Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma możliwości żeby on tutaj został, mam na utrzymaniu 9 psów, każdemu muszę kupić fiprex, nakarmić itp. Skończyło się tak, że mam w domu 12 stopni i żadnej kasy na węgiel. Ani pomysłu skąd ją zdobyć.

Pewnie powinnam za radą znajomych psy porzucone na tymczasie odwieźć do schroniska, ale jakoś nie umiem.

Posted

Ale wtedy co niektórym może by się otworzyły oczy,ze odpowiadaja za żywe zwierzeta...a nie zawieść zostawic i udawac ze nie znam problemu...:angryy:

Neris zrób foty jak możesz tego czarnula.
Trzeba go ogłaszac-i szukac jakiegos miejsca .
W poniedziałek wysle ci karme dla tego małego i może cos kasy wyskrobie.

Nie dośc ze trzeba teraz zbierac na Arii sterylke, to jeszce mały-ale nie było wyjscia, to nie dorosły pies, który by sobie sam poradził.

Ners a moze by Arii dac na razie choc zastrzyk antykoncepcyjny?

Posted

Nie wiem ile kosztuje taki zastrzyk i jakie ma skutki uboczne.
Mam nadzieję, że Aria nie będzie tu tyle czasu żeby ten zastrzyk przeczekać i sterylkę...

Posted

Neris zorientuj się ile będzie kosztowała sterylka, Marcin miał wysłać coś, ja się też dorzucę 50zł, więcej nie mogę :shake: może uda się po kosztach?
Ja do zastrzyków jestem uprzedzona..:oops:

Posted

U nas na sterylkę po kosztach nie ma co liczyć.

Niestety ale za wszystko płacę 100%.
Oprócz sterylki Aria musi też jeść, może jednak znajdzie się dla niej inny DT, ktoś kogo stać na jej utrzymanie. Ja w tej chwili przez stado bezdomnych psów które utrzymuję mam zablokowany płatny DT, więc nie mam dochodu i koło się zamyka. Dopóki było jako tako nie było alarmu, ale teraz sytuacja jest naprawdę zła.

Posted

przeczytalam i jestem:lol: narazie pomoge troszke finansowo, poprosze o konto ;) a odnosnie blookowania dt moze jakis ogolny watek hoteliku jest ? pomoge w ogloszeniach, Neris musi miec miejsce na platne tymczasy:roll:
aaaa i zaluje ze trafilam tu tak pozno (:mad:)te Rybaczki sa przesłitaśne:loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzięki Chita, im więcej głów tym lepiej :multi:

Wątku hotelikowego nie robiłam bo w sumie nie było takiej potrzeby, ale trwają prace nad stroną internetową.

Chyba jednak w najbliższych dniach założę wątek moich wszystkich tymczasów, wszystko będzie "na kupie" i łatwiej będzie o ogłoszenia.

Posted

Ja nie miałam pojęcia, że przyjmujesz psy...:oops:
może jak się uda wyadoptowac któreś psiaki, to zwolni się miejsce dla jakiejś bidy, bo kolejki w hotelach są spore, a czasem ważny jest czas, w sumie zawsze. No i ktoś musi utrzymać, te porzucone psy :shake:

Chita, my obie jakieś opóźnienie, jeśli chodzi o ten wątek :eviltong:

Neris, jak Czarnuch?:roll:

Posted

Neris napisał(a):

Wątku hotelikowego nie robiłam bo w sumie nie było takiej potrzeby, ale trwają prace nad stroną internetową.

Chyba jednak w najbliższych dniach założę wątek moich wszystkich tymczasów, wszystko będzie "na kupie" i łatwiej będzie o ogłoszenia.

zrob nawet jak stronka bedzie to watek nie zaszkodzi a przynajmnije bedziemy na biezaco wiedziec jakie psiaki oglaszac:lol:

Soema napisał(a):

Chita, my obie jakieś opóźnienie, jeśli chodzi o ten wątek :eviltong:

wszytsko przez Ciebie zes go pozno znalazla i dopiero mi podeslala:mad::diabloti:

Posted

Czarnuch mógłby mieć na imię Poker bo wygrał życie. Tak wymyśliła wczoraj Gagata.

Kazdy kto u mnie był wie, jak wygląda droga przelotowa przez Pomiechówek - tir za tirem, huk, hałas niemożliwy. Miała być obwodnica ale nie wiem jak będzie bo miała iść albo przez lęgowiska ptaków albo przez lasy państwowe a lasy terenu NIE DADZĄ.

Zrobię mu jakieś zdjęcia tylko jest taki ziąb że ciężko mi się do czegokolwiek zmusić :shake:

Psiur boi się innych psów więc siedzi głównie w ogrodzonym terenie przed domem, który zrobiłam żeby psy nie wybiegały do furtki jak ktoś przychodzi - ok. 50m, więc jak na kojec to nie tak mało
Wczoraj zabrałam fiprex moim świnkom morskim i go zakropliłam, bo pchły łaziły po nim stadami.
Jest SUUUPER słodki, łasi się, ale jest też nieco nieśmiały.
W sumie dla neigo to chyba dobrze, że go wzięłam, bo ewidentnie nie znał dotychczas innych psów, więc pewnie żył tylko z mamą... nie będzie krótkowłosy jak doberman, ma gęste futro.
Inne psy go ignorują, wąchają tylko przez furtkę, jedna Mysia usiłuje go zachęcić do zabawy ale on się po prostu boi. Jak zadziała fiprex powoli go zapoznam ze szczeniakiem jamniczym, może zaskoczy?

Zrobię mu później wątek, niech ma czarnuch jeden.

Soema, wystawiamy też faktury, działalność całkowicie "na legalu" :evil_lol:

Posted

Neris napisał(a):

Soema, wystawiamy też faktury, działalność całkowicie "na legalu" :evil_lol:

To wspaniale,szkoda tylko z e pewnie podatki trzeba placic jak sie dochodow nie ma:shake:
Neris Soema podala mi konto ale ja potrzebuje adres bo u mnie numer z XXXX nie przejdzie, jak bedziesz miala chwilke to napisz:lol:

Posted

To ja nic nie wiedziałam.. ale nadrobię :razz:
Przelałam wczoraj 50zł, mam nadzieję że już jutro dojdzie. Na razie więcej nie mogę i tak mnie TŻ ścignie :mad: jakby się udało Kasiprodex, coś z tą sterylką załatwić byłoby super. A transport się jakoś znajdzie ;)

Posted

Podatki to od dochodu, dochodu nie ma to i podatków nie.

Wczoraj facet który przywozi mięso się zbuntował i powiedział że nie będzie jeździł dla 40kg. Ubłagałam go na poniedziałek, ale nie wiem czy przywiezie. Szlag z tymi ludźmi.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Neris czy ten Fiprex (pisałam wcześniej) będziesz chciała?
w butelce ze sprayem jest

Będę chciała i to bardzo :oops:

We wtorek wybieram się do Warszawy bo muszę, może wtedy jakoś się umówimy?

Posted

Neris napisał(a):
Będę chciała i to bardzo :oops:

We wtorek wybieram się do Warszawy bo muszę, może wtedy jakoś się umówimy?

Jasne tyle że ja jestem w pracy (rejon Hali Kopińskiej) od 8 do 16. Ale nie ma sprawy myślę, z każdego miejsca dobry dojazd.