Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justyna, bo jakbym miała włochacza narysować to bym się załamała chyba. :cool1:

widzę, że rysunek przeszedł bez echa, czyli idę ćwiczyć dalej. :evil_lol:
ale jakby ktoś jeszcze wspomniał na co zwracać większą uwagę, to byłabym wdzięczna. Chyba, że wszystko do poprawy. :lol:

Posted

Zorlis piękne łośki!:loveu: chciałam zapytać o to samo co betty :)

nie no nie wierzę że to namalowane:crazyeye::crazyeye::crazyeye: niemożliwe, jakaś przeróbka fotoszopem:evil_lol: przecież tam są wszystkie pory skóry widoczne, każdy włosek... niesamowite!

Posted

fizzy napisał(a):
Zorlis piękne łośki!:loveu: chciałam zapytać o to samo co betty :)

nie no nie wierzę że to namalowane:crazyeye::crazyeye::crazyeye: niemożliwe, jakaś przeróbka fotoszopem:evil_lol: przecież tam są wszystkie pory skóry widoczne, każdy włosek... niesamowite!

tam jest gdzieś napisane że dodał teksturę skóry, ale się za bardzo nie wczytywałam, bo widać że to nie rysunek ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
tam jest gdzieś napisane że dodał teksturę skóry, ale się za bardzo nie wczytywałam, bo widać że to nie rysunek ;)

ja właśnie nic nie czytałam:eviltong: nie chciało mi się a po za tym ja po angielsku nie szprecham:evil_lol: no ale teraz rozumiem, to niemożliwe żeby tak namalować!

Posted

[quote name='AgaMasel']
Tak dodam dla ciekawostki, choć pewnie dużo osób już to widziało. TO się nazywa fotorealizm. Tylko pogratulować cierpliwości Blair Art Studios

Szacunek dla człowieka za cierpliwość i dbałość o detale, ale pojęcie sztuki każdy ma jak widać inne; dla mnie rysunek/obraz powinien na taki wyglądać od razu, fotografię może sobie zrobić każdy. I bardziej podobają mi się prace "z charakterem", niż takie wymuskane kopie fotek, w których życia nie widać ;)
(Już możecie bić :eviltong: )

[quote name='betty_labrador']wow Zorlisku jak cudownie :D a co Ty taka serie robisz? ilustrujesz do książki? :cool3:

Eee...^^, mają iść na koszulki ponoć; kobitka zamówiła wilki, potem łosie, po łosiach chyba jeszcze coś będzie - pisałam już o tym ;) Jeszcze przez jakiś czas zapewne nie narysuję nic "dla siebie" :roll:

Posted

Witam wszystkich :)

Po kilki latach przerwy usiadłam wczoraj z ołówkiem i wyszło mi coś takiego:

Co poprawić?Niestety rysowałam z głowy i pierwszy raz whippeta,wiec nie wiem nawet,czy ma to dobre porporcje ogólne :cool1:

Posted

anastazja - widać, że Twoja przygoda z ołówkiem trwa już jakiś czas. Ciekawa kreska oraz ciemne tło. Na wzorcach ras się nie znam, więc nie powiem, czy w budowie anatomicznej wszystko jest OK, w każdym bądź razie chciałam Ci potwornie pogratulować talentu, jakim jest rysowanie z wyobraźni. Podziwiam najbardziej ludzi, którzy to potrafią. ;) BRAWO!

Posted

Dzięki dziewczyny :D
Ołówka nie ruszałam dawno i przyznam,że ten to był prawdziwy poryw po dłuuuugim czasie,po wizycie w hodowli whippetów :cool1:Niestety osiołek ze mnie,bo aparatu nie wzięłam i mam za swoje :evil_lol:

Aga-tak się też zastanawiałam,jak już niby dokończyłam,ale szperając w necie po stronach doszłam do wniosku,że one jednak mają takie nochale :roll: :-o Może jednak poprawić?Muszę pokombinować trochę :lol:

Posted

Mnie tam się wydaje, iż nochal jest w dobrym rozmiarze, biorąc pod uwagę to, że wysuwa się w przód no i skóra przy nim również często bywa ciemnawa (chyba wiecie, o co mi chodzi? :)), co automatycznie nosek powiększa.

Posted

Betty ja czekam na efekt końcowy :loveu: mistrzunio!

u mnie buba ... rękaw gipsie i na dodatek skaner się popsuł, ostatecznie jest na gwarancji :evil_lol:

zrobiłam aparatem :shake:

Posted

Dziewczyny ale macie talent! :-o:loveu:
Mój ostatni wynik nudy. :D Ja już chyba mam taki dziecinny styl. :eviltong::evil_lol:
szkic

kolor

Psiaki masakra :roll: