Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='betty_labrador']ciesze sie bardzo, że moja praca nie poszła na marne :) :multi: dzięki :loveu:

a właśnie widzę :cool3: czyje dzieło? Justa?[/QUOTE]

BBety koleżanka ;)
Też mi się podoba :multi:

Posted

[quote name='betty_labrador']:) pełno mamy nieodkrytych artystów :)

a Ty co taki nocny marek? ja sie kłąde bo sie zmęczyłam tym ekranem po całym dniu :roll:[/QUOTE]

Noc to są chwile , tylko dla mnie ;) prosiaki śpią i nikt mi zadka nie zawraca.
Tak się kiedyś przestawiłam , na hamerykański czas ;)

Posted

Bolsbokser fajnie, ale ja bym popracowała jeszcze nad tłem trochę :)
Bo póki co wygląda trochę, jak "przyklejone" do psa...a takie luźne tło daje możliwość fajnego wyważenia kompozycji, wykorzystaj to ;)

Posted

Jak wy to tak pięknie malujecie farbami że sierść tak ładnie wychodzi?
LeCoyotte ślicznie nie moge napatrzec sie na tego twojego beagle'a (nie wiem jak to sie pisze :P )

Posted

makot'a;18722411 napisał(a):
Bolsbokser fajnie, ale ja bym popracowała jeszcze nad tłem trochę :)
Bo póki co wygląda trochę, jak "przyklejone" do psa...a takie luźne tło daje możliwość fajnego wyważenia kompozycji, wykorzystaj to ;)

Jeszcze nie naumiałam się tła rysować. Mam już obrzydzenie do tego rysunku, zwłaszcza, że facet marudzący, a zdjęcie było masakrycznej jakości.
Nie wiem, czy się dotknę jeszcze do tego portretu, chociaż sama widzę, że jeszcze bym w kilku miejscach poprawiła.

Dzięki za podpowiedź. Będę trenować. Bo znudziły mi się już portrety bez żadnego tła.

Posted

[quote name='zuzolina']Farby były akrylowe a werniks najzwyklejszy matowy Marie's.[/QUOTE]

ale jakiej firmy? Już doszłaś dlaczego Ci się rozmazało? Może prostu nie wyschło jeszcze;)

Posted

A nie jest tak przypakiem że do akryli winien być werniks akrylowy a do olejnych inny ? Jest coś takiego ? Nie Znam sie nigdy nie używałam werniksu ale tak mi przyszło do głowy .

Posted

[quote name='LeCoyotte']ale jakiej firmy? Już doszłaś dlaczego Ci się rozmazało? Może prostu nie wyschło jeszcze;)[/QUOTE]

farby były tez marie's ale to chyba nie ich wina. Bardziej skłaniałabym się ku temu ze za krótko obraz wysychał. Ten $#%^%& shi tzu był robiony na zamówienie i tak jak bolsbokser piszę klient dosć marudzący więc co chwile musiałam coś zmieniać. Farba nie miała za duzo czasu żeby porządnie wyschnąć. Z zewnatrz było ok ale w niższych warstwach jeszcze była mokra no i przeżarło...Na szczęście nie było jakiś tragicznych skutków. Obraz poszedł i broń boże przed takimi klientami...:mad:

[quote name='rodzice']A nie jest tak przypakiem że do akryli winien być werniks akrylowy a do olejnych inny ? Jest coś takiego ? Nie Znam sie nigdy nie używałam werniksu ale tak mi przyszło do głowy .[/QUOTE]

szukałam w tych werniksach dość dlugo i ten który wybrałam nadaje się do tych i do tych więc to raczej nie byla wina werniksu a tak jak pisałam wyżej nie wyschnietej farby..:roll: