Neris Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 No nie mam nawet wolnego kojca. poza tym ciągle mam te 3 maluchy, którym robiłyście też zjęcia- im też jakoś nie mogę znaleźć domu Czy jest szansa na wstawienie zdjęć, które robiła zofia.sasza? Quote
Neris Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 O jenyska, jakie one są cudne no... w pierwszym poście Isadorki są dziewczynki. Abra trzyma chłopca (jego już nie ma ale może się uda odzyskać?) Quote
Krysiam Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 cudne i wcale nie chude - matka chyba dokonuje cudów aby je wyzywic ;) Quote
teapot Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Uprzejmie donoszę, że właśnie rozmawiałam z Neris. Trzeci szczenior się odnalazł!!! :multi::multi::multi: Quote
Krysiam Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 To teraz szukamy szybkiutko domków dla cełej trójeczki ! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 super!! jayo cos pisała,że ma domek dla jednego :cool3: aktualne??? Quote
Isadora7 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Wieczorkiem wrzuce jeszcze zdjęcia kaukaziowatych ślicznot. Quote
Neris Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Zadzwonił do mnie sąsiad, że rano podrzucono małego pod bramę. Wracając z miasta byłam u nich, brykają po trawniku, srebrzysta podbiegła do mnie i wycalowała. Pachną mlekiem, więc jeszcze matkę ciągną. Rano zaniosłam jej to Pedigree, wieczorem zaniosę mięso, może małe też już trochę pociamkają, wezmę im kawałek kuraka. Isadorko, a pokażesz SPRAWCĘ szczeniąt? Quote
Abrakadabra Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Neris napisał(a):Zadzwonił do mnie sąsiad, że rano podrzucono małego pod bramę. Wracając z miasta byłam u nich, brykają po trawniku, srebrzysta podbiegła do mnie i wycalowała. Pachną mlekiem, więc jeszcze matkę ciągną. Rano zaniosłam jej to Pedigree, wieczorem zaniosę mięso, może małe też już trochę pociamkają, wezmę im kawałek kuraka. Isadorko, a pokażesz SPRAWCĘ szczeniąt? Nie wierzę...! Pierwszy raz słyszę taką historię ! A tatusia też chętnie sobie przypomnę :evil_lol: Mało brakowało, a zostałybyśmy schrupane żywcem :evil_lol:.... Quote
beka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 teapot napisał(a):Uprzejmie donoszę, że właśnie rozmawiałam z Neris. Trzeci szczenior się odnalazł!!! :multi::multi::multi: Matko to cud :) Kobitki macie zdjecia rodziców? Quote
Neris Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Ja ciągle nie rozumiem, jak to się wszystko dzieje. Sąsiad SAM zadzwonił ze szczeniaka podrzucono pod bramę. Zdjęć matki nie mam, próbuję zrobić jutro- ona jest jasna, owczarkowata, główkę ma calkiem owczarkową Domniemany ojciec - żółty kaukazowaty. PIĘKNY, dziewczyny sie bały jego ryku :evil_lol: Zdjęcia ojca ma Isadorka. ja zrobiłam kilka, ale nie nadają się, są rozmyte bo on mi się ciągle pcha z tym ogromnym łbem pod pachę. Quote
teapot Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Neris pozbawiona prądu, pszczoły sąsiada uli... Udało jej się zrobić fotkę mamusi, która jest w poważnym niebezpieczeństwie. Ktoś zadzwonił do leśniczego zgłaszając ją do odstrzału. Pytanie - komu można wysłać MMS ze zdjęciem mamuśki, żeby wstawił na wątek? Quote
Isadora7 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='teapot']Neris pozbawiona prądu, pszczoły sąsiada uli... Udało jej się zrobić fotkę mamusi, która jest w poważnym niebezpieczeństwie. Ktoś zadzwonił do leśniczego zgłaszając ją do odstrzału. Pytanie - komu można wysłać MMS ze zdjęciem mamuśki, żeby wstawił na wątek? Już rozmawiałam z Neris ma wysłać do mnie Quote
Neris Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Przylazlam do sąsiada, napisałam posta i zniklo :( Suka podbiega do mnie, daje się głaskać i liże po rękach. Lesniczy MA BYC. Kiedy - nie wiem. Sąsiad powiedzial, że boi się, że suka "się wścieknie" i dopiero będzie. Woli odstrzelić. Zdecydowałam się wsadzić ją do boksu, chociaż nie wiem czy uda się ją tam zaprowadzić, i dalej będziemy szukać miejsca. No, ale wolę ją mieć zamkniętą w boksie i żywą niż wolną i martwą... MMS wysłałam, niestety na "sąsiedzkim" komputerze nie mam możliwości wgrywania zdjęć. Prądu nie mam, co gorsza od 8 rano wydzwaniam do elektrowni i nikt nie odbiera albo jest zajęte, nie wiem już co robić, bo komórka się już calkiem rozładowała i własnie u sąsiada ją trochę karmię prądem. Kolejny wieczór z miliardami komarów i w ciemności to będzie jakaś totalna porażka... Quote
jayo Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Neris napisał(a): Zdecydowałam się wsadzić ją do boksu, chociaż nie wiem czy uda się ją tam zaprowadzić, i dalej będziemy szukać miejsca. No, ale wolę ją mieć zamkniętą w boksie i żywą niż wolną i martwą... MMS wysłałam, niestety na "sąsiedzkim" komputerze nie mam możliwości wgrywania zdjęć. Prądu nie mam, co gorsza od 8 rano wydzwaniam do elektrowni i nikt nie odbiera albo jest zajęte, nie wiem już co robić, bo komórka się już calkiem rozładowała i własnie u sąsiada ją trochę karmię prądem. Kolejny wieczór z miliardami komarów i w ciemności to będzie jakaś totalna porażka... Z Neris rozmawiam juz od jakiejs chwili, coby zlapala suke - przyjedziemy wtedy po nia. I szczeniaki. Ale komunikaty wciaz sie zmieniaja, wiec nie wiemy czy mamy robic jakas zrzute na suke czy szczeniaki czy jedno i drugie... O ile zrozumialam - suka jest nieufna i przebywa "gdzies w krzakach". A maluchy w komorce u sasiada. To jak suka je karmi ? Można je juz odddzielic od matki, gdyby nie dala sie zlapac? W jakim one sa wieku w koncu, bo sie gubie.. to wazne, bo jesli potencjalny dom sie dopytuje, nie chce palnac glupoty co do szczepien i calej reszty. A pare z rodzenstwa wyladowalo w studni jak rozumiem? Kto je tam zatargal? A jesli ma z tym cos wspolnego sasiad, to po grzybnie bral reszte do komorki? Dziwni Ci ludzie sa, zaiste. MMSa mialam dostac i ja, ale nie wiem kto w koncu go ma na komorce i wklei tu na dogo. Zdjecie bardzo by sie przydalo. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Suka juz zaczeła ufac neris i podchodzi do niej. Grozi jej strzał , bo sasiad się jej boi...a sąsiad jaki jest wszyscy wiedza. :shake: Maluchy jedza same, ale matke lubia possać jeszcze- maja pewnie 5-6 tyg. Maluchy ze studni prawdopodobnie sa rodzenstwem tych , które pozostały- dlaczego zostały tam wrzucone nikt nie wie, moze reszte matka ukryła i dlatego ocalały-ale to chyba nie jest teraz najwazniejsze:cool1:. Jayo jesli masz miejsce dla tej rodziny to je zabierz nie wiem nad czym tu się zastanawiac. Neris nie ma miejsca u siebie, choć i tak chce sukę uratowac i ja zabrać. Quote
gagata Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 jayo napisał(a):Z Ale komunikaty wciaz sie zmieniaja, wiec nie wiemy czy mamy robic jakas zrzute na suke czy szczeniaki czy jedno i drugie... . Komunikaty sie zmieniaja bo i sytuacja sie zmienia....Neris dwoi sie i troi zeby uratowac te psy a przeciez juz pisala,ze sama nie da rady, bo nie ma miejsca..JeSli mozesz pomoc to pomoz... Quote
jayo Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ciotki, Neris od poczatku wie, ze chcemy pomoc. I wiemy, ze nie ma u niej miejsca. Suke wypatrzylam osobiscie w okolicy Neris, jak u niej bylam z wizyta, zanim jeszcze pojawily sie szczeniaki. Nawet myslalm, ze to ktoras z jej podopiecznych. Juz wtedy chcialam ja zabrac. Ale psica najpierw zniknela, a pozniej nie dawala do siebie podejsc... Szczeniakow bez suki nie bylo co brac do momentu, zanim albo jej sie nie zlapie, albo nie skonczy karmic. I o ile wiem, na poczatku przebywaly nad rzeka, a nie u sasiada. I nie wiadomo czyje one. Dlatego mowie, ze juz sama nie wiem, co teraz z tym robic. Ale w dalszym ciagu deklaruje pomoc - ale suke moze zlapac tylko Neris albo sasiad - o ile suka przychodzi karmic szczeniaki, ktore sa w komorce, a nie nad rzeka. Stad tyle pytan. Quote
gagata Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 To cytat z pierwszego postu : "Rzeczywiście, w krzakach za jego posesją jest podręczny magazyn wszystkiego, co się jeszcze kiedyś przyda - kilka łódek, jakieś beczki, rury, stare okna, opony, a wśród nich.." Mnie tez w pierwszej chwili łódka kojarzyła się z rzeką...:lol: Quote
Recommended Posts