Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

vege* napisał(a):
Jak długo rysujesz tak szczegółowy rysunek?

Nie liczę tego ;) Ale napewno jest dooobrych kilka godzin, zdarza się że nad malym elementem siędzę ze 2 godziny :P Ale różnie bywa ;)

rodzice napisał(a):
Koma jak się dziubie takie włoski ? To pojedyncze kreseczki ? Matko skąd cierpliwośc ?

Pojedyńcze, nachodzące na siebie i sporo ich warstw- ciężko mi to wytłumaczyć ;) A cierpliwości za dużo nie mam i czasami to widać niestety ;)

Posted

Moja ostatnia dłubanina

to było na zlecenie
a to juz dla mnie . Mialam w domu taka ohydną tacę . Nie wyrzucałam jej tylko dlatego że w niej rozmrażałam sobie filety rybne . Była czarna z napisami Marlboro i miala chyba ze 100 lat :evil_lol:
Stwierdziłam że przyszła na nia pora i teraz wyglada tak

By tybeciki2 at 2012-04-17

Część jest wyklejana , częśc malowana

Teraz na tapecie mam spora skrzynkę , nadal ja robię - i tutaj podobnie kawałek naklejony reszta domalowana . Mam nadzieje że na pierwszy rzut oka nie widać różnicy

wzór podobnie jak w tacy będzie częściowo spływał w dół . Całosc raczej zostanie w złotej tonacji . Moze gdzieś tam dam czarny pasek . oczywiście kilka warstw lakieru zatrze różnicę między papierem a farbą

Jak sie podoba moja wariacja na temat Klimta ?

Mam zamiar w tej skrzyni przechowywać wszystkie malarskie skarby , farby , pędzle słoiki , wszystko to co w pokoju robi bałagan

Posted

Skrzynię na razie malowałam może ze 2 godziny , jeszcze trochę przede mną . Wyklejałam papierem do decoupagu a malowałam farbami akrylowymi . Są takie w złotej tonacji . Najpierw malowałam jednym odcieniem złota , czekałam aż wyschnie potem dałam drugi kolor i jak było jeszcze mokre zawijasy wysrkobałam drewnianą końcówką pędzla . Część jest malowana czarnym cieńkopisem :lol:.Potem będzie trzeba spryskać lakierem w sprayu żeby nie rozmazać cieńkopisu , na to kilka warstw normalnego lakieru .

Posted

Bernese napisał(a):
:o:mdleje: :mdleje:

to do mnie :lol:? bez przeady ja robię tak samo jak patrze na te fantasy na deviancie;) to mój pierwszy bardziej 'zaawansowany' wilk;) może mnie najdzie na nowego bardziej ambitnego.
ale dziękuję:)

Spanielek fajny, tylko lepiej jakby mniej rozmycia było ;)

Posted

understandme napisał(a):
Bardzo fajny wyszedł :)

Dziękuje /l9
westie_justa napisał(a):
to do mnie :lol:? bez przeady ja robię tak samo jak patrze na te fantasy na deviancie;) to mój pierwszy bardziej 'zaawansowany' wilk;) może mnie najdzie na nowego bardziej ambitnego.
ale dziękuję:)

Spanielek fajny, tylko lepiej jakby mniej rozmycia było ;)

Do Ciebie, do Ciebie :) dzięki, taka to dopiero pierwsza warstwa kolorków :razz:

Posted

cisza na wątku to ja wstawie swoje nowe prace ;)
takie lusterko

szmatka do okularów (nei wiem jak to nazwać "po polskiemu" ;) )

japonki

i jeszcze jednno lusterko ;)

Posted

Aaa świetne! To lusterko najlepsze! Czy malowanie na materiale można porównać do malowania farbami na kartce? Dużo trudniejsza sprawa?

Posted

na tkaninach (przynajmniej mi;) ) się maluje trudniej bo ciężko mi zawsze jest tak naciągnąć materiał, żeby nie haczył się o pędzel no i wchłanianie farby w materiał jest błyskawiczne...

miło mi, że się podobają moje paciaje :)

Posted

kochana ja maluje na kompie a potem zamawiam nadruk w drukarni ;) tak jak to jest zrobione to się nie da przynajmniej ja tak bym nie potrafiła ręcznie nadziubać bo te lusterka to takie "torebkowe" 6 cm x 6 cm i (co na zdjęciu nie widać do końca) ma takie jakby brokatowe tło... no takie śmieszne jest ;)

Posted

[quote name='mrowa23']kochana ja maluje na kompie a potem zamawiam nadruk w drukarni ;) tak jak to jest zrobione to się nie da przynajmniej ja tak bym nie potrafiła ręcznie nadziubać bo te lusterka to takie "torebkowe" 6 cm x 6 cm i (co na zdjęciu nie widać do końca) ma takie jakby brokatowe tło... no takie śmieszne jest ;)
Dziś już dwa razy ktoś mi tak mówił :D :D "kochana" na kompie? myslałam że ręcznie :) hehe