Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taaa ... a jak Ci proponowałam żebyś swoje dziewczyny świnkowe dała do chłopaków - to nie chciałaś :eviltong:

Porównanie starej i nowej klatki dla Fryderyczka

Posted

dream* napisał(a):
to ja się trochę przyłączę do offu, Tygrys ma padaczkę?
Jak często ataki? Jest leczony farmakologicznie?

Pytam bo nasza Bluśka z dogo też padaczkowiec, ataki średnio raz w miesiącu, ale mam dwie sprzeczne opinie co do jej leczenia farmakologicznego...

Tak Tygrys ma padaczkę pourazową ....jest psem z Krzyczek - z TYCH Krzyczek. Bierze luminal, bromek potasu , takie na "e" na wątrobę - nazwę zawsze przekręcam i leki na tarczycę bo też ma.( w sensie niedoczynność ma) Ataki ma różnie - średnio raz na 4 - 6 tygodni. Z tym, ze 3 pod rząd. Ma podejrzenie uszkodzenia mózgu.
Szczegóły na pw. Co by Pucce nie offować:-)
Jak masz cierpliwość.......hihi bo to ponad 100 stron .....mozesz sobie jego historię poczytać

Kurde Pucka - na tydzień człowiek spokojnie wyjechać nie moze, bo sobie zaraz zwierzaków nabierze:evil_lol:

Posted

Ten koszak Fryderyk musi byc niebywale inteligentny-dom sobie u takiej Pucki znaleźć.:diabloti:. Klatka nowa a i owszem nadajaca sie do zycia..:evil_lol:
Widziałam Frycka,chwile trzymałam Go na na rękach..:loveu:Troszkę zadziwił mnie rozmiar kołowrotka-Pucka,zrób zdjecia koszaka jak biega...Wsadzasz Fryderyka tam czy sam wskakuje? jak wychodzi z tego kołowrotka?
Świniaki morskie preferują leżenie rozciągiem na hamakach (i jeszcze zejść im sie nie chce-bobcza na hamaku keżąc),to takie kołowrotkowe tematy sa dla mnie pasjonujące...

Posted

TAKI dostałam - to taki dałam. na forum koszatniczek mnie pochwalili bo to dobry kolowrotek - bo ma siatke pod nozkami do biegania a nie prety.
normalnie wchodzi. a co? myslisz ze schodki mu potrzebne ? :cool1:
on ma hamak na wys ok 30-40 cm od ziemi - staje słupka - i z miejsca tam wskakuje. on umie po scianach chodzic i po suficie. to nie leżaca, leniwa swinka ...

Posted

Noo nooo nie pozwalaj sobie za bardzo:mad: Pluskwa nie jest leniwa.
Ponieważ wszystkie moje zwierzaki mają jakieś cuś.....to zakładam, ze Pluskwa ma ADHD.

Posted

Honoriusz też ma ADHD i wypraszam sobie leniwe,leżące swinki..
Zobaczysz jak przyjedziesz do mnie,to dostaniesz Honorka na rece i zostaniesz solidnie obobczona..A Honuś umie duże bobki robić:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

mała mi - opowiedz wiecej o tych lysych plackach -
czy one byly lyse, potem zarastaly a potem znowu lyse? czy widzialas zeby koszyk sie tam wylizywal/wyrywal tam siersc? ile to juz trwa - te lyse placki? dwa-trzy miesiace?

Posted

dream* napisał(a):
nie chcę pisać za nikogo, ale sądząc po sygnaturze to mała mi ma problemy z netem i chyba lepiej się z nią kontaktowac telefonicznie.

ooo faktycznie ;) zaraz jej sms-ka wyslę

Posted

Mam problemy z netem, dlatego piszę dopiero teraz. Fryderyk trafił do mnie już z łysinkami. One u mnie zaczęły zarastać, ale po kilku dniach znów były gołe....

A teraz uwaga wszyscy koszomaniacy: była u mnie mama tej dziewczynki, Koszatki jadły u nich pszenicę z bazaru:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

w sumie bez tragedii... czyli tym samym co 3/4 koszat... więc pewnie dodatkowo był rozpieszczany smakołykami.. zboża same w sobie mają dużo węglowodanów, ale, że w postaci skrobi to raczej nie wywołają cukrzycy ale pod warunkiem rygorystycznej diety jeśli chodzi o dodatki żywieniowe - u dzieci zapewne o to ciężko.

Posted

Nie za bardzo. Z tego, co słyszałam, koszaki żyją średnio tyle co świnki morskie, czyli 6-8 lat. W takim przypadku dwa lata to dopiero dorosły pan, jeszcze nawet nie w średnim wieku.
Znalazłam angielską stronę, gdzie można poczytać o koszatniczkach. Jest bardzo dużo informacji o biologii, fizjologii i zachowaniach kosiów: DEGUTOPIA >('):(')< For all your degu needs

Posted

[quote name='kimera']Nie za bardzo. Z tego, co słyszałam, koszaki żyją średnio tyle co świnki morskie, czyli 6-8 lat. W takim przypadku dwa lata to dopiero dorosły pan, jeszcze nawet nie w średnim wieku.
Znalazłam angielską stronę, gdzie można poczytać o koszatniczkach. Jest bardzo dużo informacji o biologii, fizjologii i zachowaniach kosiów: DEGUTOPIA >('):(')< For all your degu needs

No to ekstra:-) Bałam się, ze kosze to tak bardziej jak chomiki.

A co do świnek - Karolina świnka mojego eks żyła prawie 10 lat......Wyobraźcie sobie jak było zabawnie, kiedy wprowadził sie do mnie ze świnką...

Posted

Pucko, dostałam wczoraj pudełeczko z piaskiem kąpielowym, przyda Ci się?
To wygląda jak perłowy pyłek i jest zaskakująco ciężkie. Jak się przyda to przywiozę we wtorek.

Posted

pewnie, przywieź. chyba ze dla papug jest - z muszlami - to wtedy nie. jeszcze mi mozesz oddac moja miske narozna, ktora mi mialas oddac juz z rok temu. masz ją ? pamietasz? kupilas mi w hurtowni i zaginela w Pomiechówku :eviltong: