Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, przez przypadek znalazłam to forum i tak mi się spodobało, że postanowiłam założyć konto ! :) Mam 13 lat, lubię rysować i myślę, że niedługo dodam tutaj jakiś swój rysunek. :lol:

Posted

Scotie napisał(a):
WOW :crazyeye:Naprawdę ładnie jak nie wiem co, cudo :)McDzik również ma niesamowity dar do malowania :)
Dziękuję :)
sandra1102 napisał(a):
Hej, przez przypadek znalazłam to forum i tak mi się spodobało, że postanowiłam założyć konto ! :) Mam 13 lat, lubię rysować i myślę, że niedługo dodam tutaj jakiś swój rysunek. :lol:
Zapraszamy!!! :)

Posted

Narysowałam sobie ostatnio amstaffa ;)

a teraz czeka mnie wyzwanie, bo chłopak zapytał, czy nie narysowałabym mu samolotu :D nigdy nawet nie próbowałam , ale zobacze co z tego wyjdzie... na razie mam brak weny ;)

Posted

betty_labrador napisał(a):
McDzik Twoj Dog nabira coraz więcej realizmu :) śliczny!
Dziękuję :loveu: i jednak za radami przemalowałam dziś tło, ufff... zajęło to chyba 4 godziny, ale jest efekt :) tylkon oczywiście zdjęcia beznadziejnie to odzwierciedlają.... na początek mały 'bekstejdż' :lol: a za chwilę wgram resztę..

Posted

Sasni napisał(a):
Narysowałam sobie ostatnio amstaffa ;)
wow, cudowny!!! powodzenia w rysowaniu samolotu :) ............a tymczasem przemalowywania nieba krok 1.... czyli "ciap ciap, ciekawe co z tego wyjdzie?"...

Posted

i po 4 godzinach.....ponieważ kolory się ggubią bo aparat beznadziejny wstawiam dwie wersje - w domu i na zewnatrz do słońca: no tak, z czegoś kolorystyke trzeba było zaczerpnąć lekko, reszta totalnie od siebie :) przesadziłam z podkręceniem ostrości i jakieś krechy wyszly, dopiero zauważyłam..no ale o niebo chodzi... ohh piesku, kiedy ja Cie skończę malować?

Posted

McDzik napisał(a):
ohh piesku, kiedy ja Cie skończę malować?

W końcu skończysz :)
Ważne, że do niego wracasz, a nie tak jak ja - porzucasz. Ja np. już od 4 lat "maluję" Piłsudskiego na Kasztance... doszłam do niego dwa razy, namalowałam większość (został tylko mundur marszałka) i PORZUCIŁAM. I tak to sobie leży już 4 rok i czeka na skończenie :roll:

Posted

[quote name='zuzolina']o "niebo" lepiej Mcdzik;PHaha, dziękuję :) a na żywo zdecydowanie lepsze wrażenie te kolory robią..

makot'a;19439140 napisał(a):
W końcu skończysz :)Ważne, że do niego wracasz, a nie tak jak ja - porzucasz. Ja np. już od 4 lat "maluję" Piłsudskiego na Kasztance... doszłam do niego dwa razy, namalowałam większość (został tylko mundur marszałka) i PORZUCIŁAM. I tak to sobie leży już 4 rok i czeka na skończenie :roll:
Wracam, wracam, bo ktoś na ten obraz czeka, więc muszę jakoś się mobilizować... dla siebie nie mam czasu malować... jeszcze nigdy nie 'porzuciłam ' obrazu, zawsze kończę :)[quote name='understandme']Niebo teraz pięknie wygląda! :)Dziękuję!!! :)

Posted

McDzik napisał(a):
Podczas dzisiejszej bezsenności powstał nosek w końcu :P dobre i to...

Przepiękne :crazyeye: Nie mogę się doczekać efektu końcowego :loveu: chciałabym umieć tak fajnie malować farbami i tak dobierać kolory :loveu:

Posted

puk puk, witam po długiej przerwie. Ale mam zaległości :crazyeye: już na pierwszy rzut oka widać tu piękny portret dogue de bordeaux :loveu: jeszcze nie skończony a już cudny!!!

u mnie trochę zaległości

i nadal mam problem w wykańczaniu, czyli ustawieniu psów na podłożu (myśląc) o jakimś trawiastym podłożu.... :shake:
jakaś pomoc? mój problem polega na tym że sierść długowłosych psów zlewa się z trawskiem... i jak temu zaradzić? jeżeli narysuję ją grubszą, wtedy zaczyna wyglądać nienaturalnie... :shake:

Posted

Nie wiem jak Ci zaradzić z tą trawą, bo ograniczam się do portretów (i takie podłoże to jeden z powodów tego ograniczenia :evil_lol:). Ale jeszcze w tym podwójnym portrecie psy są trochę zlane ze sobą. Mimo to zbieram szczękę z podłogi :D

Posted

Soko napisał(a):
Nie wiem jak Ci zaradzić z tą trawą, bo ograniczam się do portretów (i takie podłoże to jeden z powodów tego ograniczenia :evil_lol:). Ale jeszcze w tym podwójnym portrecie psy są trochę zlane ze sobą. Mimo to zbieram szczękę z podłogi :D

brr.. próbowałam jakoś cien tam rzucić no ale wyszło jak wyszło i już nie wiedziałam co z tym fantem zrobić :???: :evil_lol: sama starałam się do portretów ograniczać, ale jakoś z czasem całość przyszła :roflt:

Dziekuje wam, mam nadzieję że znajdzie sie ktoś jeszcze kto pomoże :kciuki:

Posted

Kamila_ przepiękne! Osiągnełaś perfekcję, to są obrazki tego typu, że patrząc na nie nie można byłoby niczego już poprawić, niczego zmienić, każda kreseczka i kropeczka są na swoim miejscu :)

Puchu, czy rysujesz kredkami typu Bambino?

Posted

dzieki Ninoczka :multi:

Soko - to kredki z KOH-I-NOOR /24 kolory chciałam wypróbować :)

Puchu, podziwiam, na samą myśl mi sie ręka trzęsie :crazyeye::roflt: