LitusLady Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Czy ktoś zna ta Panią ? wiem, że hoduje setery irlandzkie, jak ocenia goldeny ? Quote
IrishDevils Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='Darianna']i jak ocenia setery? ;) Ja miałam przyjemność być oceniana przez panią Konkiel dość dawno w 2006r :p. Wrażenia bardzo pozytywne. Jako hodowca seterów wyjątkowo zna się na rasie i nie boi się swoich werdyktów. Moj Neo wygrał u niej rasę ze znacznie starszymi od siebie psami a także psami z hodowli Arisland. Z tego co jeszcze pamiętam to jest dokładna ale bardzo delikatna i ma podejście do psów. Znaczna uwagę przywiązuję do ruchu psa. Ceni sobie dobry handling. Osobiście chętnie się jeszcze do niej wybierzemy;). Quote
szalej Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Jestem po ocenie u tej sędziny i wrażenia jak najbardziej pozytywne :) Było trochę psów które się bały sędzina nie naciskała, nie stresowała dodatkowo psów. Nie wszystkie dostawały doskonałe, czasem była tylko jedna lokata mimo 3 psów w klasie, ale zawsze dokładnie tłumaczyła dlaczego taka a nie inna ocena, dawała sobie czas na ocene psów. Opis mam taki w sam raz, nie było układów, jak dla mnie sędzina zdecydowanie na tak :) Quote
Recommended Posts