fiorsteinbock Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Sylwia, tu jest wydarzenie Ursusa i w opisie od poczatku jego historia. http://www.facebook.com/event.php?eid=145198745558656 Zdjecia wkleje wieczorem, najpozniej jutro, z pracy ;) Pozdrawiam i miziam cale kudlate towarzysto. Quote
fiorsteinbock Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Póki co zrobiłam allegro: http://allegro.pl/mix-leonbergera-do-adopcji-ursus-i1773670830.html Quote
rotek_ Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 EMI- szybko znajdzie dom, takie maluchy idą do domów ekspresowo. Niestety jak każdy mini piesek źle znosi schronisko. Wystarczy kucnąć w boksie, a na kolanach już jest nasza mała suczka. To typowo kanapowy pies, kiedyś z pewnością miała swój dom-potrafi zachowywać czystość, nie niszczy, ładnie chodzi na smyczy, dogaduje się z psami, z kotami różnie bywa, ale nie jest agresywna. Szukamy jej domu, gdzie ktoś cały czas będzie-bardzo możliwe że suczka ma lekką postać lęku separacyjnego. Quote
rotek_ Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Idę ogłaszać Maro, wstawię ostatnie zdjęcia SZIRY mała suczka w typie teriera, może mieć około 8 miesięcy. Została wysterylizowana, w boksie dobrze dogaduje się ze wszystkimi psami. Najlepiej będzie się czuła w domu z ogródkiem Quote
rotek_ Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Maro na allegro.pl (przykładowe ogłoszenie) alegratka.pl kupsprzedaj.pl kupiepsa.pl przygarnijzwierzaka.pl przygarnij.pl cafeanimal.pl adopcjapsa.pl petsy.pl e-zwierzak.pl morusek.pl- tablica.pl adopcjepsow.org petworld.pl gielda.swidnica.pl doadopcji.pl cwirek.pl psieadopcje.pl psy.pl [U] oglaszamy24.pl gumtree.pl Quote
rotek_ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 TIGUAN-młody pies, wygląda jak 5-miesięczny doberman jednak z pewnością więcej nie urośnie i już zawsze będzie wyglądał jak szczeniak dobka Bardzo inteligentny, szybko się uczy. Ciągnie na smyczy, ale dzisiaj miał pierwszą lekcję chodzenia przy nodze i idzie mu całkiem dobrze. Przyszły właściciel będzie miał z niego wielką pociechę. Quote
rotek_ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 GADUŚ-no cóż ktoś kto go widział wie jaki jest:) taki mały gad:D Quote
wellington Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Wklejam link do ciekawej sprawy - pies wieziony do Niemiec , ponoc uspiony zaledwie kilka godzin po przyjezdzie. http://www.facebook.com/profile.php?...055091&sk=wall Wiadomo ze wiele psow przepada w Niemczech bez sladu. Sprawa Reks nie jest odosobnionia, pewnie wiele psow spotyka taki nieznany los . Nieznany, bo do tej pory nikt nie wie co sie z psem stalo, nikt nie wie kto go uspil lub czy rzeczywiscie zostal uspiony, czy sluzy do testow -... Quote
wellington Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Trzeba wejsc na fb strone Schronisko Hajnówka stamtad pies Reks zostal wydany do Niemiec. Zostal poddany eutanazji po kilku godzinach. Informacje te podala strona Altdeutsche Schäferhunde in Not na fb. Schronisko sie dowiedzialo o uspieniu z fb. Quote
_ogonek_ Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 [quote name='wellington']Trzeba wejsc na fb strone Schronisko Hajnówka stamtad pies Reks zostal wydany do Niemiec. Zostal poddany eutanazji po kilku godzinach. Informacje te podala strona Altdeutsche Schäferhunde in Not na fb. Schronisko sie dowiedzialo o uspieniu z fb. i co w związku z tym? Quote
_ogonek_ Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Nasz kochany Jurand, jak się dziś okazało ma złamany kieł :( W poniedziałek zabieg usunięcia, kciukajcie za niego ;) Mamy za to kolejnego dziadziusia w schronisku :( Głuchy jak pień, mały na koślawych łapkach, brudny i do tego zaćma :( ech... Quote
wellington Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 _ogonek_ napisał(a):i co w związku z tym? A nic. A co by mialo byc ? Quote
Pies Wolny Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 _ogonek_ napisał(a):i co w związku z tym? Jaki lekarz kwalifikował psa do transportu ? Kiedy był badany ? Quote
_ogonek_ Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Pies Wolny napisał(a):Jaki lekarz kwalifikował psa do transportu ? Kiedy był badany ? To pytanie do mnie? Jeżeli chodzi Ci o Juranda to piesek jedzie na zabieg usunięcia kła, a ze schroniska na razie niestety się nie zabiera. Quote
Pies Wolny Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 _ogonek_ napisał(a):To pytanie do mnie? Jeżeli chodzi Ci o Juranda to piesek jedzie na zabieg usunięcia kła, a ze schroniska na razie niestety się nie zabiera. Do Ciebie ??? a co Ty możesz ? Quote
_ogonek_ Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Pies Wolny napisał(a):Do Ciebie ??? a co Ty możesz ? zapytałam grzecznie czy było to pytanie do mnie, bo pragnę ci przypomnieć iż zadałeś je właśnie na wątku schroniska w Uciechowie. Moja odpowiedź nie miała ironicznego podtekstu, więc nie rozumiem twojego wzburzenia. Jurand się nigdzie nie wybiera w sensie że nie ma nim zainteresowania... Quote
Pies Wolny Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 _ogonek_ napisał(a):zapytałam grzecznie czy było to pytanie do mnie, bo pragnę ci przypomnieć iż zadałeś je właśnie na wątku schroniska w Uciechowie. Moja odpowiedź nie miała ironicznego podtekstu, więc nie rozumiem twojego wzburzenia. Jurand się nigdzie nie wybiera w sensie że nie ma nim zainteresowania... Kto tu jest wzburzony ? kpisz sobie ? czego znowu nie rozumiesz ? Zacytowałem Twoje bezczelne pytanie do Wellington po informacji o Reksie. Wiesz jak długo trwał ten transport, kojarzysz, że pies musiał być badany przed transportem na okoliczność czy się do transportu nadaje. Także od Was psy wyjeżdżają w długie trasy, ale skoro nic nie wiesz to po co się odzywasz ? Z czego wnioskujesz że pytam o Juranda - naprawdę tak źle z Tobą ? Quote
_ogonek_ Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Pies Wolny napisał(a):Kto tu jest wzburzony ? kpisz sobie ? czego znowu nie rozumiesz ? Zacytowałem Twoje bezczelne pytanie do Wellington po informacji o Reksie. Wiesz jak długo trwał ten transport, kojarzysz, że pies musiał być badany przed transportem na okoliczność czy się do transportu nadaje. Także od Was psy wyjeżdżają w długie trasy, ale skoro nic nie wiesz to po co się odzywasz ? Z czego wnioskujesz że pytam o Juranda - naprawdę tak źle z Tobą ? Żenada... Pomówień na tym wątku sobie nie życzymy. Nie masz żadnych dowodów iż psy z Uciechowa są gdziekolwiek wywożone. Jadą tylko do dobrych domów. Tymczasem żegnam i nie będę kontynuować dyskusji z kimś takim. Quote
moniia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Witam serdecznie, ja może troszkę nie na temat ale chciałabym zaprosić Was do głosowania na Uciechów w ankiecie Krakvetu: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14037 Żeby oddać głos trzeba się zarejestrować (zajmuje dosłownie chwilkę). WAŻNE! Z jednego komputera i z jednego adresu email może być oddany tylko 1 głos. Zamieszczałam już info na FB ale bez odzewu...do dzisiaj zdobyliśmy zaledwie 7 głosów z czego conajmniej 4 od naszej Ząbkowickiej grupy wsparcia :) Udostępniajcie dalej, mamy mało czasu bo tylko do końca miesiąca.... Pozdrawiam, Monika Quote
Ingrid44 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Zaglosowalam oczywiscie na Uciechow ale narazie jest tylko 11 glosow :( Quote
_ogonek_ Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Asior napisał(a):dziołszki, chcecie tymczas dla Emi???? Emi w niedzielę jedzie do domku :) 3majcie kciuki, a inny mały piesek nie wchodzi w grę? Ingrid, na Krakvecie nie d asię niestety wygrać... Musielibyśmy być wybrani przez ankietę dogo lub miau, bo jeżeli jest kandydat 1 to wszyscy głosują na jednego, a nie daj boże spróbujesz powalczyć o głosy dla siebie... Już miałam taki przebój parę lat temu, afera nie z tej ziemi... Quote
czerda Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 mam pytanie - czy z < moich> stron przywieziono jakieś pieski- biały duży i dobkowaty młody? Quote
czerda Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 już pytam tylko o dużego białego a dobek to Tiguan psiaka pani poprostu wywiozła kilka wsi dalej , niestety nie przyznała się chociaż wcześniej prosiła nas o pomoc w znalezieniu mu domu Tigoan jest baardzo żywiołowy , potrafi naprawdę skakać z 2 metry piękny , ale ma pewne cechy dobowate- jest nieco nieufny do obcych Quote
Recommended Posts