Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:crazyeye: padam na twarz!
Też bym chciała tak ludzi rysować! :crazyeye::crazyeye:

kurcze czubek głowy bym dopracowała

nie wychodził? :evil_lol: :shake: pozytywnie jesteś zakręcona!

Kto będzie nastepny?

Bruce Wilis, Eminem czy 50 Cent? :evil_lol:
juz sie doczekac nie mogę!
Ile Ci zajmuję taka praca?

Posted

on jest nieskończony, więc czubek głowy nie wymaga dopracowania a po prostu narysowania :evil_lol: to tylko baza pod włosy narzucona

popsułam go i nie mam zamiaru kończyć :angryy: rysunek i tak nie poznał mojego gniewu, bo taki coś to ja targam i wyrzucam :eviltong:

Bruce Wilis, Eminem czy 50 Cent?

emm wątpię teżby wybór padł na nich :eviltong:

Czasowo różnie wychodzi, Brada psułam dokładnie 52 min :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
on jest nieskończony, więc czubek głowy nie wymaga dopracowania a po prostu narysowania :evil_lol: to tylko baza pod włosy narzucona

popsułam go i nie mam zamiaru kończyć :angryy: rysunek i tak nie poznał mojego gniewu, bo taki coś to ja targam i wyrzucam :eviltong:

emm wątpię teżby wybór padł na nich :eviltong:

Czasowo różnie wychodzi, Brada psułam dokładnie 52 min :evil_lol:

:evil_lol: narzuciłam ich przypadkowo :evil_lol:
psułaś 52 minuty? :crazyeye: jaka precyzja! :evil_lol:

nie targaj tylko kończ!

Posted

Dzięki Small :multi: Się dla mnie napociłaś, taka indywidualna instrukcja... :loveu: Ja go chyba nie będę już poprawiać, zresztą mało czasu zostało to spróbuje coś od nowa.

smallpati napisał(a):

Dużą rolę odgrywa też cieniowanie, popróbój różnie naciskac ołówek, wtedy powstaną ci ciemniejsze i jaśniejsze miejsa, będzie wyglądał pies bardziej naturalnie (zwłaszcza jeśli chodzi o płaskie mordy, trudno je pokazac bo mają faudy, więc trzeba je dobrze wycieniowac żeby było widac że pysk nie jest płaski)

No jakbym się nie domyślała...:lol::eviltong:

A jeszcze chciałam powiedzieć, że od razu poznałam, że Pitt. :D

Posted

[quote name='Kamila i Heksa']:evil_lol: narzuciłam ich przypadkowo :evil_lol:
psułaś 52 minuty? :crazyeye: jaka precyzja! :evil_lol:

nie targaj tylko kończ!

mi zazwyczaj rysunki nie zajmują dłużej niż 2,5h ;)

nie kończę go bo się obraziłam :roll:

nie wyświetla mi się Pitt :-(

a teraz ?
http://images38.fotosik.pl/178/96f6d5489a35b5e2.jpg

Dzięki Small :multi: Się dla mnie napociłaś, taka indywidualna instrukcja... :loveu: Ja go chyba nie będę już poprawiać, zresztą mało czasu zostało to spróbuje coś od nowa.

zazwyczaj nie udzielam rad ale ty przypominasz mi siebie samą (pod względem techniki) więc nie mogłam się powstrzymać :evil_lol:
może ci się przydadzą rady, a może nie ;)

A Pitt to może i jest podobny ale wykonany tragicznie :roll:

Kamila i Heksa fajnie ;) tylko na moje oko to zęby są troszkę płaskie, troszkę bardziej je może wycieniuj ;)

P.S Zawsze rysujesz seriami psy? tzn. kilka razy owczarki,rhodesiany itd. :cool3:

Posted

Small - jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich prac :loveu:
Jasne, że można się doszukiwac jakis błędów i niedociągnięć, ale jak dla mnie - są cudowne.! :loveu:

Mogłabys przy następnej pracy (rysunku człowieka) robic zdjęcia w różnych etapach.? tak, zebysmy "krok po kroku" mogli zobaczyc jak to robisz.?;):loveu:

Pooglądałam prace reszty - również są genialne.. Ten rhodesian jest świetny. :loveu: A buldożek ma cuuudne oko...! :loveu:

pzdr.

Posted

[quote name='smallpati']

Kamila i Heksa fajnie ;) tylko na moje oko to zęby są troszkę płaskie, troszkę bardziej je może wycieniuj ;)

P.S Zawsze rysujesz seriami psy? tzn. kilka razy owczarki,rhodesiany itd. :cool3:

:lol: a zazwyczaj seriami, coby chociaż przyjrzeć się czy podobnie wyjdzie :evil_lol:

Lekko kłaki na szyi poprawiłam, a z zębami? boję się żeby czarne całkiem nie wyszły :crazyeye::evil_lol: ale choć trochę może uda mi się wyskrobać :evil_lol:

Posted

Justy$ka dziękuje ;)

Jak nie zapomnę to zrobię zdjęcia etapami, ale nie obiecuje :eviltong:

Kamila i Heksa
Ja tak nie potrafię, kilka prac podobnych tematycznie pewnie by mnie zanudziła, ja muszę sobie urozmaicać życie :evil_lol:

Jakbyś dodała troszkę więcej cieni na "zagięciach" i przy dziąsłach to myślę żeby uwypukliło to nieco zęby, odrobinkę przyciemnij, bo w większej ilości wyjdzie próchnica a nie cień :eviltong:

Posted

Świetny jest :) Nie ma się czego w anatomii czepiać (tak myślę), tylko kontrast na pysku przydałby się mocniejszy, żeby kufa na przód wyszła (zlewa się np. dolna szczęka z szyją), i nos przyczernić ;)

Posted

Gram jest świetny, taki monstrualny :evil_lol::evil_lol::loveu:
cienie świetnie, nawet ci sierść krótka wyszła :cool3: ale popracować jeszcze musisz nad nosami i oczami- chociaż te prawe(psa) jest już całkiem fajne :cool3:

Posted

Mówisz i masz
Przepraszam za jakość,a le aparat mi się rozładował, ze skanerem coś nie teges i pozostała mi komórka :roll:
oko w rzeczywistości jaśniejsze i brązowe, a nie czarne

cienie jeszcze nie tak, niektóre za mocne, niektórych na zdjeciu nawet nie widać, ale nad tym pracuję