justynavege Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ingrid :) majowy nr jzu tuz tuz moze akurat komus zapadnie Ami w serducho :) Quote
Ingrid44 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 justynavege napisał(a):Ingrid :) majowy nr jzu tuz tuz moze akurat komus zapadnie Ami w serducho :) jak mozesz to zobacz czy zamiescili i daj znac. Juz mi sie zdarzylo ze zawieruszylo sie im w komputerze i nie bylo,pomimo ze bylo zaplacone itd. Quote
rotek_ Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 tak ami myślę najpilniej potrzebuje domku rudolf trafił do domku na wsi(ale nie na łańcuch) w domu cały czas ktoś jest więc dla niego to raj do dyspozycji malutki chłopczyk..razem pewnie fantastycznie dogadają się:) rudek był polecany jako pies dla dzieci i tak trafił adopcja była wczoraj z samego rana dzisiaj była adopcja nortona..chyba tylko ogonek kojarzy psa Norton jest psem bardzo bojaźliwym i chcieliśmy go zsocjalizować a dopiero później ogłosić bo póki co nie ma wielkich szans na adopcję jednak okazało się że spodobał się ludziom i za kilka dni jedziemy go zawieźć do nowego domu w schronisku mamy taką piękność GRINA- 3 miesiące będzie co najmniej średnim psem Quote
Ingrid44 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Jaki sliczy pluszak. Prawdziwa Pieknotka :) :) :) Ciesze sie ze Rudolf ma juz domek, moze tym razem nie wroci do Schroniska . Quote
adkaaaaa5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Grina sliczna- chyba bedzie duzym psiakiem ;) rotek pierwsze zdjecie Griny przepiekne!!! Zakochałam sie w tej fotce ;) Quote
_ogonek_ Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Grina przepiekna :loveu: Norton w DS ???!!z szok !!!!!! i fajnie ze rudiemu sie udalo wreszcie! :) Quote
czerda Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Grina śliczna , czy przyjechała z sredzkiego? Quote
Radek Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 rotek_ napisał(a):może uda mi się zrobić zdjęcia czarnym, chociaż bez ogonka jest już dużo ciężej No to czekam na ewentualne fotki:) Quote
czerda Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 kandydat do was czeka w Środzie w klatce u werow , potwornych , bezdusznych ludzi piękny pies , labradorowaty , ma na obroży datę szczepienia i imię , sprawdzałam we wszystkich lecznicach ale nie był w obrębie 40 km szczepiony tak chciałabym żeby już do was pojechał -weci od piątku trzymają gow klatce , nie wyprowadzają .....bo to pies bezpański i nie płaci Quote
rotek_ Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 czerda Grina była z twoich rejonów, już siedzi w nowym domu nie wpadałam na dogo bo wczoraj była akcja przewożenia nortona do nowego domu zdjęcia semirowi już zrobiłam, może uda mi się dzisiaj wstawić zarypisty pies, jeden z fajniejszych jakie do nas trafił o wetach nawet mi nie mów, przy Dozi popisali się nawet przez myśl mi nie przeszło że psa w takim stanie można pozostawić samemu sobie czerda wpadnij kiedyś do nas zapraszam na kawę i ciastko:) oczywiście spacery z psami obowiązkowe:D Quote
justynavege Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ingrid44 napisał(a):Jesli chodzi o ogloszenia to zrobilam dla Ami w "moj Pies" -bedzie w majowym numerze. O innych nie pamietam, poczekamy na rotka -ona wie wszystko. Jest ogłoszenie :))) Amiego Quote
Ingrid44 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 justynavege napisał(a):Jest ogłoszenie :))) Amiego No to super, prosze zajrzyjcie na watek Amiego. Cioteczki chca zbierac kase na Hotelik :) Quote
rotek_ Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 czerda, znowu zapomniałam karty ze zdjęciami, zostawiłam w samochodzie Semir jest przesympatycznym psem i nie zasługuje na schronisko ami jedzie prawdopodobnie do domu, dzięki ogłoszeniu w MP!!! jeszcze muszę to przemyśleć domek z ogródkiem, starsza pani i suczka też nie pierwszej młodości mieli już kiedyś niewidomego psa i świetnie sobie razem żyli jedyne co mnie martwi to fakt, że starsze osoby mogą się przestraszyć lub nie zrozumieć istoty kontroli przedadopcyjnej z jednej strony nie chcę zaprzepaścić szansy dla naszego staruszka na szczęście ami nie jest rasowcem i nie ma prawdopodobieństwa, że trafi w złe ręce jeśli chodzi o pepe to dzisiaj dostałam maila Witam Bardzo wzruszyłam się czytaj o losach Pepe. Chciałabym adoptować właśnie tego psiaka. Jednak zanim podejmę decyzję muszę wiedzieć jak psiak zachowuje sie w stosunku do innych psów oraz kotów. Informacje te sa dla mnie ważne, ponieważ bardzo często jeżdzę do rodziców i tam jest pies oraz kot, więc oczywiste jest to, że mój psi przyjaciel będzie jeździł wraz ze mną. Dla mnie ważne jest to by psiak godnie przeżył ostatnie lata swojego życia. Zależy mi by miał ciepły dom, pełną miskę a przede wszystkim człowieka, który go pokocha. Czego oczekuję w zamian? Tak na prawdę niczego, chce po prostu by pies był szczęśliwy i był moim przyjacielem na dobre i na złe. zobaczymy może wyjdzie jeszcze tak że wszystkie największe bidy pójdą do nowych domów;) jutro wieczorem do domu idzie trufek jest jednak duże prawdopodobieństwo, że vital wraca...bo nie chce szczekać wyszła niesamowita historia z negrem pies nazywa się FUKS, w 2007 roku jego właściciel trafił na 0,5 roku do szpitala po wypadku samochodowym życie tak się pokomplikowało i w efekcie Fuks został oddany przez jego rodzinę do wrocławskiego schroniska po wyjściu ze szpitala, Pan Fuksa dowiedział się tylko że pies już znalazł nowy dom teraz po trzech latach ich drogi znowu się złączyły, ale fuks ma już nową kochającą rodzinę. Widzieliśmy że pokochał ich tak, że cieżko było by mu wrócić do pierwotnego właściciela Negro zostaje więc w nowym domu, jest przekochanym psem i okazało się że kompletnie bez wad Quote
Ingrid44 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Wow, same dobre wiadomosci. Oby tak dalej ! Cieszde sie ze byl odzew z "Moj Pies " bo po ostatnich miesiacach juz zwatpilam w ich skutecznosc. A gdzie idzie Trufcio ? Quote
E-S Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Strasznie się cieszę z Amiego, bardzo leży mi na sercu los tego pieska ... Ewa Quote
E-S Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 rotek_ napisał(a): ami jedzie prawdopodobnie do domu, dzięki ogłoszeniu w MP!!! jeszcze muszę to przemyśleć domek z ogródkiem, starsza pani i suczka też nie pierwszej młodości mieli już kiedyś niewidomego psa i świetnie sobie razem żyli jedyne co mnie martwi to fakt, że starsze osoby mogą się przestraszyć lub nie zrozumieć istoty kontroli przedadopcyjnej z jednej strony nie chcę zaprzepaścić szansy dla naszego staruszka na szczęście ami nie jest rasowcem i nie ma prawdopodobieństwa, że trafi w złe ręce Z waŧku Amiego, bo dyskusja toczy się równolegle, więc w imię wymiany informacji: Awit napisał(a):To nie mów, że to kontrola przedadopcyjna. Ubierz w inne słowa, typu spotkanie, rozmowa na temat psa, zapoznanie przed adopcją - podstawowa zasada adopcji. Żeby Pani czuła się bezpieczniej, że bierze psa z wiadomego źródła, że poznaje opiekunów lub znajomych opiekunów psa..... Tak skonstruuj by Pani miała pełną wiarę, że to ona sama decyduje o tym spotkaniu Quote
Awit Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 No właśnie, teraz tu wpadłam i to chwilkę. Wg mnie najlepiej w rozmowach z ludźmi nie używać słów typu kontrola, sprawdzenie warunków itp. Ludzie nie lubią być kontrolowani, ściskają sie w sobie, spinają, denerwują, że źle wypadną, że idzie ktoś do nich by coś znaleźć. Bo przecież mnóstwo ludzi uważa siebie za najlepszego opiekuna dla psa, za najlepszą matkę dla dzieci, za najlepszą panią domu, najlepszego pracownika itd. Powiedzieć komuś "sprawdzimy warunki dla pieska" i człowiek przygotuje te warunki i będzie sztuczny. Albo powie, że dziękuje za psa, bo nikt go nie będzie sprawdzał i pójdzie sobie i kupi szczeniaka z hodowli za 500zł. I nikt go nie spyta zupełnie o nic i jeszcze w pas sie pokłonią. Trzymam kciuki za Amisia!! I za inne też. Gdzieś tam przeczytałam, że oddali psa bo nie szczekał. A ile go mieli? Moja sunia ze schroniska zaczęła szczekać dopiero po roku. Quote
justynavege Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Ingrid44 napisał(a):No to super, prosze zajrzyjcie na watek Amiego. Cioteczki chca zbierac kase na Hotelik :) nie mam linka :( kto zapoda mi ?? Quote
justynavege Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 E-S napisał(a):W moim podpisie jest Ami. Dziękuję ale ze mnie ślepa kura ;) Quote
adkaaaaa5 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/184171-Kolejne-psie-ofiary-dobrocińskiej-umieralni...-Musimy-je-stamtąd-wyciągnąć...-POMOCY! zapraszam na wątek, pomocy:( Quote
rotek_ Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 AZA roczna suczka, łagodna, skromna. waży 6 kg. Przypomina miniaturowego lisa Quote
Recommended Posts