Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LeCoyotte - fantastyczny kociak!
Ja po ponad 10ciu latach kupiłam sobie pastele olejne, komplet 24 sztuczki co nie daje mi wielu barw i kurczę, nie chcą się mieszać tak ładnie, nie umiem tego tak jak Ty :) I nie umiem nimi rysować cienkich kresek w ogóle! Jak Ty to robisz?

To moja druga praca wykonana pastelami po powrocie do nich, widać wiele braków, totalnie nie mam obycia już z nimi, nie wiem jak się zachowują, jak je łączyć ani nic... i tak jest lepiej niż pierwszy.

A żeby mi wstyd nie było :oops: to wstawiam moje ostatnie prace ołówkowe:

I zastanawiam się co zrobić, by skaner wierniej oddawał szczegóły? Bo w przypadku fotografowania obrazki w ogóle już tracą na wartości, może źle cykam... a skaner znowu za bardzo rozjaśnia te części co są robione jasnym ołówkiem, wręcz nie widać tam kreski miejscami i powstają brzydkie plamy. Jakieś rady?

Posted

Nawet nie podejrzewałam, że tu jeszcze będą się rozwijać takie talenty!
Owacje na stojąco dla każdego - jesteście rewelacyjni :)
Ja niestety czasu mam coraz mniej, w szczególności też dlatego, że wróciłam do pianina, co dobrze mi zrobiło.
Ale wena atakuje w najmniej oczekiwanych momentach, prawda?
bardzo interesująca religia, 20 minut i tadam :D

Czy mówiłam już kiedyś, jak bardzo nienawidzę swojego skanera? :angryy:

Posted

A ja zaczęłam psiaka kilka miesięcy temu i jakoś nie mogę się zmobilizować, żeby go skończyć :roll:

oglądam wasze piękne dzieła i mam nadzieję, że wena się pojawi ;)

Posted

[quote name='agrazka']Hmmm - kończ, bo bardzo dobrze zaczęłaś, ciekawi mnie technika czy to ołówek?
Tak ołówek ;) Właśnie po zrobieniu uszu stwierdziłam, że chyba wybrałam sobie modelkę ponad moje możliwości i bałam się cokolwiek zrobić :oops:

Posted

bardzo dobrze Ci idzie, nie ma sensu się zniechęcać ;)
Ja już tak zrobiłam kilka razy i dlatego w szafce mam kilka szkiców shair-peil; same kontury i trochę sierści podstawowej, ale reszty nie zrobię, bo się boję zepsuć :P

Posted

[quote name='monisiaxp']betty- jak dla mnie bomba :D!

[quote name='Kamila_']betty rewelacja!!!! te kłaczki na klacie takie realistyczne, wycieniowane pięknie :loveu:

[quote name='Hmmm']Cudowny wilk, a tło w moim ulubionym kolorze, więc jeszcze bardziej mi się podoba ;)

Dziękuje dziewczyny :loveu:
Dziś konczyłam tło górne czyli las, a jutro zabiore sie za podloże :) i wtedy pokaze całość :)

a tymczasem niesamowite rysunki osoby, która wszystkie swoje dzieła wykonuje DŁUGOPISAMI!!!! ja jestem zachwycona :loveu:
http://vianaarts.deviantart.com/gallery/

Posted

[quote name='agrazka']wilk pierwsza klasa :), kusicie mnie na te pastele ;)

Dziekuje :D

No w końcu trzeba sie skusić :)

[quote name='rodzice']ciocie , wystawiłam 2 malowane fanciki na bazarek dla Sawanki która wyciagałam z poznańskiego schronu , może pomozecie w podnoszeniu bazarku ? :loveu:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/250799-malowana-torebka-malowana-bluzeczka-dla-Sawanki-do-15-02-14-g-17-00

super! juz podniosłam :D

Posted

[quote name='betty_labrador']
Co do wilczka- jak myslisz co zrobic by go uwypuklić? gdzie wiecej cieni ? itp?[/QUOTE]
Myślałem o przyciemnieniu tylnych łap (cała lewa i wewn strona prawej), cień po prawej stronie kufy i lewy (jego) bok, za łapą;) Wiem, że on pewnie na śniegu stoi, stąd światło na nim z każdej strony, ale tak będzie ciekawiej wyglądać;) I tak już lepiej się prezentuje:)