betty_labrador Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 czesc. witamy na wątku :) ile juz zdołałaś przejrzeć stron? :razz: to moj dzis skończony rysunek :) co poprawić ewentualnie? Quote
Marta&Karmen Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 jak dla mnie ten cień za głową jakoś tak się za szybko kończy i za uchem już takie jasne tło. czegoś mi tam brakuje... takie mam odczucia przynajmniej. Się nie znam;) a doszłam do połowy i zostawiam resztę na jutro :D w sumie to źle napisałam wcześniej - bo w liceum nie porzuciłam całkowicie rysunku. Ćwiczyłam przecież pilnie rysowanie wykresów na matmie i bazgranie po zeszycie na reszcie przedmiotów ;) Quote
Nikita89 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 no ja bym też cień pociągnęła dalej, trochu za początek ucha :) Ale w ogóle jest cudny :) Quote
LeCoyotte Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ten cień się tak urywa nagle. Mógłby być jeszcze za uchem . Fizzy świetny ten rysunek! Quote
betty_labrador Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 dzieki, własnie dorabiam ale całkiem za uchem? czy do połowy bardziej? zreszta zaraz Wam pokaże ;) a czarnego psa skonczylam, ale musze przynieść z pracy i zeskanować ;) Quote
Mada:) Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Unbelievable napisał(a):akwarela, jak dla mnie, powinna być o wiele delikatniejsza. O ile kwiatki same w sobie są super namalowane(chociaż nie wyglądają na akwarelę), to te tło to przesada ;) zmocz kartkę i wytrzyj tło chusteczką/ręcznikiem papierowym, wydaje mi się, że będzie lepiej. Trzeba korzystać z walorów farb akwarelowych ;) Unbelievable, masz jakieś akwarelki swoje? Chętnie się przyjrzę. Akwarela może być delikatniejsza, ale ta była celowo grubszą warstwą farby malowana. O kwiatki mi chodzi. Tło także zamierzone, więc nic nie poprawiam. ;) Betty, to tło daje super efekt! Psiak ożywa dzięki niemu! :) Quote
LeCoyotte Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Akwarele nie muszą być delikatne;) Mają być po prostu dobre. Moja mama jest mistrzem akwareli i wcale one delikatne nie są:p Betty teraz to chyba za czarne:lol: ale lepiej już zostaw jak jest;) Quote
Mada:) Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 LeCoyotte, można gdzieś obejrzeć galerię prac Twojej mamy? Quote
betty_labrador Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 to dziekuje. Czyli rysunek idzie jutro do nowego właściciela :) ja nie mam wprawy niestety w tłach, i troche kombinowałam, nie chcialam przedobrzyć :) dzis rysowalam konika na tablecie, ale pokaże później. Quote
betty_labrador Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 LeCoyotte napisał(a):Akwarele nie muszą być delikatne;) Mają być po prostu dobre. Moja mama jest mistrzem akwareli i wcale one delikatne nie są:p Betty teraz to chyba za czarne:lol: ale lepiej już zostaw jak jest;) zapomiałeś dodać- i pasteli suchych również :loveu: Quote
KasiaKoffam Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 siemaa. ;d mam psa rasy boarder collie , ma 4 miesiące. chciałabym bardzo go narysować. ale nie wiem jak zacząć. pomóżcie !!! z góry dziękuje. ; * Quote
Unbelievable Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Mada:) napisał(a):Unbelievable, masz jakieś akwarelki swoje? Chętnie się przyjrzę. Akwarela może być delikatniejsza, ale ta była celowo grubszą warstwą farby malowana. O kwiatki mi chodzi. Tło także zamierzone, więc nic nie poprawiam. ;) nic co nadaje się do pokazania :evil_lol: staram się właśnie żeby to było takie akwarelowe, delikatne, i raczej mi to nie wychodzi- staram się przestawić ;) i kwiatki są na prawdę super, ale tło mi przeszkadza. Oczywiście, to moje zdanie, może trochę źle napisałam swojego posta :razz: LeCoyotte napisał(a):Akwarele nie muszą być delikatne;) Mają być po prostu dobre. Moja mama jest mistrzem akwareli i wcale one delikatne nie są:p Betty teraz to chyba za czarne:lol: ale lepiej już zostaw jak jest;) napisałam że moim zdaniem ;) do takiego malowania nadają się także inne farby, np. olejne, i myślę że efekt byłby podobny(bo na pewno nie taki sam). No ale zależy ko, co i jak maluje Quote
Nikita89 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 KasiaKoffam pierw najlepiej "zatrzymać" swojego pupila i cyknąc mu zdjecie w pozycji w jakiej według Ciebie będzie Ci się go łatwiej rysować (bok, przód, półprofil) i potem musisz pierw wykonać szkic, poprawiać to co wydaje Ci się za krótkie, za długie, za wypukłe... aż proporcje będa zadowalające i wszystkie odległości :) potem jaśniejszymi do coraz ciemniejszych ołówków smarujesz futerko i oczka. Ołówki warto mieć od HB do B6, jak masz tylko jeden to będzie bardzo ciezko narysować wszystkie cienie i wydobyć chocby blask w oku :) A potem to już tylko doskonalenie się, widzisz błedy w jednym, starasz się ich unikać w przyszłości... :) Quote
Mada:) Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Oj nie, Unbelievable, nie zgadzam się. Farbami olejnymi takiego efektu nie uzyskam, ni zbliżonego, a jeśli chodzi o tło mojej akwareli, miało ono właśnie takie być. Pomysł zaczerpnięty od mojego nauczyciela. Quote
Unbelievable Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Mada:) napisał(a):Oj nie, Unbelievable, nie zgadzam się. Farbami olejnymi takiego efektu nie uzyskam, ni zbliżonego, a jeśli chodzi o tło mojej akwareli, miało ono właśnie takie być. Pomysł zaczerpnięty od mojego nauczyciela. a tu już mi chodziło bardziej o kwiaty ;) Quote
NightQueen Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Unbelievable ale zmyślasz :diabloti: Te kwiaty są genialne :loveu: bardzo fajne połączone są kolory, uwielbiam takie żywe prace :p Quote
Unbelievable Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='smallpati']Unbelievable ale zmyślasz :diabloti: Te kwiaty są genialne :loveu: bardzo fajne połączone są kolory, uwielbiam takie żywe prace :p zapewne :evil_lol: ale ja lubię się czepiać : P Quote
NightQueen Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Unbelievable napisał(a):zapewne :evil_lol: ale ja lubię się czepiać : P zdążyłam zauważyć :diabloti::evil_lol: tylko błagam, nie rozwijaj się zbytnio w tym kierunku, bo będzie z Ciebie rysunkowy Grey :eviltong: Quote
Unbelievable Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 smallpati napisał(a):zdążyłam zauważyć :diabloti::evil_lol: tylko błagam, nie rozwijaj się zbytnio w tym kierunku, bo będzie z Ciebie rysunkowy Grey :eviltong: ja, w przeciwieństwie do niego, potrafię się przyznać do błędu ;) Quote
NightQueen Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Unbelievable napisał(a):ja, w przeciwieństwie do niego, potrafię się przyznać do błędu ;) może on też kiedyś potrafił :evil_lol: nikt nie jest w stanie pojąć psychiki Greya :p Quote
betty_labrador Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 moje pierwsze proby na tablecie w PhotoShopie :) rodzice nie wierzyli mi ze to moja praca odręczna ;) Quote
Nikita89 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 jejuniu jak ja bym chciała mieć tablet *_* marzę po prostu świetnie Ci to wyszło :) gorzej ogonek, aaaale jak mówiłaś - dopiero zaczynasz :) Quote
Recommended Posts