Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie martw się Neris , będzie dobrze ,:calus: widać tak miało być. Obiecane ogłoszenia Arii.

Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne

ttp://www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/aria-mix-owczarka-piekna-jak-swiatlo-ksiezyca_2742.html

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. - Nowy Dwór Mazowiecki - Zwierzęta

Ogłoszenia Najpewniej.pl - Oto sunia w typie owczarka niemieckiego...błąkała się długi czas, prze - Owczarki

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa

Aria mix-owczarka, pi�kna jak �wiat�o ksi�yca.. Og�oszenia - Zwierz�ta, Psy. Nowy Dw�r Mazowiecki

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. Psy Szczeniaki Owczarek Katowice Śląskie - Petsy

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca.

Ogłoszenia: Giełda Ogłoszeń :: drobne ogłoszenia: motoryzacja :: darmowe ogłoszenia: praca

Oto sunia w typie owczarka niemieckiego. / Owczarek niemiecki / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. : Kaa : Oddam : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl

Darmowe ogłoszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomości, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse - Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca.

Warszawa: Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. • Ogłoszenia Szerlok.pl

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. , Nowy Dwór Mazowiecki, Mazowieckie

Giełda zwierząt - Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. - Serwis ogłoszeniowy

Ogłoszenie: Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. Aria mix-owczarka, piękna jak ś...

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca.

Aria mix-owczarka, piękna sunia. - Offer.pl - ogłoszenia drobne

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. | Neeon.pl

Ogłoszenie: Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. Aria mix-owczarka, piękna jak świ...

Aria mix-owczarka, piękna jak światło k

Aria mix-owczarka, pi�kna jak �wiat�o ksi�yca. - Og�oszenia adopcyjne zwierz�t - Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t

Aria mix-owczarka, piękna jak światło księżyca. - TOP-Ogłoszenia.Net

Posted

Saphira, zaraz wysyłam PM:)
A kogo TY masz w avatarku? Piekne zdjęcie i piękna mina.

Wczoraj pojechałam po Pisiolka.
Byłam okropnie zmemłana po badaniach na których byłam więc poprosiłam panią, żeby wyszła z nim kawałek. Wyszła, Pisiol ładnie z nią szedł, jak mnie zobaczyła zaczęła do niego przemawiać płaczliwym głosem "no co, nie chcesz TAM jechac, nie chcesz prawda?". Głaskała go ciągle tak gadała, w końcu jak mu zaczęłam zakładać obrożę kłapnął zębami w powietrzu.

Stwierdziłam że nie będę przedłużać, zabrałam go i pojechaliśmy.

DO domu mieliśmy 2 przesiadki a więc jechaliśmy 3 różnymi autobusami i Pisiol w każdym wyciągał się na moich kolanach i zasypiał. W ostatnim zaparł się nogami o oparcie poprzedniego fotela czym rozbawił kilku naszych współpasażerów.
W Nowym Dworze weszliśmy jeszcze do sklepu zoologicznego, Pisiol wąchał wszystko bardzo zaciekawiony.

Na przejeździe kolejowym jechał akurat pociąg, Pisiol lekko się wystraszył, ale nie szarpał się na smyczy, nie próbował uciekać. Położył się na chodniku na moment a,e łatwo dał się uspokoić głosem.
Generalnie on świetnie chodzi na smyczy.

W naszej wsi byliśmy już wieczorem, a tutaj ludzie mają idiotyczny zwyczaj otwierania bram na noc i wszystkie wiejskie burki wybiegają kiedy chcą.
2 psy sołtysa wyleciały na nas z wrzaskiem, Pisiol na mój głos odwrócił się od nich i poszliśmy dalej. Podobna sytuacja była kilkaset metrów dalej.
Niestety ale to jest kompletnie sprzeczne z tym, co mi mówiła pani. Otóż z dumą twierdziła, że jak z nim wychodziła na dwór to rzucał się z wściekłością na wszystkie psy które widział. Nie wiem, może ona go nerwowo szarpała na smyczy albo ciągnęła jak tylko widziała innego psa?

Myślę, że ten pies jest w pełni adopcyjny.
Bardzo dobrze reaguje na głos przewodnika , daje się odwołać bez problemu.

Tylko teraz sensownego człowieka mu trzeba ;)

Posted

Wczoraj wieczorem poszło do nieba kilka sprzętów domowych, wcale nie starych :placz:

Maszyna do chleba z zawartością, która się właśnie piekła, ekspres do kawy i żelazko po lądowaniu na podłodze w kuchni. Wszystkie trzy nie żyją.

Cześć ich pamięci

Poker i Dofi po przebieżce przez blat kuchenny czują się dobrze, ale nie wiem jak długo będę ich jeszcze trzymać przy życiu.

Posted

0robię mu zdjęcia jak już będzie w postaci kiełbasy, względnie gulaszu. Bo ja mam cierpliwość, ale już powoli jest ona na wykończeniu.

Wygrzebalam w czeluściach szafki paczkę ryżu brązowego, to z czasów jak mialam pomysł żeby TYLKO zdrowo.
Ale radość bezcenna :)

Posted

A co nam zostało :diabloti: Ja w ogóle jestem czarnohumorzasta, a już w tę pogodę, kiedy pranie w "letniaku" zamiast wyschnąć zaczyna jechać pleśnią tylko humorem można się ratować.

A ten ryż to taki mój grzech, bo ja się staram nie jeść węglowodanów i nie kupuję ich, ale jak już JEST to nie mogę mu pozwolić się zmarnować :evil_lol:

Przyszło 100zł od jednej takiej miłej pani :loveu:

Posted

Nie jestem pewna czy Aria nie ma cieczki, nie da sobie TAM zajrzeć, ale psy zaglądają i to bardzo chętnie... byłoby nieciekawie.

Dzisiaj wracałam sobie od przystanku i udało mi się zdybać mojego niedobrego majstra. Pogadałam chwilę, po drodze kręciły się psy z sąsiedniej posesji. No i poszłam spokojnie, byłam już z 50m od tego domu i nagle czuję solidnego szczypa w łydkę! Odwrociłam się a to jakaś mała ruda zaraza mnie sobie upolowała...
Oczywiście właściciele nie otworzyli.

Skóra nie przegryziona mam tylko pięknego sioniola, ale i tak wolałabym zobaczyć świadectwo szczepienia, a tu państwo się zabarykadowali i nic...

Posted

Neris w drodze....Aria grzecznie wsiadła do pociągu, pieknie szła na smyczy przy nodze.:p Mam nadzieje,ze wyprawa nie okaże się na marne i wet ja cichnie mimo poczatku cieczki..ja juz miałam kilka takich zabiegów i nie było żadnych powikłań...no ale wszystko od weta zalezy.:cool1:

Posted

No to jesteśmy.

Chyba zacznę się przekonywać do owczarków.
Uczyłam Arię chodzenia na smyczy u nas na łące i polnej drodze, dobrze szło ale i tak rano wyszłam zdenerwowana jak pójdzie.
A tu super! Idzie przy nodze, ANI RAZU nie naciągnęla smyczy. Bite 4 kilometry szła pięknie, trochę sie wystraszyła pierwszego TIRa, ale zawołałam ją i poszła ze mną dalej bez problemu.
Przebudowują u nas perony więc do pociągu trzeba dać wielki krok, trochę się bała ale zawołana skoczyła i sobie jechałyśmy. CO prawda 2 razy skoczyła na okno, ale one są nieotwieralne więc nie było niebezpieczeństwa.

W lecznicy mówiłam że od wczoraj się nią interesuje samiec, a dzisiaj w pociągu był już lekki wypływ, bo wczoraj jeszcze nic, no i panie lekarki ją dobrze zbadały i stwierdziły, że może to być początek ropomacicza. No i był... macica lekko powiększona ale na razie w sumie same początki stanu zapalnego.
Większym problemem jest BARDZO powiększona śledziona. Mamy za minimum 2 tygodnie zrobić badania krwi. Od razu się solidnie zdenerwowałam, ale mam wielką nadzieję że była to reakcja na stan zapalny macicy... Zmiany nowotworowe śledziony wykluczone, bo nie ma żadnych guzów, jest jednorodna tylko solidnie powiększona.

No to tyle.
Poprosiłam o zachipowanie Arii, chciałam zapłacić a pani doktor powiedziała, że cena wynosi 0 :-o
Za sterylkę zapłaciła jakaś pani co się nie przyznała :mad:

Przy okazji dzisiejszej wycieczki zgubiłyśmy kluczyki do samochodu Abry, a dodatkowo nabylam wiedzę że w Tesco wchodzi na półkę 10 kartoników muesli, a w Auchan 14. :eviltong:

Posted

gagata napisał(a):
Melduję posłusznie, że inteligentnie, przy zmianie aparatu potraciłam zaprzyjaznione numery telefonów....:placz:

MASZ - 604 55 11 17
I nie gub wiency.