Sasni Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 makot'a też używam zazwyczaj maimeri.. może ja mam jakiś talent to brudzenia się tak, żeby nie dało się sprać :cool3: jeansy pół biedy, bo już stare były, ale dwie urocze błękitne plamki na stosunkowo nowym swetrze mnie już wkurzyły :angryy: także nie radze próbować większych plam :eviltong: wilk świetny :) na pierwszy rzut oka myślałam, że to zdjęcie :razz: Quote
Aga3006 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 makot'a jak zwykle cudownie:loveu: Weronika: po ułożeniu szyi, kłody i ogona zgaduję, że araba rysowałaś? Jeśli to arab to profil powinien mieć bardziej szczupaczy. Poza tym uwagi bez względu na rasę: większe uszy, oczy nieco niżej, chrapy zamiast owalu powinny przybierać kształt zblizony do łezki, przednie nogi powinny być przesunięte nieco do tyłu, grzbiet wklęsły jak u starego i spracowanego konia, zad zbyt kanciaty, stawy mają zbyt okrągłe i uwydatnione kształty, pęciny zbyt proste. Jest jeszcze kilka innych błędów, ale to już bardziej szczegóły. No i dlaczego ten koń tak sztywno stoi?:lol: Lepiej gdyby miał choć jedną nogę wystawioną bardziej w przód lub tył. Ogon fajny, ale to samo zastrzeżenie- za sztywny i za równy. Dodaj trochę wystających włosów i postrzęp mu bardziej końcówki;) Nie skrytykowałam za bardzo?:oops: Falkaa bardzo fajnie;) oczy ładne, choć może trochę za duże? Kompozycja na kartce za to tragiczna:eviltong: uszy mu w połowie ucięłaś, a podobno zakaz kopiowania jest:eviltong:. Jeżeli już widziałaś, że Ci się nie zmieszczą, to trzeba było ,,puścić'' rysunek i takie niedokończone zostawić. Dodałabym jeszcze trochę odstających włosów żeby taki ulizany ten kot nie był. Quote
rodzice Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Soko napisał(a):Tfu, akrylowe, zawsze mi się mylą, no ale na myśli miałam dobre :D prasujesz przez coś (szmatka itp.) czy ot tak? Ja prasuję przez ściereczke , moja synowa prasowała bez i część farby jej zeszła ale prasowała chyba po prawej stronie Quote
betty_labrador Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 makota :-o jak TY to narysowałaś/namalowałaś? :-o wow! jestem pełna podziwu! Quote
makot'a Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 betty_labrador napisał(a):makota :-o jak TY to narysowałaś/namalowałaś? :-o wow! jestem pełna podziwu! Tabletem :eviltong: Milo mi, że się podoba :) Quote
betty_labrador Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 makot'a;18839768 napisał(a):Tabletem :eviltong: Milo mi, że się podoba :) oh...musze wiecej cwiczyc na tablecie :eviltong: Quote
Vectra Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-xaedKilDLQA/T2JdzKsSbSI/AAAAAAAABlw/8Qc7jO_yWQA/s640/wolfuuuu.jpg :mdleje: w pierwszej chwili , myślałam że to fotomontaż .. a konkretnie zęby doklejone ;) Quote
Karro Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Ja myslałam że ten wilk to zdjęcie, potem patrze... i jestem pełna podziwu :loveu: Quote
Weronika6 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Aga3006, dziękuję ślicznie za ocenę :loveu: Nie skrytykowałaś za dużo, właśnie o takie rady mi najbardziej chodzi, bo mam straszne problemy z proporcjami. A jakiego konia rysowałam, to sama nie wiem, tak jakoś miałam ochotę na jakiegoś gorącokrwistego dla ćwiczeń. Muszę chyba jeszcze pooglądać sobie szkielety, może to coś da. :) Quote
vege* Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 understandme napisał(a):Ja myslałam że ten wilk to zdjęcie, potem patrze... i jestem pełna podziwu :loveu: Ja tez myślałam, że to zdjęcie, ale coś mi zęby nie pasowały jeśli to by było zdjęcie i po chwili się zorientowałam, że to rysunek. :eviltong: Piękny :loveu::loveu::loveu: Quote
Aga3006 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Weronika6 napisał(a):Aga3006, dziękuję ślicznie za ocenę :loveu: Nie skrytykowałaś za dużo, właśnie o takie rady mi najbardziej chodzi, bo mam straszne problemy z proporcjami. A jakiego konia rysowałam, to sama nie wiem, tak jakoś miałam ochotę na jakiegoś gorącokrwistego dla ćwiczeń. Muszę chyba jeszcze pooglądać sobie szkielety, może to coś da. :) Pdpowiem jeszcze, że jeśli chodzi o proporcje to bardzo pomaga znajdowanie zależności pomiędzy poszczególnymi elementami np: szerokość czegoś tam jest dwa razy mniejsza od wysokości itp. Quote
makot'a Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 (edited) Ojej, dziękuję za miłe słowa... :lol: ...ale nie słódźcie mi tak na przyszłość, bo się jeszcze rozwydrzę za bardzo i co będzie? :diabloti: EDIT: Dużo pracy mam....więc rysuję zamiast pracować... :roll: Dziś z trochę innej beczki :lol: Edited March 16, 2012 by makot'a Quote
anetta Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Makot'a, jesteś fantastyczna!!! ten wilk, koń...szacun. Quote
Soko Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Koń rewelacja! A ja nie mam tabletu, więc się nie nauczę tak ładnie :D Quote
selegne Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 E tam, znam takie osoby co myszką cuda wyprawiają. Trzeba po prostu przy tym bardzo ćwiczyć rękę. A i przy tablecie to nie taka prosta sprawa ;) Quote
Soko Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 myszki tez nie mam :P bo mi się popsuło to wejście USB czy jak to tam się nazywa. A samym palcem trudno mi coś zrobić. Quote
makot'a Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Dziękuję za miłe słowa :) Myszką się da, ale można się zamęczyć, więc nie polecam nerwowym osobom :evil_lol: A tablet bardzo ułatwia sprawę, aczkolwiek trzeba kupić naprawdę dobry sprzęt, żeby się na nim dobrze pracowało - ja mam kiepski, kilkuletni tablet i czasem muszę przyznać, że naprawdę doprowadza mnie do szału :angryy: Jest mało czuły, a jak ma "gorsze dni" to albo drży kursor, albo przeskakuje ni z tego ni z owego w zupełnie inne miejsce...czasem zdarza się, że "zatnie" się i nawet jeśli odstawię pióro od tabletu to on nadal rysuje :shake: A to jest najgorsze, bo wtedy nie rysuje linii, jako jeden element, tylko każdy punkt zapisuje osobno, przez co nie da się tego usunąć, bo "step backward" w Photoshopie ma ograniczoną liczbę kliknięc, więc trzeba takie niezaplanowane "mazy" ręcznie kamuflować :roll: Ja od kilku lat marzę o dobrym tablecie Wacoma, ale mnie nie stać niestety, także się z tym moim ustrojstwem muszę męczyć.... a zwykle nie mam tyle cierpliwości, więc po prostu bardzo rzadko rysuję na nim :diabloti: Quote
Yuveza Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 makota a jaki masz tablet? bo ja z moim mam podobne jazdy :lol: Quote
makot'a Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 westie_justa napisał(a):makota a jaki masz tablet? bo ja z moim mam podobne jazdy :lol: Pentagram O'pen XXL o ile dobrze pamiętam nazwę modelu. Format A4 Quote
Demowata Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Makot'a ten koń jest boski i wilczek też.♥ Quote
pina_collie Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 makot'a wyróżniające są te twoje prace ;) Masz swój styl. Ty podobno studiujesz architekturę? :) Quote
makot'a Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='Demowata']Makot'a ten koń jest boski i wilczek też.♥ Dziękuję ;) [quote name='pina_collie']makot'a wyróżniające są te twoje prace ;) Masz swój styl. Ty podobno studiujesz architekturę? :) Czuję się przez Was zawstydzona :lol: Studia uczą głównie przyjmowania ciągłej krytyki, a tu tyle miłych słów nagle człowieka spotyka :evil_lol: Tak, studiuję architekturę ;) Quote
pina_collie Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 bo makot'a nie ma co u Ciebie krytykować ;) na studiach są inni ludzie co skupiają się na wszystkich szczegółach a My na pierwszy rzut oka to widzimy dzieło :) Quote
betty_labrador Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Makota świetny koń również, masz taka lekkość ręki :) ile czasu zajęły Ci obyda rysunki Quote
Recommended Posts