Jump to content
Dogomania

Czarny chleb i czarna kawa, czyli Drops i sercem Ups. CHWILOWO ZAWIESZONA ;).

Recommended Posts

• Replies 474
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam ...

Obejrzałam od pierwszej strony :multi::multi::multi:
No bozie ty moje, jaki on kochany :multi::multi::multi: ciekawe, co z niego wyrośnie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Śliczne fotki - ta mewa mi się podoba :loveu::loveu::loveu:

Filmik też widziałam ... :roll:

Posted

Wiesz, ja Twoich rodziców trochę rozumiem. Z dwoma psami człowiek jest naprawdę uziemiony - na wyjazd to jednego weźmiesz ze sobą, a dwa? Szczepienia razy dwa, karma razy dwa... Jak jeden coś złapie, to od razu drugi choruje. Dużo kasy na to idzie. Mam trzy psy i wiem z doświadczenia, jak bardzo jest ciężko (czasem mam takiego doła przez nie, że hej :cool3:). Szczególnie, że Drops to szczenior - jak wejdzie w okres dojrzewania to pewnie da Ci "wycisk" - nieposłuszeństwo, uciekanie, olewanie komend i te sprawy. Wtedy jeden młodzian, który ma gdzieś zasady i drugi ze schronu to byłoby przekleństwo ;) Ja na przykład Frotka i Chibi razem nie mogę spuścić, a spacer jedna osoba + ich dwoje to tragedia - napędzają się na tropy, razem uciekają, leją na komendy. Osobno to super posłuszne psy... Ale kiedy są ze sobą to już nic nie pomaga. Uciekli mi raz na długi czas - a Chibi była na lince, Frotek na smyczy! Pusciłam na moment, bo się ganiali. I tak ganiali,że nie wrócili, szukałam ich długo, przerażona. Więcej ich razem nie puszczam... Co dwa młode psy, to jednak dwa wariaty.

Nie chcę Cię zniechęcać - dwa psy to super sprawa, ich relacje ze sobą, zabawy i tak dalej :razz: Ale jeden z nich musi być już posłuszny i odchowany.. Wtedy jest łatwiej i mniej błędów popełniasz. Siłą rzeczy ten nowy potrzebuje więcej uwagi, szkolenia. I "stary" na tym cierpi - a jeśli to szczeniak, który także wymaga szkolenia i wychowania, to takie błędy potem długo się odbijają, pojawia się większe zainteresowanie drugim psem zamiast właścicielem i tak dalej. Już nie mówiąc o tym, że nie zawsze psy się kochają :roll: Dlatego wszystko z rozwagą - zajmij się Dropsem, a jak już będzie super odchowany to powiesz rodzicom, że tak go świetnie wychowałaś, że z drugim dasz radę :evil_lol: Prędzej się złamią - tak jak moi.

Zdjęcie na mamie jednorazowe :loveu: Super :loveu:

Posted

masz rację Zmierzchnico, na razie wytresuję Dropsa, a może w niedalekiej przyszłości spróbuję z DT i jak zobaczę, że daję radę to wtedy przemyślę decyzję o drugim psie. ;)

na razie zdjęć nie ma, ale dziś postaramy się coś zrobić :razz:

Posted

mogłoby, ale ja nie umiem jeszcze prawie nic robić, po prostu zlepiam wszystkie filmiki w jeden. :lol:

dziś Dropsowi założyłam małą obróżkę, żeby nie nosił już tamtego łocha :cool3::-o
oczywiście mimo iż kupowałam w dziale z najmniejszymi obróżkami to jest na niego jeszcze za duża. Ta też jest taka zastępcza, by niedługo kupić jakąś lupinową albo hiltonową.
Czarnulek dostał dziś także pluszowego kucyka... jaka była radość :multi: teraz lata po całym pokoju maltretując biedną maskotkę, a jak zobaczył w lustrze "innego psa z jego maskotką" to zaczął warczeć jak nakręcony. ;)

Drops & Konik.
oczko czerwonawe za bardzo wyszło, bo bawiłam się efektami w CS'ie. ;)

"Ale nuda, przydałyby się jakieś nowe zabawki... Tamte mi się już znudziły, a te fajne rzeczy jak np. smycz na klucze co wyciągnę z pod łóżka to mi pańcia zabiera!"

jak na zawołanie zesłano jednorożca...

"Daj mi, daj, daj! No proszę! "

no i dostał, aktualnie rozcharatał mu już róg i powoli mu się znudził, bo węszy coś przy koszu na śmieci i podgryzał mi ciapka. :mad:

Posted

Dropsiu jest śliczny.! :)
Zakochałam się..
Niezależnie jakiej wielkości będzie..
zawsze będzie Twoim Kochanym psem...
Życzę Ci, żeby dobrze się chował i wyrósł na wspaniałego przyjaciela.

Pozdrawiam i zapraszam z rewizytą do mnie ;-)

PS: Wymiziaj ode mnie Dropsika.!:multi:

Posted

Justy$ka, Halgre dziękuję. ;)
Dropsiu wymiziany we śnie, bo śpi teraz jak zabity. :lol:

cyfrowka, fujifilm finepix S6500fd, choć marzę o Nikonie d40, ale funduszy brak. :niewiem: