Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

justynavege napisał(a):
Ingrid :) majowy nr jzu tuz tuz moze akurat komus zapadnie Ami w serducho :)

jak mozesz to zobacz czy zamiescili i daj znac. Juz mi sie zdarzylo ze zawieruszylo sie im w komputerze i nie bylo,pomimo ze bylo zaplacone itd.

Posted

tak ami myślę najpilniej potrzebuje domku

rudolf trafił do domku na wsi(ale nie na łańcuch) w domu cały czas ktoś jest więc dla niego to raj
do dyspozycji malutki chłopczyk..razem pewnie fantastycznie dogadają się:)
rudek był polecany jako pies dla dzieci i tak trafił
adopcja była wczoraj z samego rana

dzisiaj była adopcja nortona..chyba tylko ogonek kojarzy psa
Norton jest psem bardzo bojaźliwym i chcieliśmy go zsocjalizować a dopiero później ogłosić bo póki co nie ma wielkich szans na adopcję
jednak okazało się że spodobał się ludziom i za kilka dni jedziemy go zawieźć do nowego domu

w schronisku mamy taką piękność
GRINA- 3 miesiące
będzie co najmniej średnim psem

Posted

rotek_ napisał(a):
może uda mi się zrobić zdjęcia czarnym, chociaż bez ogonka jest już dużo ciężej

No to czekam na ewentualne fotki:)

Posted

kandydat do was czeka w Środzie w klatce u werow , potwornych , bezdusznych ludzi
piękny pies , labradorowaty , ma na obroży datę szczepienia i imię , sprawdzałam we wszystkich lecznicach ale nie był w obrębie 40 km szczepiony
tak chciałabym żeby już do was pojechał -weci od piątku trzymają gow klatce , nie wyprowadzają .....bo to pies bezpański i nie płaci

Posted

czerda Grina była z twoich rejonów, już siedzi w nowym domu
nie wpadałam na dogo bo wczoraj była akcja przewożenia nortona do nowego domu

zdjęcia semirowi już zrobiłam, może uda mi się dzisiaj wstawić
zarypisty pies, jeden z fajniejszych jakie do nas trafił

o wetach nawet mi nie mów, przy Dozi popisali się
nawet przez myśl mi nie przeszło że psa w takim stanie można pozostawić samemu sobie

czerda wpadnij kiedyś do nas zapraszam na kawę i ciastko:) oczywiście spacery z psami obowiązkowe:D

Posted

czerda, znowu zapomniałam karty ze zdjęciami, zostawiłam w samochodzie
Semir jest przesympatycznym psem i nie zasługuje na schronisko

ami jedzie prawdopodobnie do domu, dzięki ogłoszeniu w MP!!!
jeszcze muszę to przemyśleć
domek z ogródkiem, starsza pani i suczka też nie pierwszej młodości
mieli już kiedyś niewidomego psa i świetnie sobie razem żyli

jedyne co mnie martwi to fakt, że starsze osoby mogą się przestraszyć lub nie zrozumieć istoty kontroli przedadopcyjnej
z jednej strony nie chcę zaprzepaścić szansy dla naszego staruszka
na szczęście ami nie jest rasowcem i nie ma prawdopodobieństwa, że trafi w złe ręce

jeśli chodzi o pepe to dzisiaj dostałam maila

Witam
Bardzo wzruszyłam się czytaj o losach Pepe. Chciałabym adoptować właśnie tego psiaka. Jednak zanim podejmę decyzję muszę wiedzieć jak psiak zachowuje sie w stosunku do innych psów oraz kotów. Informacje te sa dla mnie ważne, ponieważ bardzo często jeżdzę do rodziców i tam jest pies oraz kot, więc oczywiste jest to, że mój psi przyjaciel będzie jeździł wraz ze mną. Dla mnie ważne jest to by psiak godnie przeżył ostatnie lata swojego życia. Zależy mi by miał ciepły dom, pełną miskę a przede wszystkim człowieka, który go pokocha. Czego oczekuję w zamian? Tak na prawdę niczego, chce po prostu by pies był szczęśliwy i był moim przyjacielem na dobre i na złe.

zobaczymy może wyjdzie jeszcze tak że wszystkie największe bidy pójdą do nowych domów;)

jutro wieczorem do domu idzie trufek

jest jednak duże prawdopodobieństwo, że vital wraca...bo nie chce szczekać

wyszła niesamowita historia z negrem
pies nazywa się FUKS, w 2007 roku jego właściciel trafił na 0,5 roku do szpitala po wypadku samochodowym
życie tak się pokomplikowało i w efekcie Fuks został oddany przez jego rodzinę do wrocławskiego schroniska
po wyjściu ze szpitala, Pan Fuksa dowiedział się tylko że pies już znalazł nowy dom

teraz po trzech latach ich drogi znowu się złączyły, ale fuks ma już nową kochającą rodzinę. Widzieliśmy że pokochał ich tak, że cieżko było by mu wrócić do pierwotnego właściciela
Negro zostaje więc w nowym domu, jest przekochanym psem i okazało się że kompletnie bez wad

Posted

rotek_ napisał(a):

ami jedzie prawdopodobnie do domu, dzięki ogłoszeniu w MP!!!
jeszcze muszę to przemyśleć
domek z ogródkiem, starsza pani i suczka też nie pierwszej młodości
mieli już kiedyś niewidomego psa i świetnie sobie razem żyli

jedyne co mnie martwi to fakt, że starsze osoby mogą się przestraszyć lub nie zrozumieć istoty kontroli przedadopcyjnej
z jednej strony nie chcę zaprzepaścić szansy dla naszego staruszka
na szczęście ami nie jest rasowcem i nie ma prawdopodobieństwa, że trafi w złe ręce

Z waŧku Amiego, bo dyskusja toczy się równolegle, więc w imię wymiany informacji:
Awit napisał(a):
To nie mów, że to kontrola przedadopcyjna. Ubierz w inne słowa, typu spotkanie, rozmowa na temat psa, zapoznanie przed adopcją - podstawowa zasada adopcji. Żeby Pani czuła się bezpieczniej, że bierze psa z wiadomego źródła, że poznaje opiekunów lub znajomych opiekunów psa.....
Tak skonstruuj by Pani miała pełną wiarę, że to ona sama decyduje o tym spotkaniu

Posted

No właśnie, teraz tu wpadłam i to chwilkę. Wg mnie najlepiej w rozmowach z ludźmi nie używać słów typu kontrola, sprawdzenie warunków itp. Ludzie nie lubią być kontrolowani, ściskają sie w sobie, spinają, denerwują, że źle wypadną, że idzie ktoś do nich by coś znaleźć.
Bo przecież mnóstwo ludzi uważa siebie za najlepszego opiekuna dla psa, za najlepszą matkę dla dzieci, za najlepszą panią domu, najlepszego pracownika itd.
Powiedzieć komuś "sprawdzimy warunki dla pieska" i człowiek przygotuje te warunki i będzie sztuczny. Albo powie, że dziękuje za psa, bo nikt go nie będzie sprawdzał i pójdzie sobie i kupi szczeniaka z hodowli za 500zł. I nikt go nie spyta zupełnie o nic i jeszcze w pas sie pokłonią.
Trzymam kciuki za Amisia!! I za inne też.

Gdzieś tam przeczytałam, że oddali psa bo nie szczekał. A ile go mieli? Moja sunia ze schroniska zaczęła szczekać dopiero po roku.