Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja się wtrącę i "pochwalę się" ukończonym dziś rysunkiem, który miał być ukończony już dawno temu, ale w roku szkolnym zawsze mnie dopada lenistwo...

Posted

[quote name='betty_labrador']Maite Perrni? :razz: Fajnie wyszło , cieniowanie świetne, zwłaszcza oczów i włosów. Ale co do samej postaci chyba twarz zbyt podłużna ? i szyja chyba za cienka :)
Betty - oczu nie oczów :eviltong:
Całkiem fajnie wyszło, ale coś mi nie pasuje w proporcjach. Też mam wrażenie, że zbyt podłużna jest i twarz i szyja. Wydaje mi się również, że oczy zbyt duże w stosunku do reszty - ale może oryginał tak ma. Tylko pozazdrościć takich dużych oczów, chociaż to nieproporcjonalne ;)
Podobają mi się włosy i warkocz

Posted

Szyja nie jest chuda, tylko to był cień. Na zdjęciu, z którego przerysowywałam był on bardzo mocno zaznaczony. Dostosowałam się i tak wyszło... I tak, to jest Maite. Zawsze mam problemy z uchwyceniem kształtu buźki. :D

Posted

[quote name='Koma']Bolsbokser- do weekendu mam czas? Tak wygląda na chwilę obecną, jeszcze trochę mi zajmie ale myślę że większość za mną :)

http://img831.imageshack.us/img831/3695/boxern.jpg
Spokojnie.
W piątek spotykam się ze znajomą i będziemy siedzieć nad projektem. Będziemy układać kolejność portretów i zastanawiać się na kalendarium i grafiką projektu.

A portrecik śliczniutki :) :loveu:
Świetnie oczy rysujesz - muszę się od Ciebie nauczyć :razz:

Jeszcze na Falkę czekam.

Posted

coraz lepiej ci to wychodzi ;) tylko dodaj więcej cieniowania
i mam prośbę.. korzystaj tylko z jednego konta.. zdecyduj się, albo ta gazowana albo igumee.. nie wszystkie na raz

Posted

Falka skorzystam z rad ;)
Sorka że korzystam z 2 kont ale gazowaną zapomniałam loginu :roll:
Więc będę na iGumee ;3
Teraz rysuje jeszcze Haskiego i dwie Chiuchłały ( nie wiem jak pisać )

Posted

Dokończyłam ten portret Bodzia, za którego Asia już dawno powinna mnie nieźle zjechać :(
Portret suczki w połowie, jutro bedzie na 200%.
Bolsbokser podaj mi na PW adres to wysle Bodzia na fundację.

Posted

dziękuję :)
Ten miał być do kalendarza, ale ktoś inny juz go wczesniej zaczal rysowac, dlatego robię drugi ;)
ten będzie na aukcji dla fundacji ;) Jak twoja Pyza :D

Posted

Koma jestem po prostu Twoją wielka fanką, świetne.. pochwalisz sie jakimi ołówkami rysujesz (twardość + typ) i na jakim papierze? Bardzo fajnie Ci wychodzi faktura sierści, i te szczegóły wszystkie. Ile czasu zajęło?

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Koma jestem po prostu Twoją wielka fanką, świetne.. pochwalisz sie jakimi ołówkami rysujesz (twardość + typ) i na jakim papierze? Bardzo fajnie Ci wychodzi faktura sierści, i te szczegóły wszystkie. Ile czasu zajęło?

Ołówki Kohinoor, większość pracy do chyba 2b i 4b ;) Papier też z Kohinoora, to jest chyba 180g
Jeśli chodzi o czas to szczerze nie wiem ;) Rozwlekło się w czasie, jak miałam chwilę w pracy czy w domu to siadałam, kilka godzin napewno ale mi zawsze dużo czasu zajmuje rysunek ;)

Posted

Falkaa, bardzo fajnie wyszedł Bodzio http://img593.imageshack.us/img593/2736/bodziofalkaa.jpg. Następnym razem staraj się rysować bardziej kontrastowo (sama nad tym pracuję wrrrr....:/ )

Koma, twoje prace rozpoznam w nocy o północy - masz fajną, charakterystyczną kreskę. Oczywiście pedantyzm w każdym calu http://img163.imageshack.us/img163/2600/bokser.jpg :)

PS. nie chce mi się teraz wertować swoich wpisów, ale chyba nie wstawiłam jeszcze info o aukcji portretu Demi https://lh5.googleusercontent.com/-_-oDGdkDRH0/Tk7BAqzQhpI/AAAAAAAAEKc/se08XDlkZww/s601/Demi_-_Agnieszka_Piasek.jpg autorstwa Agi.
Ale teraz jest już za późno, ponieważ niedługo po wystawieniu, portret został kupiony za 120 zł. Dziękujemy Aga :)