Milla.j Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Koma, Twoje prace niesamowicie oddają rzeczywistych modeli. Cudo!:loveu: Quote
Koma Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 vege* napisał(a):Jak długo rysujesz tak szczegółowy rysunek? Nie liczę tego ;) Ale napewno jest dooobrych kilka godzin, zdarza się że nad malym elementem siędzę ze 2 godziny :P Ale różnie bywa ;) rodzice napisał(a):Koma jak się dziubie takie włoski ? To pojedyncze kreseczki ? Matko skąd cierpliwośc ? Pojedyńcze, nachodzące na siebie i sporo ich warstw- ciężko mi to wytłumaczyć ;) A cierpliwości za dużo nie mam i czasami to widać niestety ;) Quote
rodzice Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Moja ostatnia dłubanina to było na zlecenie a to juz dla mnie . Mialam w domu taka ohydną tacę . Nie wyrzucałam jej tylko dlatego że w niej rozmrażałam sobie filety rybne . Była czarna z napisami Marlboro i miala chyba ze 100 lat :evil_lol: Stwierdziłam że przyszła na nia pora i teraz wyglada tak By tybeciki2 at 2012-04-17 Część jest wyklejana , częśc malowana Teraz na tapecie mam spora skrzynkę , nadal ja robię - i tutaj podobnie kawałek naklejony reszta domalowana . Mam nadzieje że na pierwszy rzut oka nie widać różnicy wzór podobnie jak w tacy będzie częściowo spływał w dół . Całosc raczej zostanie w złotej tonacji . Moze gdzieś tam dam czarny pasek . oczywiście kilka warstw lakieru zatrze różnicę między papierem a farbą Jak sie podoba moja wariacja na temat Klimta ? Mam zamiar w tej skrzyni przechowywać wszystkie malarskie skarby , farby , pędzle słoiki , wszystko to co w pokoju robi bałagan Quote
Soko Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Czym wyklejałaś i malowałaś? Nie podoba mi się.. to, że masz taki talent a ja nie! Quote
Bernese Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Koma rewelacyjne! Rodzice ,podziwiam cierpliwość do tego rodzi się najlepsza malarka :) Quote
rodzice Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Skrzynię na razie malowałam może ze 2 godziny , jeszcze trochę przede mną . Wyklejałam papierem do decoupagu a malowałam farbami akrylowymi . Są takie w złotej tonacji . Najpierw malowałam jednym odcieniem złota , czekałam aż wyschnie potem dałam drugi kolor i jak było jeszcze mokre zawijasy wysrkobałam drewnianą końcówką pędzla . Część jest malowana czarnym cieńkopisem :lol:.Potem będzie trzeba spryskać lakierem w sprayu żeby nie rozmazać cieńkopisu , na to kilka warstw normalnego lakieru . Quote
Iwonaaa Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 No to i ja dołączam. Oglądanie moich bohomazów może skutkować chwilowym ale mocnym wybuchem śmiechu lub mini zawałem. Quote
Bernese Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Monisia, to tablet? :) ja też dłubie trochę w ps :roll: Quote
Iwonaaa Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Nie mam tabletu, wszystko ręcznie (myszką przy lapie) Quote
Bernese Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 [quote name='monisiaxp']Nie mam tabletu, wszystko ręcznie (myszką przy lapie) To masz wielką cierpliwość :D jeszcze taki spanielek ;) http://imgh.us/spaniel.png Quote
Karro Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 [quote name='Bernese']To masz wielką cierpliwość :D jeszcze taki spanielek ;) http://imgh.us/spaniel.png Bardzo fajny wyszedł :) Quote
Yuveza Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Bernese napisał(a)::o:mdleje: :mdleje: to do mnie :lol:? bez przeady ja robię tak samo jak patrze na te fantasy na deviancie;) to mój pierwszy bardziej 'zaawansowany' wilk;) może mnie najdzie na nowego bardziej ambitnego. ale dziękuję:) Spanielek fajny, tylko lepiej jakby mniej rozmycia było ;) Quote
Bernese Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 understandme napisał(a):Bardzo fajny wyszedł :) Dziękuje /l9 westie_justa napisał(a):to do mnie :lol:? bez przeady ja robię tak samo jak patrze na te fantasy na deviancie;) to mój pierwszy bardziej 'zaawansowany' wilk;) może mnie najdzie na nowego bardziej ambitnego. ale dziękuję:) Spanielek fajny, tylko lepiej jakby mniej rozmycia było ;) Do Ciebie, do Ciebie :) dzięki, taka to dopiero pierwsza warstwa kolorków :razz: Quote
mrowa23 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 cisza na wątku to ja wstawie swoje nowe prace ;) takie lusterko szmatka do okularów (nei wiem jak to nazwać "po polskiemu" ;) ) japonki i jeszcze jednno lusterko ;) Quote
Bernese Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 R E W E L A C J A! :) kotki wyszły tak realistycznie :) Quote
Bewarka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Aaa świetne! To lusterko najlepsze! Czy malowanie na materiale można porównać do malowania farbami na kartce? Dużo trudniejsza sprawa? Quote
mrowa23 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 na tkaninach (przynajmniej mi;) ) się maluje trudniej bo ciężko mi zawsze jest tak naciągnąć materiał, żeby nie haczył się o pędzel no i wchłanianie farby w materiał jest błyskawiczne... miło mi, że się podobają moje paciaje :) Quote
Bernese Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Jak ty mrowa malujesz na lusterku niesamowite!! :) Quote
mrowa23 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 kochana ja maluje na kompie a potem zamawiam nadruk w drukarni ;) tak jak to jest zrobione to się nie da przynajmniej ja tak bym nie potrafiła ręcznie nadziubać bo te lusterka to takie "torebkowe" 6 cm x 6 cm i (co na zdjęciu nie widać do końca) ma takie jakby brokatowe tło... no takie śmieszne jest ;) Quote
Bernese Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='mrowa23']kochana ja maluje na kompie a potem zamawiam nadruk w drukarni ;) tak jak to jest zrobione to się nie da przynajmniej ja tak bym nie potrafiła ręcznie nadziubać bo te lusterka to takie "torebkowe" 6 cm x 6 cm i (co na zdjęciu nie widać do końca) ma takie jakby brokatowe tło... no takie śmieszne jest ;) Dziś już dwa razy ktoś mi tak mówił :D :D "kochana" na kompie? myslałam że ręcznie :) hehe Quote
Recommended Posts