Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sucha - świetne, pięknie włosy zrobiłas :)

a tu moja 10 minutowa zabawa na touchpadzie w photoshopie - zbudziłam sie w nocy i dostałam weny na coś w stylu aktu :P
i tak po 10 minutach zabawy powstała moja nowa tapeta na komputer hehehe:

troche mi postrura nie wyszła :P ale czego tu sie spodziewac :P Byłam mega zaspana i rysowałam to leżąc w łóżku :P

Posted

pina-collie ołówek 'B' tylko bo te bardziej miekkie mi siostra zakosiła i nie oddała ;P
emdziolek widze, że nie tylko ja lubie rysowac nagie panie w photoshopie, tez gdzies tam wyzej dodałam cos troszkę w tym stylu ;P

Posted

Dzięki za odpowiedź sucha.

emdziolek, praca jest ciekawa.. lecz coś nie pasuje mi z tą ręką, rozumiem że byłaś zaspana :)
Zazdroszczę wam macie tablety ,photoshop'y a ja tylko iphone 4 i paint glow :oops:

Pozdrawiam pina. ;)

Posted

najlepiej żeby były jak najbardziej gładkie bez tzw wrąbków , skład nie ma znaczenia . Oczywiście próbowałam malować na frocie , na wełnie , na polarze - nie wychodzi to najlepiej .

Posted

To podeslij mi chociaż na PW, bardzo proszę :)

Boksio. Coś mi szyja po prawej nie pasuje, chyba za długie włosy :/
przepraszam za jakosć ale robione aparatem w niezbyt oświetlonym pokoju a na laptopie nie mam zadnego programu graficznego

Posted

To czekam na Twój węgiel, chetnie zobaczę jak taka praca wygląda bo zastanawiam się czy nie spróbować

Ołówki 2B, 6B, 4B z Farber Castell i 5B i 8B z KOH- I- NOOR i bodajże 2H z FC do szkicu ;)

Posted

Pinesk@ napisał(a):
To czekam na Twój węgiel, chetnie zobaczę jak taka praca wygląda bo zastanawiam się czy nie spróbować

Ołówki 2B, 6B, 4B z Farber Castell i 5B i 8B z KOH- I- NOOR i bodajże 2H z FC do szkicu ;)

Dzięki za odpowiedź.

A jakiego najlepiej psa narysować? ja mam dwie techniki węglami.
1. Rysuje kontury psa bez komponowania włosków i rozcieram ten węgiel i wychodzi blask :)
2. Normalnie narysowany pies i zaczynam kreskować.

Ja zamierzam mieć całą game co drugi ołówek :) Oraz ołówki grafitowe koh-i-noor dla mnie to najlepsza firma lecz ubiegam się też za faber castel
pastele mam z koh-i-noor a ołówki z faber castel :) (ja na razie :D)

Posted

Jaki Ci odpowiada, takiego jakiego lubisz rysować, ja np najbardziej lubię psie portrety i to jeszcze z głowa zwróconą prosto w 'obiektyw' albo w lewą stronę ;)
Ja zwykle dokupuję jak mi ołówka brakuje, nie mam całej stałej gamy. Na początku tylko był jeden, potem jeszcze jeden, i jeszcze jeden.. czasem mi się gubią, dokupuję nowe a wtedy znajdują się stare.. nazbierało sie. A ołówki kupuje w zwykłym papierniczym, bez problemu dostępne są i z FC i z Kohinoora :)