś pomiędzy tymi datami było u nas przwija się mało psów i każdego praktycznie pamiętam skąd trafił, dla pewności sprawdziłam w kartotece i nie mylę się nikt nam nie podaje skąd trafiają psy, są to jedynie ogólne zlecenia z gminy mari może trafił do azyla, w sumie schroniska są blisko siebie[/QUOTE] pan, który miał zlecenie odwieźć powiedział, że do Uciechowa - czerda pytała, pewnie będzie to jeszcze sprawdzała, bo to psiak z jej interwencji... dziękuję za odpowiedź !!!! i serdecznie pozdrawiam! Quote
Wiwi Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Misio - Fiodor jest dzisiaj w Metrze!!! dodałam go wczoraj na cafeanimal, a dzisiaj jest już w gazecie mam nadzieję, że już się o niego biją :) Musi trafić do najlepszego na swiecie domku :> Quote
Ingrid44 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='Wiwi']Misio - Fiodor jest dzisiaj w Metrze!!! dodałam go wczoraj na cafeanimal, a dzisiaj jest już w gazecie mam nadzieję, że już się o niego biją :) Musi trafić do najlepszego na swiecie domku :>[/QUOTE] Ale mial szczescie chlopak.:multi: Wiwi zapisz sobie ta szczesliwa godzine kiedy mu zdrobilas ogloszenie i rob tak dalej:loveu::lol::loveu::lol::loveu::lol: Quote
_ogonek_ Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Wiwi, a jaki rodzaj konta masz założony i jak to w ogóle działa??? Quote
mari23 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='rotek_']mari, ostanim psem jaki do nas trafił był ganzes...duży rudo-biały psiak jako osoba prywatna możesz pójść do urzedu i sprawdzić gdzie pojechał pies urząd musi mieć potwierdzenie 10 sierpnia trafiła do nas Fiona amstaffka i potem 20 sierpnia rafił Ganzes możesz zobaczyć w urzedzie czy coś pomiędzy tymi datami było u nas przwija się mało psów i każdego praktycznie pamiętam skąd trafił, dla pewności sprawdziłam w kartotece i nie mylę się nikt nam nie podaje skąd trafiają psy, są to jedynie ogólne zlecenia z gminy mari może trafił do azyla, w sumie schroniska są blisko siebie[/QUOTE] wielkie dzięki za pomoc! doszłyśmy już do tego, co się stało, jesteśmy w trakcie wyjaśniania, dlaczego Gamzes trafił do Was zamiast tamtego.... jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc!!!!!! jesteście wspaniałe, cudowne.... i wiele innych podobnych przymiotników:loveu::loveu::loveu: Quote
_ogonek_ Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 [quote name='mari23']wielkie dzięki za pomoc! doszłyśmy już do tego, co się stało, jesteśmy w trakcie wyjaśniania, dlaczego Gamzes trafił do Was zamiast tamtego.... jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc!!!!!! jesteście wspaniałe, cudowne.... i wiele innych podobnych przymiotników:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Żeby było jasne - Ganzesa Wam nie oddamy :diabloti: On jest kochany, pieszczoch, na smyczy ideał, lubi smakołyki, no po prostu tylko ochy i achy... Quote
Recommended Posts