Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga3006 napisał(a):
Dzieki. Wydawał mi się dobry, lekko fakturowany:oops: najwyżej tylko do kalendarza pójdzie, na skanie nie widać, ale na sprzedaż się średnio nadaje. W ramach rekompensaty narysuję na aukcję drugi, chyba Bolsbokser się nie obrazi:diabloti:

Aga , świetnie Marlonek wychodzi.

Pewnie, że się nie obrażę, jeżeli tylko jesteś chętna kolejnego na aukcję narysować.
Może być jednocześnie i do kalendarza. Będą dwie prace twoje.

Ale mam jedną prośbę. Skoro kiepsko jak na sprzedaż wyszedł, to może mogłabym go dostać dla mojego taty ???? Marlon był na tymczasie u niego i mój tata ma sentyment do Marlona. Czekam na info na maila.

Betty, twoja bokserka też jest cudna :) daj mi znać, jak będzie już gotowa, to wystawię na allegro. No i będę musiała się wreszcie z Tobą do radzymina przejechać na spacer, przy okazji bym portret wzięła.

Posted (edited)

Pinesk@ dziękuję. :-) Co do uszu... to przyznam że już od niechcenia machałam, ale postaram się poprawić. :-) Mi się strasznie twoje prace podobają na wcześniejszych stronach... :loveu: I czemu nie widze twoich prac? :mad:
betty dziękuję. :-) Własnie cieniowanie mi również podoba sie w Dogu. :-) Masz świetne prace... Tak jak przeglądam te wszystkie strony, to jestem pod wrażeniem. :-)
monisiaxp baardzo fajne. Super to przedstawiłaś. :-) Urocze!
Czekam na więcej... :razz:
Bolsbokser jesteś jednym z moich mistrzów. :cool2: :modla:

Edited by Tysia_z_Ejmi
Posted

Wasze prace są świetne! Tak mnie trochę zainspirowały i złapałam za ołówek, czego nie robiłam od kilku lat. Miał być golden, ale jakoś mi średno wyszedł... No cóż bywa. Oczy są jakieś dziwne, fafle wybitnie nie równe no i krzywy nochal. W dodatku sierść nie taka jak trzeba.
A co wy o tym sądzicie? Co poprawić, na co zwracać uwagę?

Posted

Dreblee ten kotecek taki mało koteckowaty. :eviltong: Ze zdjęcia rysowałaś? pokaż...
Goldenk@ bardzo fajny Goldenek. :-) Ja bym zmieniła oczy, bo chyba za blisko siebie są. Hmm... tak to na pierwszy rzut oka, ale jeśli to pierwszy twój to na prawdę pogratulować. :-)
A ja w liście mam zamiar narysować krewetkę animowaną, która prosi, aby ją nie zjedzono. :lol:

Posted

a możecie poradzić jak kreskować żeby takie ładne rysunki wychodziły. czy jest jakaś technika? czy po prostu kartka i ołówek:)
wykreskowałąm ostatnio tygrysa i tak średnio wyszedł, duzo lepiej niż rysowanie konturów itd ale jednak i tak nie wiem dokładnie jak.
moze macie jakieś metody oprócz ćwiczenia, ćwiczenia i ćwiczenia bo to już robie:)

Posted (edited)

Kirinna ja patrzę w którą stronę układa się sierść na zdjęciu z którego rysuję. To wszystko. Pokaż tygrysa, będę mogła lepiej doradzić. :-)
Mcdzik ładny psiak, ale ja bym poprawiła oczy, bo nasz lewe wygląda jakby było niedokończone, a prawe jakby pies na nie nie widział. ;) I zaznaczaj błysk w oku. Pies poniżej nosa nie ma trójwymiarowości, ja bym jakiś cień tam dała. że zdjęcia rysowane? Ogólnie psiak mi się podoba. :cool3:

Skończony paw dla mamy.

I Bostonek którego odkładam do szuflady. Bo nie mogę zabrać się za sunie Bernese. :-) Cały czas to odkładam... ;/ Ale myślę że dziś ją w końcu zacznę. A ty Bernese jak tam z moją Ejmi? ;-)

Edited by Tysia_z_Ejmi
Posted

KIrinna mysle ze nie ma uniwersalnego przepisu jak dobrze rysować-trzeba samemu wyczuć, duzo probowac, nie zniechecac sie, i przypatrywac sie jak na zdjeciahc ukldają sie włosy ;)

McDzik fajny a oczy? :> takie zostana? moze bylo tak na zdjeciu ale to baile w naszym lewym oku cos nie pasuje.

Tysia fajny pawik :) a bostonek chyba za szeroką głoe mu zrobiłas? pkaż zdjecie jak mozesz.

Posted

betty tak wiem. nad proporcjami muszę popracować. Ale niech juz będzie tak jak jest, następnym razem zrobie mniejszą głowę...To będzie taki bostonko-Buldożek francuski, b bardziej go przypomina. :P Fotografia z MP 4/ 2012r. kwietnia.

Tak jest jak osoba niedoświadczona zabiera się do rysowania psa w trudnej pozycji (według mnie)
Pozwólcie na odrobinę samokrytyki. więc zaczynając od tego że głowa za duża to wszystko nieproporcjonalne, pies na zdjęciu ma głowę zadarta do góry, krótszą kufę, ładniejszy nos, oczy pod innym kątem i ciemniejszą sierść, ale to da rade poprawić. Zauważyliście jeszcze coś?
Teraz czekam na duużo krytyki. ;)

Posted

Tysia_z_Ejmi napisał(a):
betty tak wiem. nad proporcjami muszę popracować. Ale niech juz będzie tak jak jest, następnym razem zrobie mniejszą głowę...To będzie taki bostonko-Buldożek francuski, b bardziej go przypomina. :P Fotografia z MP 4/ 2012r. kwietnia.

Tak jest jak osoba niedoświadczona zabiera się do rysowania psa w trudnej pozycji (według mnie)
Pozwólcie na odrobinę samokrytyki. więc zaczynając od tego że głowa za duża to wszystko nieproporcjonalne, pies na zdjęciu ma głowę zadarta do góry, krótszą kufę, ładniejszy nos, oczy pod innym kątem i ciemniejszą sierść, ale to da rade poprawić. Zauważyliście jeszcze coś?
Teraz czekam na duużo krytyki. ;)

Uważam że do zdjęcia nie jest za bardzo podobny,ale jest ładny.
Zrobiłaś super pysk,bardzo mi się podoba.
Może jeszcze dzisiaj pokażę wam moje pół na pół skończone rysunki.
Wiecie,że już kiedyś na wątku byłam obecna i szło mi tragicznie :DŁO

Wow!B
Betty,fantastyczny ten bokser!
Czym ty je malujesz?
Wygląda jak żywy!:-o
Piękny.