Vectra Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='betty_labrador']ciesze sie bardzo, że moja praca nie poszła na marne :) :multi: dzięki :loveu: a właśnie widzę :cool3: czyje dzieło? Justa?[/QUOTE] BBety koleżanka ;) Też mi się podoba :multi: Quote
betty_labrador Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Vectra']BBety koleżanka ;) Też mi się podoba :multi:[/QUOTE] :) pełno mamy nieodkrytych artystów :) a Ty co taki nocny marek? ja sie kłąde bo sie zmęczyłam tym ekranem po całym dniu :roll: Quote
Vectra Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='betty_labrador']:) pełno mamy nieodkrytych artystów :) a Ty co taki nocny marek? ja sie kłąde bo sie zmęczyłam tym ekranem po całym dniu :roll:[/QUOTE] Noc to są chwile , tylko dla mnie ;) prosiaki śpią i nikt mi zadka nie zawraca. Tak się kiedyś przestawiłam , na hamerykański czas ;) Quote
Bolsbokser Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 to ja się ze swoim męczydziełem przypomnę. Jeszcze kilka drobiazgów zostało ... Quote
pina_collie Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Piesek jak by był żywy :) bardzo ładna kreska :D Quote
Bolsbokser Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='pina_collie']Piesek jak by był żywy :) bardzo ładna kreska :D[/QUOTE] Dziękować. Quote
Falkaa Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Betty, super :evil_lol: swietne. :) Bolsbokser, genialne, jak zawsze :) jaakie fajne uszysko ma :loveu: wywiniete :) Quote
makot'a Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Bolsbokser fajnie, ale ja bym popracowała jeszcze nad tłem trochę :) Bo póki co wygląda trochę, jak "przyklejone" do psa...a takie luźne tło daje możliwość fajnego wyważenia kompozycji, wykorzystaj to ;) Quote
Soko Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 A jakie jest luźne tło? Ja zazwyczaj rysuję bez tła, bo właśnie nic nie umiem wymyślić.. Quote
makot'a Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Chodziło mi o tło, które nic nie przedstawia po prostu ;) Quote
Soko Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Aaa.. no proszę kolejne słowo w słowniku Ludzi Którymi Chciałabym Kiedyś Być :D Quote
LeCoyotte Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Betty, goźnie ten kotek patrzy;) [quote name='Bolsbokser']Tutaj troszkę lepiej to wygląda Quote
betty_labrador Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) piękny beagle :) ale na dole klatka pierwsiowa wydaje sie trochę płaska(po naszej lewej stronie). a kotka poprawiłam własnie dzis :D Edited February 27, 2012 by betty_labrador Quote
Domiśka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Jak wy to tak pięknie malujecie farbami że sierść tak ładnie wychodzi? LeCoyotte ślicznie nie moge napatrzec sie na tego twojego beagle'a (nie wiem jak to sie pisze :P ) Quote
emdziolek Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Prawie skończona główka buldozia :) Co myslicie?: Quote
zuzolina Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='LeCoyotte'] Jakie to farby rozmazują się pod wpływem werniksu? I jaki to werniks? [/QUOTE] Farby były akrylowe a werniks najzwyklejszy matowy Marie's. Quote
Bolsbokser Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 makot'a;18722411 napisał(a):Bolsbokser fajnie, ale ja bym popracowała jeszcze nad tłem trochę :) Bo póki co wygląda trochę, jak "przyklejone" do psa...a takie luźne tło daje możliwość fajnego wyważenia kompozycji, wykorzystaj to ;) Jeszcze nie naumiałam się tła rysować. Mam już obrzydzenie do tego rysunku, zwłaszcza, że facet marudzący, a zdjęcie było masakrycznej jakości. Nie wiem, czy się dotknę jeszcze do tego portretu, chociaż sama widzę, że jeszcze bym w kilku miejscach poprawiła. Dzięki za podpowiedź. Będę trenować. Bo znudziły mi się już portrety bez żadnego tła. Quote
LeCoyotte Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='zuzolina']Farby były akrylowe a werniks najzwyklejszy matowy Marie's.[/QUOTE] ale jakiej firmy? Już doszłaś dlaczego Ci się rozmazało? Może prostu nie wyschło jeszcze;) Quote
rodzice Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 A nie jest tak przypakiem że do akryli winien być werniks akrylowy a do olejnych inny ? Jest coś takiego ? Nie Znam sie nigdy nie używałam werniksu ale tak mi przyszło do głowy . Quote
zuzolina Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='LeCoyotte']ale jakiej firmy? Już doszłaś dlaczego Ci się rozmazało? Może prostu nie wyschło jeszcze;)[/QUOTE] farby były tez marie's ale to chyba nie ich wina. Bardziej skłaniałabym się ku temu ze za krótko obraz wysychał. Ten $#%^%& shi tzu był robiony na zamówienie i tak jak bolsbokser piszę klient dosć marudzący więc co chwile musiałam coś zmieniać. Farba nie miała za duzo czasu żeby porządnie wyschnąć. Z zewnatrz było ok ale w niższych warstwach jeszcze była mokra no i przeżarło...Na szczęście nie było jakiś tragicznych skutków. Obraz poszedł i broń boże przed takimi klientami...:mad: [quote name='rodzice']A nie jest tak przypakiem że do akryli winien być werniks akrylowy a do olejnych inny ? Jest coś takiego ? Nie Znam sie nigdy nie używałam werniksu ale tak mi przyszło do głowy .[/QUOTE] szukałam w tych werniksach dość dlugo i ten który wybrałam nadaje się do tych i do tych więc to raczej nie byla wina werniksu a tak jak pisałam wyżej nie wyschnietej farby..:roll: Quote
betty_labrador Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 co myślicie o tym yorczku? i tle? ewentualnie co dorobić jeszcze jako tło? Quote
Bolsbokser Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Betty, chyba ten sam błąd robimy - przyklejamy tło do psa :P Quote
betty_labrador Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 chyba tak, ale ja i tło to czarna magia :D Quote
Recommended Posts