besthailey1887 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 podziwiam Was tu wszystkich. u mnie odrobina talentu jest, ale za to brak cierpliwości i skrupulatności .. Quote
Ewanka Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 [quote name='monisiaxp']Fajny blog http://ilojleen.blogspot.com/... Rzeczywiście fajny, spędziłam na nim kilka godzin - też go polecam, szczególnie początkującym, ale i tym bardziej zaawansowanym :) Quote
LeCoyotte Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 (edited) [quote name='Aga3006'] babuszka http://oi44.tinypic.com/qx036x.jpg świetna babuszka...! Betty, wilczek fajny, tylko.. płaski;) przód zlewa się z tyłem kociak w skrócie Edited January 23, 2014 by LeCoyotte Quote
Iwonaaa Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 O ja cię :O Genialne :D Ja tak nie umiem a chciałabym, a to moje wypociny... Quote
betty_labrador Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 O Tobi- świetna prezentacja kociaka :D Co do wilczka- jak myslisz co zrobic by go uwypuklić? gdzie wiecej cieni ? itp? Quote
Nikita89 Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 LeCoyotte - fantastyczny kociak! Ja po ponad 10ciu latach kupiłam sobie pastele olejne, komplet 24 sztuczki co nie daje mi wielu barw i kurczę, nie chcą się mieszać tak ładnie, nie umiem tego tak jak Ty :) I nie umiem nimi rysować cienkich kresek w ogóle! Jak Ty to robisz? To moja druga praca wykonana pastelami po powrocie do nich, widać wiele braków, totalnie nie mam obycia już z nimi, nie wiem jak się zachowują, jak je łączyć ani nic... i tak jest lepiej niż pierwszy. A żeby mi wstyd nie było :oops: to wstawiam moje ostatnie prace ołówkowe: I zastanawiam się co zrobić, by skaner wierniej oddawał szczegóły? Bo w przypadku fotografowania obrazki w ogóle już tracą na wartości, może źle cykam... a skaner znowu za bardzo rozjaśnia te części co są robione jasnym ołówkiem, wręcz nie widać tam kreski miejscami i powstają brzydkie plamy. Jakieś rady? Quote
gucio67 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Wow Nikita89 oczy hipnotyzuja! ;) A ja ze skanerem nie mam doświadczenia więc pytanie do innych. Quote
Morelkaa Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Nawet nie podejrzewałam, że tu jeszcze będą się rozwijać takie talenty! Owacje na stojąco dla każdego - jesteście rewelacyjni :) Ja niestety czasu mam coraz mniej, w szczególności też dlatego, że wróciłam do pianina, co dobrze mi zrobiło. Ale wena atakuje w najmniej oczekiwanych momentach, prawda? bardzo interesująca religia, 20 minut i tadam :D Czy mówiłam już kiedyś, jak bardzo nienawidzę swojego skanera? :angryy: Quote
betty_labrador Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Nikita no cudowne te Twoje owczarki :loveu: spaniel też świetny tylko ja bym go jeszcze dokończyła dla efektu. :) Morelka no wizje Masz superowe :) Quote
Hmmm Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 A ja zaczęłam psiaka kilka miesięcy temu i jakoś nie mogę się zmobilizować, żeby go skończyć :roll: oglądam wasze piękne dzieła i mam nadzieję, że wena się pojawi ;) Quote
Nikita89 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 betty, rzecz w tym że ja nie wiem co z tym jeszcze zrobić :( Hmmm wygląda na prawdę obiecująco!! Quote
agrazka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Hmmm - kończ, bo bardzo dobrze zaczęłaś, ciekawi mnie technika czy to ołówek? Quote
Hmmm Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='agrazka']Hmmm - kończ, bo bardzo dobrze zaczęłaś, ciekawi mnie technika czy to ołówek? Tak ołówek ;) Właśnie po zrobieniu uszu stwierdziłam, że chyba wybrałam sobie modelkę ponad moje możliwości i bałam się cokolwiek zrobić :oops: Quote
Morelkaa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 bardzo dobrze Ci idzie, nie ma sensu się zniechęcać ;) Ja już tak zrobiłam kilka razy i dlatego w szafce mam kilka szkiców shair-peil; same kontury i trochę sierści podstawowej, ale reszty nie zrobię, bo się boję zepsuć :P Quote
betty_labrador Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 (edited) Hmmm warto skonczyć bo zapowiada sie super! poprawiłam nieco wilka i zaczęłam tło :) jak Wam sie podoba? Edited January 30, 2014 by betty_labrador Quote
Kamila_ Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 betty rewelacja!!!! te kłaczki na klacie takie realistyczne, wycieniowane pięknie :loveu: Quote
Hmmm Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 Cudowny wilk, a tło w moim ulubionym kolorze, więc jeszcze bardziej mi się podoba ;) Quote
betty_labrador Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 [quote name='monisiaxp']betty- jak dla mnie bomba :D! [quote name='Kamila_']betty rewelacja!!!! te kłaczki na klacie takie realistyczne, wycieniowane pięknie :loveu: [quote name='Hmmm']Cudowny wilk, a tło w moim ulubionym kolorze, więc jeszcze bardziej mi się podoba ;) Dziękuje dziewczyny :loveu: Dziś konczyłam tło górne czyli las, a jutro zabiore sie za podloże :) i wtedy pokaze całość :) a tymczasem niesamowite rysunki osoby, która wszystkie swoje dzieła wykonuje DŁUGOPISAMI!!!! ja jestem zachwycona :loveu: http://vianaarts.deviantart.com/gallery/ Quote
agrazka Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 wilk pierwsza klasa :), kusicie mnie na te pastele ;) Quote
rodzice Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 ciocie , wystawiłam 2 malowane fanciki na bazarek dla Sawanki która wyciagałam z poznańskiego schronu , może pomozecie w podnoszeniu bazarku ? :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250799-malowana-torebka-malowana-bluzeczka-dla-Sawanki-do-15-02-14-g-17-00 Quote
betty_labrador Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='agrazka']wilk pierwsza klasa :), kusicie mnie na te pastele ;) Dziekuje :D No w końcu trzeba sie skusić :) [quote name='rodzice']ciocie , wystawiłam 2 malowane fanciki na bazarek dla Sawanki która wyciagałam z poznańskiego schronu , może pomozecie w podnoszeniu bazarku ? :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250799-malowana-torebka-malowana-bluzeczka-dla-Sawanki-do-15-02-14-g-17-00 super! juz podniosłam :D Quote
Luzia Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/28/72qa.jpg Świetne :) Czy to Bej od Pawła :) Quote
LeCoyotte Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='betty_labrador'] Co do wilczka- jak myslisz co zrobic by go uwypuklić? gdzie wiecej cieni ? itp?[/QUOTE] Myślałem o przyciemnieniu tylnych łap (cała lewa i wewn strona prawej), cień po prawej stronie kufy i lewy (jego) bok, za łapą;) Wiem, że on pewnie na śniegu stoi, stąd światło na nim z każdej strony, ale tak będzie ciekawiej wyglądać;) I tak już lepiej się prezentuje:) Quote
Recommended Posts