betty_labrador Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 rodzice-mnie tez czarna sie najbardziej podoba :) Kamila super Onki jak zwykle ! Makota- Piekny wilk na koszulce :loveu: Quote
Kamila_ Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Makota, jaki realizm, wilk w 3D :diabloti: rewelacja!! :multi: Quote
makot'a Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 [quote name='rodzice']no właśnie ja mam chyba problem z tłem a tutaj wyszło to fantastycznie , Czym malujesz na koszulkach ? Najpierw tło czy pies ? Onki tak piekne że męzowi pokazałam jak dziewczyny cudnie malują . Co do moich kwiatów to mnie najbardziej podoba się czarna . Malujac błekitną po pierwszych ruchach pędzla zaczęłam załować ze wymysliłam sobie słoneczniki i sądzę że na czarnej efekt byłby o wiele lepszy , ale w sumie wyszło nienajgorzej tak myślę .[/QUOTE] Maluję akrylami, a tło powstaje po prostu w trakcie malowania - ani przed, ani po wilku ;) Kamila, betty - dziękuję :) Quote
Mani2000 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 makota, a to nie Crasil na koszulce?:D Quote
Domiśka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Ale tu sie cicho zrobilo. Musze powzucac moje ostatnie wypociny ale to dopiero po weekendzie :P Quote
makot'a Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Mani2000']makota, a to nie Crasil na koszulce?:D Nie, to akurat wilk :D Ale Cresilek też będzie :) Quote
rodzice Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 ja ostatnio ciagle siedzę w butelkach z winem ;) kolezanka co chwila wyjeżdża za granicę i wywozi te moje winka pomalowane :lol: . no i jakoś mnie natchnęło na ogród a raczej na skrawek przed płotem - tam się ostatnio wyżywam Quote
Delvardian Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 makot'a - niesamowite są te Twoje koszulki. Już wcześniej byłam i podziwiałam:D Masz coś nowego ? Wilk jest super:)) Zresztą psiaki wcześniej też:)) Ja od nowa robię Psikuta. Tzn. już od jakiegoś czasu. Tym razem zaczęłam od elementu, który zepsułam ostatnim razem... I naturalnie znowu popsułam:)) Ja nie wiem co jest ze mną nie tak, że zawsze coś zrobię takiego głupiego... Tym razem zbyt ciemne tło zgubiło mi psa, ale już powoli z niego wychodzę... kredą i białym pastelem:)) Do tego robi się wielki ryj po prawej:)) Na foto tego nie widać, ale format jest dość byczy - 50x70cm jeśli się nie mylę:)) Przepraszam, że zdjęcie robione kalkulatorem, ale we Wrocławiu nie posiadam lustrzanki:)) Quote
jasmin.nowak123 Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Jeja, ile Wy macie w sobie talentu... Jestem bardzo zazdrosna!! Quote
lider6666 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 O jeejku jak mnie tu dawno nie było :o Dużo ładnych prac tu natworzyliście :) Ja przyznam się bez bicia że wcale nie sięgałam przez ten czas za ołówki :oops: A to narysowałam dzisiaj ok. 30 min takie na przypomninie xd Piękne to nie jest no ale coż :roll: Quote
lider6666 Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 [quote name='wikka1212']A to moj takie maly bazgroł :) Nie no fajnie :) TO border collie ? Quote
Delvardian Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Eh, Bolsbokser, Ty wiesz, że ja jestem niekwestionowanym fanem Twojej twórczości, w tej kwestii nic się nie zmieniło:P Quote
Bolsbokser Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Delvardian napisał(a):Eh, Bolsbokser, Ty wiesz, że ja jestem niekwestionowanym fanem Twojej twórczości, w tej kwestii nic się nie zmieniło:P Miło mi bardzo, ale nie byłabym sobą, jak bym nie po narzekała. Nie jest to efekt, który chciałabym osiągnąć, ale ostatnio sporo przeciwności, które mi to uniemożliwiają. Na tak wymęczony, bo chyba rok albo i lepiej go zaczęłam, to jestem zadowolona. Zważywszy, że miałam już obrzydzenie do niego, że zabieram się za niego jak sójka za morze. Quote
vpassione Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Mam pytanie do osób orientujących się w temacie farb. Maluje ściany pokoju, a następnie chce wykorzystać szablony i zrobić konkretne wzory. Jaka farba na wypełnienie? Akryle? Quote
LeCoyotte Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Asia, super pies!;) vpassione napisał(a):Mam pytanie do osób orientujących się w temacie farb. Maluje ściany pokoju, a następnie chce wykorzystać szablony i zrobić konkretne wzory. Jaka farba na wypełnienie? Akryle? Użyj te same, jak przy malowaniu całej ściany (przypuszczam, że akrylowa;)) Quote
vpassione Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 LeCoyotte napisał(a):Użyj te same, jak przy malowaniu całej ściany (przypuszczam, że akrylowa;)) Tak, to bardzo wartościowa rada, zwłaszcza, że potrzebuje 3 kolorów (tak obrazowo, to gdzieś po szklance z każdego), a 1 mała puszka farby to 2,5l która wystarcza na pokrycie 40m2.. To już lepiej wziąć białą farbę, dokupić pigmentów i namieszać. Tylko po co... no nic, w poniedziałek wycieczka do papierniczego :) Quote
LeCoyotte Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 (edited) Są pigmenty... chyba wiadome;) "Ta sama" w domyśle ten sam rodzaj, a nie kolor edit Nie pisałaś o ilości tylko o rodzaju, więc jakie pytanie taka odpowiedź;) Możesz kupić testery farb ściennych, kilka zł za 50ml Edited October 19, 2013 by LeCoyotte Quote
agrazka Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 akryle będą ok, ja plakatówką kiedyś też malowałam na ścianach było ok :) Quote
NightQueen Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 LeCoyotte napisał(a):Asia, super pies!;) Użyj te same, jak przy malowaniu całej ściany (przypuszczam, że akrylowa;)) zwykła farba do malowania jest zbyt płyna i rozlewa się pod szablonem, są specjalne farby do szablonów, sprzedaje się je w małych tubkach. Firmy nie podam (nie mój dział w pracy to nie pamiętam) ale jak popytasz sprzedawcy to pewnie pomoże ;) Quote
rodzice Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Bolsbokser']....................... oczy hipnotyzują - piękny Quote
lider6666 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Bolsbokser']....................... OOO jejku ! Jaki ŚLICZNY ! :love: Quote
Bolsbokser Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 rodzice napisał(a):oczy hipnotyzują - piękny Dzięki wielkie, na prawdę mega budujące słowa po przejściach, jakie miałam z tym rysunkiem :) Quote
LeCoyotte Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 NightQueen napisał(a):zwykła farba do malowania jest zbyt płyna i rozlewa się pod szablonem, są specjalne farby do szablonów, sprzedaje się je w małych tubkach. Firmy nie podam (nie mój dział w pracy to nie pamiętam) ale jak popytasz sprzedawcy to pewnie pomoże ;) Zbyt płynna? Jak się umie malować to nic się nie rozlewa;) Tepujesz na sucho i gotowe:p ewentualne zacieki ścierasz póki mokre albo wyrównujesz linie kolorem ściany Quote
Recommended Posts