leni356 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Sunia przebywa w schronisku w Katowicach od 02.07.09. Nieduża, terierkowata suczka. Łagodna, spokojna, zrównoważona. Bardzo lgnie do ludzi. Przytula się, zastyga i tak tkwi obok. Strasznie to przykre :-( Ma półtora roku. Jej numer to 717/09. Szukamy jej domku. Proszę o pomoc w ogłoszeniach http://www.dogomania.pl/forum/f1166/schronisko-w-katowicach-pomozmy-im-znalezc-domy-75461/ Quote
maciaszek Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Dzięki za założenie wątku :loveu:. Zacytuję swój wpis z katowickiego wątku: "Dzisiaj omyłkowo została mi wyprowadzona powtórnie. Mocno schudła od ostatniego razu. Podeszła, pomachała ogonkiem, przytuliła się do mojej nogi, zastygła. Odczekała chwilkę, potem weszła jedną łapką na moje kolana i przytuliła łebek do mojego brzucha. I znów zastygła. Szczęśliwa. Serce mi pękło... :placz:" Nie ma imienia. W schronisku nie nadają imion, tylko numery... Quote
rita60 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Ale przerazona szorstka bidulka:shake:wyglada jak wyrosniety yoreczek,moze zmienic tytuł na yorkowata sunia:roll: Quote
__Lara Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Ja dałam jej imię na allegro Marinka. Zadecydujcie które ma zostać, bo jakby co to muszę zmienić na allegro żeby było wszystko jasne. Quote
__Lara Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 rita60 napisał(a):Ale przerazona szorstka bidulka:shake:wyglada jak wyrosniety yoreczek,moze zmienic tytuł na yorkowata sunia:roll: Mi też przypomina wyrośniętego yorka. Quote
leni356 Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Zmieniony tytuł :) a imię to jakie wolicie. Sunia śliczna, musi znaleźć domek. Martwi mnie to że schudła, robaki pewnie :( Może dało by się przemycić dla niej tabletki na odrobaczanie w jakimś jedzeniu? Quote
Jasza Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Mi się podoba Marinka :loveu: Przeczytalam to co Maciaszek napisała i cały czas o niej myślę...:shake: Trzymam kciuki za telefony w jej sprawie... Quote
Jasza Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 A od poniedziałku zaczynam robić małej ogłoszenia! Quote
Jasza Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Zrobiłam jej ogłoszenie i dzisiaj powieszę w bibliotece. W Świętochłowicach. Quote
Jasza Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Marinka ma ogłoszenia na: Alegratka gumtree.katowice slaskieogloszenia e-zwierzak katowiczak ojej szerlok.katowice nasipupile hiperogłoszenia pupil.fr.pl Quote
rita60 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Sliczna jestes Marinko,zobaczysz,ze domki beda ustawiac sie w kolejce po ciebie. Quote
__Lara Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 leni356 napisał(a):Zmienione imię ;) ona jest bardzo ładna. Trzeba uważać przy jej adopcji. Quote
maciaszek Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Fajnie by było, gdyby sunia pojechała na akcję do Silesii... Może się udało? Laro, byłaś na akcji, nie było jej tam czasem? Quote
leni356 Posted July 18, 2009 Author Posted July 18, 2009 __Lara napisał(a):;) ona jest bardzo ładna. Trzeba uważać przy jej adopcji. Ona nie jest po sterylce? Quote
maciaszek Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Nie jest. W katowickim schronie praktycznie nie robi się sterylek ze względu na brak warunków do przetrzymywania psów po takim zabiegu. Czasami tylko weci robią kastracje. Są natomiast kupony na bezpłatne ciachanie, dołączane do umowy adopcyjnej. Quote
Jasza Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Dzisiaj dostalam e-maila od Pani zainteresowanej Marinką. Chciała zobaczyć więcej jej zdjęć. napisałam, że w warunkach schroniskowych to trudne. Posłałam jej dwa zdjęcia które robiła Maciaszek i czekam na odpowiedź. Powiesila ja też w bibliotece i zrobilam dodoatkowe ogłoszenia na: tusprzedaj kupsprzedaj petworld morusek.pl zwierzeta.pilne.net Quote
__Lara Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Do mnie też dzwoniła jedna Pani,ma się zastanowić. Chociaż nie powiem, że mnie te telefony nie irytują :angryy: pytanie w stylu: czy ona jest jak york wielkością...:angryy: Quote
leni356 Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 __Lara napisał(a):Do mnie też dzwoniła jedna Pani,ma się zastanowić. Chociaż nie powiem, że mnie te telefony nie irytują :angryy: pytanie w stylu: czy ona jest jak york wielkością...:angryy: moŻe do małego mieszkania :roll: no bo nie wiem po co takie pytania by zadawali Quote
__Lara Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 leni356 napisał(a):moŻe do małego mieszkania :roll: no bo nie wiem po co takie pytania by zadawali Jak to po co, teraz niejednemu się piękny, słodki york marzy... Quote
leni356 Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 __Lara napisał(a):Jak to po co, teraz niejednemu się piękny, słodki york marzy... Serio? u mnie na osiedlu wszystkie yorki gryzące, każdy na nie patrzy z grymasem na twarzy :evil_lol: Hm, co tu zrobić żeby Marince się trafił dobry domek :hmmmm: Quote
Recommended Posts